[ליצירה]
הידדד איזו שירה משובחה
אני חייב לציין כי בשיר זה כמו גם בקודמיו
ניכרת השפעה ספק אירופאית ספק פראבוסלאבית
ושמה דר אתה בכפיפה אחת עם רשליה טולוז מונק
ואחרים
ואולי זוהי דרכך האומללה להתריס כלפי שמיה
אינני יודע
אך דע זאת
מצפים לך בערבי שירת הבוסר של תמול שילשום
ומחכים נערים ונערות שתשוב ותחולל ברחובות ירושלים
ואנשי המרקיה סופקים כל ערב כפייהם בייגון
ומקדיחים את תבשילם
ושאלתם תלויה בחלל האוויר הצונן
איכה?
אשוב ואקרא בשנית
הידדד הידד הי דד
[ליצירה]
יפה להפליא.
מתאר בצורה פיוטית תחושות של ניכור, שכל כך מוכרות לי בכרך גדול כמו תל-אביב, שרוחשת בתי קפה ופעילות תרבותית., אבל גם הרבה בדידות (ראה שיר שכתבתי שנקרא "ערב ירד על העיר" ). המשך יצירה פוריה ואמשיך לקרוא את יצירותיך (-:)
[ליצירה]
פיקסו וברי סחרוף
פיקסו בתקופה הכחולה שלו היה יותר אופטימי
איזה בלוז משובח החיים האלה מצליחים להוציא ממך איך אומרים לפעמים הקב"ה מייסר את הצדיקים כי הוא מתאווה לתפילתם
אני חושב שהשירים האחרונים שלך הם אחלה של תפילות
ואסיים במשל של ברי סחרוף
יהודי אחד חלם חלום ובחלומו גשר גדול המוביל לעיר גדולה יורד אותו יהודי אל מתחת לגשר ומתחיל לחפור כאשר לבסוף מוצא הוא מרגלית יקרת ערך
החלום חזר ונשנה ועולה בליבו החשד כי יש ממש בחלום ונסע אל אותה עיר גדולה בארץ זרה ולאחר תלאות רבות הגיע אל הגשר וחפר את כל סביבותיו אך לא מצא את המרגלית אבל וחפוי ראש חזר לביתו רק כדי לגלות שעל כל רכושו הוצא צו עיקול כאשר הזיזו אנשי הוצל"פ את התנור ממקומו גילה הוא את המרגלית המיוחלת אשר רדפה אותו בחלומתיו ואל זה נאמר אל תחפש רחוק תשאר קרוב
אלא אם כן אתה מחפש יהלום
ואז בריסל זה המקום
אחי גם אם נסעת לחפש רחוק תשאר קרוב
[ליצירה]
אוי כמה שזה מוכר! אתה כותב וכותב, וכל מה שיוצא זה ערימת מילים מגובבות שאולי מזכירות איכשהו את מה שרצית לכתוב וכל אחת כבדה כמו בלוק.
דווקא יצא לך שיר די טוב, יחסית ל"שומם ומחוספס"...
אהבתי.
דנדוש.
[ליצירה]
הרומנטיקן שאינו יודע שובע. שגם בעצבות הכי גדולה רואה את השמחה:
הולך בלי תכלית בקרני רחובות
ורואה פנים מביטות בי..
הפנים הם פני השחוק והשמחה. התמקד בהם וכך תצליח ;-)
[ליצירה]
אהבתי
"הרכנתי ראשי על פיסת אדמה, הקשבתי בשקט לפסיעות מדומות.
דמייניתי אותה הולכת חוזרת, מהורהרת אם יש עוד טוב בבריאות."
השורות היפיפיות האלה נגעו בלבי..
אני מתרשם שאת השיר כתבת בסערת רגשות
והוא זרם לתוך הדף בשצף ,
לענייות דעתי אם הייתה מסיים בשורות "הרכנתי ראשי" וכו' השיר היה מקבל אופטימיות יופי וחוזק
אהבתי אהבתי אהבתי
[ליצירה]
בלי הפסקה-----מלא רגש כבד,ועייפות----מדגיש את האיטנסיביות----אני מקווה שהבנתי את רובו----בכל אופן אהבתי-----שמח שיצא לי לקרא כמה יצירות שלך (בעיקר שירים) לא להכל הגבתי הפעם , תמשיך לכתוב ברוב כישרון
שיראל