[ליצירה]
הגשם מנגן על כולנו, מה? ניגוניו נעימים...
סיום מצויין, אך מעט תלוש. יכול להיות שהיה שם משהו לפני כן?
אהבתי את "עציר". מעולם לא שמעתי את המילה... ההתאמה בין הבית הראשון והשני מושלמת. צל"ש.
הבכי שלך מעורר.
תודה!
[ליצירה]
נסיך קטן V
וגם זה שווה. קצת קשה לי עם שורות 2-4 במילה האחרונה: של השמיעה,
יכולת ההקשבה,
ראשה
נפשה
זה הופך למיגע. וגם אם תוכל יותר לחלק לבתים.
ועדיף שלא תשבץ חרוזים בודדים ובמיוחד לא חלשים כגון: "תזכר
להתבגר"
מעבר לזה אהבתי, וזה מאוד יפה ומיוחד.
[ליצירה]
הכותרת אומרת "את" אבל השיר כולו זועק "אני".
רק בשורה האחרונה הכותב כאילו נזכר בה ומוסיף (כי ככה צריך) "ואיתך".
אני יודע שזה קשה, אבל מה דעתך פשוט לקבל את זה שהקשר נגמר? זהו. תזקוף ראש ותן לזמן לרפא את הפצעים.
[ליצירה]
טעיתי. רדף השיג צודק.
ולגבי לומדי "תורה בגובה העיניים" אף שאני רואה את הבעיתיות שבה, זו עדיין תורה, ולכן אסור היה לי לפסול [במיוחד שאהבתי בגדול הרעיון של השיר]. החשש שלי מהנמכה של התורה העיד, רק על חולשה מצידי ולא על חוזק והתוגבה לשיר הזה [ולעוד כמה] סבלה מכך ועל כך התנצלותי.
[ליצירה]
למה לערב את אלוהים ?
אדרבה ערב אותו ( בכל מכל כל ) במה שאתה- כותב ;חושב ;עושה .גם אם לא במישרין גם אם רק בנבכי השכל
הרופס שלא תופס אותו ..
אבל לומר אלוקים חכם --שם--
( אנני מאמין שאתה מאמין במה שכתבת בסוגריים אבל... זו אמונתי ) לא אומר לך למחוק את מה שכתבת גם לא תשמע לי אבל פעם הבאה או שלא תזכיר את שם השם או שבצורה הרואיה לו כיוצר כצולם אין סופי
כבעל החלומות כולם.
ובקשר לרבנים - אין זו אמתם !זו האמת הנצחית מאז הר סיני שנחשפה בקולות וברקים ועשן
לעני העם כולו ולא נסבול זלזולים שכאלה.
תן כתוב תן את הכבוד.
[ליצירה]
בתור התחלה של סיפור זה מעולה. מהמשפט הראשון הקורא נשאב וכבר לא משנה מה אתה הולך לספר ומה העלילה, הקורא איתך! מעכשיו אם תשמור על (כל מה שצריך, ואני לא מבין בזה כלכך) הרף, ניצחת.
אל תרפה, גם כשנראה שלא, תמשיך!
[ליצירה]
נסיון אחרון
אולי זה פשוט לא הטעם שלי--- ואולי אני מסרב להנות מניחוח האגדה ועולם הדמיון יחד עם הסיפור הנוגע ללב שמתרקם איתו.
מה עשית? לקחת אגדה מפורסמת ומרגשת. באמת.
כתבת אותה מחדש אבל הרבה פחות טוב מבחינה אנושית: היחס למוות אדיש פי אלף מכל הכיוונים ולא מאפשר בסופו של דבר אף הזדהות עם הילדה.
מבחינת הסגנון אפשר להתווכח, אני קורא לזה סרט מצוייר.
אפילו בשיר צריך זהירות (במיוחד בסגנון כזה) הגבול דק בין אמינות לחוסר אמינות..
קראתי את התגובה של אסף ארצי שלמרות שהוא דורש לשבח מעצם התגובה עולה מה שאני מנסה לומר.
קצת לא נעים לי כי זה מוטיב סגנוני אצלך הדס.
ושוב, לטעמי.
[ליצירה]
בעז עזב
כתוב למטה " זה לא נעים לראות יוצר שבור " אז מה אני אומר, כדי לא לשבור את עצמי? ומי אמר שזה לא כיף לראות יוצר שבור?! הרי שבר פרושו חיים. משהו עובר על הבן-אדם. יש יוצרים שבמקום מטר-זעם המטירו עליהם צלופן ושמנים. בסוף הם נראים כמו פרח, שטבע מרוב גשמי-ברכה, לרוב פרח פלסטיק מצועצע.