יש קטע שממש אהבתי בסרט "להתחיל מחדש" שבו צ'אק נולנד יוצר אש, ושמח על היצירה. בהרגשה כמעט אלוהית הוא צועק "אני בראתי את האש"!
הסיום עם כפל המשמעות מוצא חן בעיני!
[ליצירה]
יש קטע שממש אהבתי בסרט "להתחיל מחדש" שבו צ'אק נולנד יוצר אש, ושמח על היצירה. בהרגשה כמעט אלוהית הוא צועק "אני בראתי את האש"!
הסיום עם כפל המשמעות מוצא חן בעיני!
[ליצירה]
[ליצירה]
בעיקר לאוסף..
שלום אוסף טרמפ', מכובדי ( וכל השטויות )
אני כתבתי את השיר הזה בעיקבות כמה
תחושות מעורבות:
1. שאני לא מסוגל לכתב מספיק טוב כמו שרציתי באותו רגע ( נסתתמו המוחין...)
פשוט התחלתי לכתוב על זה שאני לא מסוגל לכתוב
ורעיונות אחרים הצתרפו למשהו אחר..
2. שמוש במילים סתמיות רחוביות דוחות אותי מיד.
כשהרעיון מאוד מרומם אין לי בעייה עם מילות מחומרים נמוכים, אבל כשהרעיון לא עמוק במיוחד ושווה קש- גבבה, אז המילים הרחוביות ממש מפילות אותו כולו לקרשים. בכלל מילים גבוהות מרוממות את השיר, לדעתי.
3. כבר כתבתי על זה קצת בשירי "אהבה חדשה- שירה חדשה" כואב לי להתקל באתר בקלישאות, שלא שוות הרבה, לא מחדשות כלום, והן רק חיקוי של
תרבות זרה לנו- היהודים. יש לנו תנ"ך. יש לנו אגדות. יש לנו קודמים לנו גם ביצירה וגם ברעיונות. משלנו.
למה לנו לפנות למקורות זרים? ולתועבות תרבותיות מזהמות? אם הלשון של כולם הפוכה, האם עלי לקצוץ את שלי ולהופכה?
על המילים שהיו לך בלולות: אם לא בדקת במילון כבר, ראה הודעה אישית.
תודה לכל שאר המגיבים היקרים.
[ליצירה]
ראובי, אולי אני סתם מאוהב בלילה ובאריק החברותא שלי בסדר ערב ובצורה... ולא, אין כלום באמת, סתם הרגשה כיפית של קיץ שאני רוצה להנציח תחת השיר הזה שלך, שעשה לי טוב.
אני עוד אחזור אל זה, כרגע סתם, סתם, סתם.
א"א , בעז.
הראשי תיבות זה משהו טוב.
[ליצירה]
נסיון אחרון
אולי זה פשוט לא הטעם שלי--- ואולי אני מסרב להנות מניחוח האגדה ועולם הדמיון יחד עם הסיפור הנוגע ללב שמתרקם איתו.
מה עשית? לקחת אגדה מפורסמת ומרגשת. באמת.
כתבת אותה מחדש אבל הרבה פחות טוב מבחינה אנושית: היחס למוות אדיש פי אלף מכל הכיוונים ולא מאפשר בסופו של דבר אף הזדהות עם הילדה.
מבחינת הסגנון אפשר להתווכח, אני קורא לזה סרט מצוייר.
אפילו בשיר צריך זהירות (במיוחד בסגנון כזה) הגבול דק בין אמינות לחוסר אמינות..
קראתי את התגובה של אסף ארצי שלמרות שהוא דורש לשבח מעצם התגובה עולה מה שאני מנסה לומר.
קצת לא נעים לי כי זה מוטיב סגנוני אצלך הדס.
ושוב, לטעמי.
[ליצירה]
הרב פרידמן.. ממי ספגת מטר וזעף? אל תגיד לי שכאן באתר. זה לא יכול להיות. בכל אופן אתה מוזמן לצעוד איתי תחת מטריה אחת. נדמה לי שהיא מחוררת. למה נדמה? אני פשוט התרגלתי כבר לכל הגשמים והפסקתי לחוש בהם. ולמגיב עם השם הלועזי גם אתה מוזמן רק שזה לא טרמפ', אלא צעידה יחדיו. אם בגיהנום כותבים שירים, אז זה מקום לא רע בכלל, ודי סמפטי. ובכלל כשיום אחד ימאס לי ממילים אני יעבור לציור. ומה איכפת לי אם זה פה או שם?
לסיום- בעז עזב! מה אתה אומר כבודו הרב!?
[ליצירה]
נכנס לגרון. אני אוהב את הדרך שאתה כותב על רגשות למרות שיש בזה הסוואה. אתה בוחר לתאר את הרגשות ולהמחיש אבל אף פעם זה לא מנקודת חולשה שלך, להיפך, חוזק. תמיד מביט על עצמך מהצד.
תגובות