יש קטע שממש אהבתי בסרט "להתחיל מחדש" שבו צ'אק נולנד יוצר אש, ושמח על היצירה. בהרגשה כמעט אלוהית הוא צועק "אני בראתי את האש"!
הסיום עם כפל המשמעות מוצא חן בעיני!
[ליצירה]
יש קטע שממש אהבתי בסרט "להתחיל מחדש" שבו צ'אק נולנד יוצר אש, ושמח על היצירה. בהרגשה כמעט אלוהית הוא צועק "אני בראתי את האש"!
הסיום עם כפל המשמעות מוצא חן בעיני!
[ליצירה]
[ליצירה]
תמי, זו לא אמונה עיוורת להאמין ללא הוכחות חותכות רציונליות. זוהי דרך חיים שדוגלת באמונה שבאמת מופיעה מאוד בשירך! ללא חקירות שוא במקום להוכיח תתפללי למשל תחושי את האמת.
[ליצירה]
קצת באיחור
שיניתי מעט את דעתי מאז התגובה האחרונה
בתגובתי שאלתי האם זה בסדר לכתוב כך?
לא ידעתי. כאן יש מעט הרחבה מדעתי כיום.
תראי, אני לא חושב שצריך להדחיק דברים בכתיבה - זה הכי גרוע! בשירך את מבטאת משהו שיותר קשור,
לדעתי, לרעיון הגדול, ופחות לתיאור בן מצייר לבת על הגב. אני לא יודע מה רצית בדיוק לבטה בזה, זה תלוי איך מפרשים אותו. אולי זה חשוב שדוקא בן. אולי היה עדיף להשמיט אותו ופשוט לספר שהיא כתובה, אבל אז זה היה מודחק ולא מבטה אמת. גם זה היה מאבד מהעוצמה. לי הבן נראה דמות אלוהית שמציירת.
[ליצירה]
שכוייח!
ובכל זאת, וגם ברגעי הספק המחלחל
(גם למאמין באל אחד, גם למאמין)
יש בו באתאיסט המון עוצמה שאין הוא זקוק לפנות לגורם אחר מלבדו. כל השאר- היהודי, הפילוסוף, הנוצרי, וכו' יונקים בצורה כזאת או אחרת מאלוהים.
[ליצירה]
יפה
יצירה נהדרת. לדעתי, האשמה היא בו שלפי השיר כל הזמן רצה להיות במרכז להכניס את עצמו כמעט בכוח לעולמה אך לא מוכן לתת לה להכנס לעולמו, הרי שניכם באמת דומים;רגשנים.
תודה התרגשתי.
בעז
[ליצירה]
! זועק
מסתבר שזו יותר מהרגשה פנימית, שדברים היונקים מיהדות, מרוח א-לוהים, חזקים יותר. יש בהם ס"ד..
לפחות בפוטנצייל. זה בגלל שאנו קשורים לעולמות אלו יותר, ושם מקומנו הטבעי.
תגובות