צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
הציניות כאן מרטיטה . מעוררת לחשוב על פגמים במדינה , כמו גמלה ממוזערת והמלחמה הזו שאולי לא כאן, אבל בעצם המצב הוא כאילו תמיד אנחנו קרובים למלחמה . רציתי להעיר משהו נוסף לגבי האושר. זה פשוט מראה כי אפילו שנראה קצת רע יש הרבה טוב, וליהודי הכי טוב בארץ שלו תודה
prednisolone side effects in dogs bilie.org prednisolone 5mg tablets
[ליצירה]
מצבת זיכרון
רגע של שכחה, וכבר מכריזים עליו כמת ועבר ובטל מן העולם וכל שנותר ממנו הוא כמה שורות מסומנות ועמודים מקופלים.
כתוב יפהפה, שילוב מוזר של דאגה כנה ושעשוע מהורהר.
זה לא היה עובד אם הוא היה שוכח כובע, או ארנק או טלפון, או אפילו מחשב נייד. בגלל שזה ספר, ורואים עליו את השנים ואת הדפדופים, ובגלל שהוא מזדקן יחד עם הקורא וסופג את ריחו, אפשר להתפייט ולדמיין שהוא סופג גם את רוחו, עד שלא נותר מהאדם דבר ורק הספר נשאר חי ומיותם על הספסל.
"אל תדאג, אני עדיין כאן."
הדמיון הזה מדאיג. כדאי לשמור את הספר הזה סגור.
[ליצירה]
גם השיר הזה נכתב ככה ? אולי גם אני יתחיל לעשות ככה חוץ מהלקום מוקדם קצת קשה מדיי... סתם נראלי זה בכי חשוב העיתוי הזה לפני שכל העולם ואשתו מתעוררים ..יפה מאוד אהבתי שיר מעורר השראה.
[ליצירה]
תגובה לשיר
שיר יפה שמשקף גם את הרגשתי כשאני ישראלי שגר בפריז ומדי פעם בא לביקור מולדת ומרגיש את זה באופן אישי.רציתי לדעת באיזה ניסיבות כתבת את זה.
[ליצירה]
לאברהם ולחברים. כשאתם כותבים את היצירה, בסוף שורה במקום לעשות ENTER יש לעשות SHIFT ואחריו ENTER ואז השורות יהיו צמודות ולא יהיו מפוזרות כזרעונים על פני המסך. צריך להשתדל עד שלומדים.
אברהם - את השיר היפה שלך כדאי לנקד. הוא הולך לאיבוד בדרך בה הוא מופיע כאן.אם אין לך מנוי על רבמילים חפש באינטרנט, כמדומני יש אתר ששמו סנופי שמאפשר ניקוד של כמות מילים מועטת מדי פעם
רָאִיתִי אוֹתוֹ
בֵּין חֹשֶך וְאוֹר
שָׁחֹר מְכֻרְבָּל
בְּרַחֲמוֹ של לֵיל
מִתְפַּנֵּק טֶרֶם פְּצִיעָה...
והוא עומד
ושורשיו עמוקים
בז לשקיעתו
ומשלים עמה
ומחוגיו גרומים
והתנגשו
הוא ביציאתו
וההוא בכניסתו
ונגע חושך באור.
[ליצירה]
כן.
פעם כתבתי יצירה כשהייתי צעירה ואני זוכרת רק את חציה.
לא ייתכן שלא אראה יותר
את נפתלי בן יעקב, אבי,
שצל דמותו לנצח יתלווה,
אל הימים הנותרים לי בלעדיו.
גם בדמיון וחלומות נמנע ממני,
לו רק יונח לי פעם לחבקו
ואם גם אתעורר בבוקר ואזכור
שמת הוא ונמק באופל בור.
- את השאר איני זוכרת. מעין סיכום ? וזאת התגובה לתגובתך.
[ליצירה]
אביבסתיובוקר טוב.
הביטוי "צדיק כתמר יפרח" תמיד עניין אותי, גם כחילונית. ואצלנו ברחוב מי שבנה את השכונה בשנות הששים נטע עצי תמרים כנראה זכרים ונקבות והם פורחים ומניבים וגם מתפרצים לחצר ויש צורך לקצוץ ולגזו.
על עץ התמר קשה להשתלט כי הוא דוקר ופוצע.
ואז הבנתי במה מדובר שאמרו "צדיק כתמר יפרח" שלמעלה הוא פורח ולמטה הוא מוגן והוא עוקץ [לחישתם ונכישתם] ולא כל כך קל לטפס עליו ולקטוף מפריו.
[ליצירה]
אלה עץ מקסים, מעניק חום גם בארצנו החמה. וכן - אינו יפה במיוחד, רק גדול וחזק ומשפיע צל.
לאביבסתיו יש קשר מיוחד לטבע. תמיד תמהה אני כיצד הוא מצייר טבע כל כך יפה במילים כל כך יפות שאותו\ן הוא מפיק מנוף ארצנו היבשה רוב השנה.
prednisolone side effects in dogs bilie.org prednisolone 5mg tablets
[ליצירה]
אם אנחנו היינו הם והם היו אנחנו מה הם היו עושים לנו ?
אם להם היה את הנשק שלנו יש ולנו היה את הנשק שלהם יש כמה מיליונים מאיתנו כבר היו מתים ?
אם מדינת ישראל תפשוט את הרגל, אירופה תממן אותה ?
אם ימותו ארבעה ישראלים בטעות, קופי ענן יגיש תלונה לראש ממשלת לבנון ?
אם אנחנו היינו מתחילים להפגיז בקטיושות ובקסאמים את תושבי דרום לבנון ואת תושבי עזה היית אז משבח אותנו ?
[ליצירה]
ברוך בואך בנימין.
אני תקווה שעם הזמן תשתלט על התוכנה הסוררת של אתר הצורה ותצליח להכניס את יצירותיך היפות בצורה יותר מצודדת את העין. למשל אני הבוקר כשפתחתי שתי יצירות שהעלו לי - אחת מהן כלל לא הייתה שם והשנייה הייתה קטועת איברים ולקח לי מספר דקות ויותר לסדר את זה.
מבחינה עקרונית, מעל היצירה צריך לעשות ENTER אבל בהמשך השורות לעשות SHIFT ENTER ובסוף היצירה שוב לעשות רק ENTER. כשאתה כותב את היצירה על מסמך וורד ומסתכל בסימנים הסמויים אזי תראה את ההבדל.
ה-SHIFT ENTER מאפשר להכניס את השורות ברווח אחד ולא ברווח כפול כפי שכאן זה קורה. אולם כשזה כך אי אפשר לעשות שינויים שם בפנים. לכן אני שמה למעלה ENTER רגיל וגם למטה. בתקווה שהבנת.
ליאורה