צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
אני דוקא חושבת ששמוליק הוא טיפוס. וכל עוד הוא לא נכנס לפוליטיקה של השמאל והימין אני מזדהה אתו באופן כללי. הנה היום, ה-6 באפריל 2008, אמרו בחדשות שמיליון !!!!!!!!!!! איש יזדקקו לעמותות לחבילת מזון לסדר פסח. רוצים אתם לומר אם כן שאין טיפה של צדק בתלונותיו ?
ובאשר ל"המונים" ול"גולאג" [רוסיה הסובייטית כאן לא נזכרה] - אני מעדיפה להתייחס אליהם כאל מטאפורות שלו, או שרידים מהשפה בה גדל וחונך כי נראה לי שאינה עברית. ואיזה יופי של מילים. שאלו ילד בחינוך הממלכתי היום מה זה ליסטים והוא יגיד "אהנהה ?"
פעם הראתי לילדה את המילה "חנוני" [שכחתי לכתוב בכתיב מלא] והיא אמרה לי בשמחה: "חנוּנִי".
[ליצירה]
כן.תודה.אכן תחילה סיווגתי כ"שירה" ואחר כך העברתי ל"שיר ילדים".
יש לי באמת סוס כזה שמצא חן בעיני וקניתי בשוק הפשפשים וכולי. ולקראת ראש השנה כשניקיתי נגבתי ממנו את האבק וצחצחתי. זה משהו בערך בגודל של 30 על 20 ס"מ אך נראה חי לחלוטין. ושבה את לבי.
אני מניחה שבעולמנו הפנימי יציר כזה יכול לסמל דברים רבים מאוד מהחומרים של האישיות או של תת ההכרה שלנו, וזה גם מעין סמל של תת ההכרה הקולקטיבית כי הוא קורא לאנשים רבים ולא רק לי.
אני רציתי לתאר אותו ביופיו ובעוצמתו וגם עם התוספות שאני כאדם מוסיפה עליו כאן בעולם המלכות. ונראה לי שגם ילדים יכולים לקרוא אותו כי אין שם דברים שבטעם רע.
תגובות