צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
לפעמים הסיפור על השם הוא כל מה שאנו יודעים על בן אדם.
סבי ז"ל שמעולם לא פגשתי, ושמו יעקב, מסתבר שלא היו לו ילדים שנים רבות. הייתה לו רק בת אחת. והוא התנדב להיות שמש בבית כנסת. איני יודעת אם בבוכרה או באפגניסטן. מכל מקום, הסיפור הוא שיום אחד בא לבית הכנסת איש, מגולח, אבל כנראה יהודי, והסיפור היה שהאיש קצץ לעצמו את האגודל (או את האצבע המורה ?) כדי שלא יצטרך לשרת בצבאו של הצאר הרוסי (שאז יאכל טריפה וכל מיני מה שהיה אז). וקראו לו "נפתלי". וסבי אמר: אם יוולד לי בן, אקרא לו: נפתלי.
ואכן - שלושה בנים נולדו לסבי והבכור, נפתלי, היה אבי ז"ל. ואבא סיפר לי פעם את הסיפור הזה. משמע - הייתה לסיפור משמעות עבורו. וגם נפתלי האלמוני היהודי המגולח למשעי שקצץ את אצבעו כדי לא לשרת בצבא הצאר - ומי יודע מה עלה בגורלו - גם הוא מסתובב אצלי ואולי ימשיך הלאה בסיפורים אם משהו יימשך מזה כאן. ולילדיי לא סיפרתי ...
[ליצירה]
זאת יצירה יפה וכאילו ברקע שלה מתנגן שיר (זמר) ישראלי שאיני יודעת מיהו. אלא שכאן זה לא נכתב למטרות זמר כי השורה הרביעית בכל בית אינה מתחרזת עם השורה השנייה.
אני אוהבת יצירות טבע והאנשה של איתני הטבע.
שנה טובה.
[ליצירה]
אמילי ומסר: יש מחלה בעולם. מה שאנו רואים במקומותינו אינו ספציפי לארצנו. אלא שאנו חיים את חיינו כאן. בכל העולם זה מתרחש.
ובאשר לחוויה שעברתי - האמת ? דמיינתי לעצמי שאני נמצאת בבלגיה באיזשהו יריד ......
[ליצירה]
מהדיון ביניכם הבנתי פחות או יותר ולכן אני מאלתרת (שלא ברשות המחברת ומתנצלת מראש) מנסה להגיע לכוונתה:
"לו יכולתי הייתי "שומרת" (במקום "משאירה") אתכן פה -
כאן מעמסתכן אינה פגע
וממשיכה קלה יותר,
על הדרך.
prednisolone side effects in dogs bilie.org prednisolone 5mg tablets
[ליצירה]
במילון לא כתוב שלפועל "דחה" יש מילת יחס "ל" ואני לא מבינה מה זה "לדחות על". אם הייתי מבינה הייתי יכולה לנסות להתאמץ להבין מה זה X הנעלם. ולא הייתי כותבת כאן בכלל אלמלי האתגר והכפפה שזרקו כאן גם לעורכים (כאן ב"צורה" כיבדוני בעשייה זו וזו לי הפעם הראשונה).
מקק קטן וחביב. פעם הסתובב אצלי בדירה מקק לבקן (זו אמת) הוא היה לבן לחלוטין. ואני לא יכולתי לשאת עליו את גליל הריסוס כי בדבר כזה מעולם לא נפגשתי.אז אז אני לא אינטליגנטית. אבל יש לי חשדות לגבי שמך האמיתי.
תגובות