צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
אל תסיתי. אל תערבי את עניין היהודים שמוצאם אינו מאירופה עם היחס של העולם כלפינו באשר לערביים הפלסתינים.
ועל תערבי סוגיה קונטמפוררית - בת הזמן - ואשר תפוג עם הזמן - עם כל מיני תיאורים היסטוריים.
מדוע לא תפני אחורנית בהסטוריה אם כן ותתארי את חיסול האינדיאנים מאמריקה, את איסוף הכושים על ידי סוחרי העבדים המוסלמים באפריקה ומכירתם לעולם השלישי ? את מדורות האינקוויזיציה ? את כל חטאי והבלי העולם ? את כיבוש אלגיר על ידי הצרפתים ואת הסתלקותם מאלג'יר ?
אל תסיתי.
הכוונות שלך כאן אינן הגונות ואת פשוט מנסה לבצע לידת אגו והעצמתו. מי שכזה גיבור שישים בבקשה את עצמו בשמו המלא באתר ותיאור קצר מיהו ומהו.
[ליצירה]
החתול הפך "תרבותי" רק מזה 4000 שנה.
החתול השכיל להמעיט קומתו וכך, כאשר הנמרים והאריות הולכים ונכחדים מהעולם הוא עדיין משגשג ופורה.
לחתול אין אוייבים טבעיים באוסטרליה ומאז שמספר חתולים (וחתולות) עלו לחופיה בטעות דרך אוניה כלשהי - הפך החתול לאוייב בעלי חיים ילידים" סוגי שפנים וציפורים, ואין מה לעשות.
החתול מצליח להחזיק מעמד בחוצות העיר הגדולה בעוד כלב ללא בית גורלו נגזר.
החתול אינו טיפוס משועבד כמו הכלב אשר עליו אמר שייקספיר רק מילים גרועות (דהיינו, עבדותי וסרבילי).
כשיש לי זר שושנים באגרטל אינני מצפה ממנו שילקק לי את היד או מקום אחר - אני נהנית מיופיו וזה מספיק. וכשיש לי חתול לידי אני נהנית מיופיו וחינניותו וגם זה מספיק.
ולסיום - ראיתי תוכנית בערוץ המדע לגבי השאלה מי חכם יותר, החתול או הכלב, ולא נעים לומר אך החתול חכם יותר. אלא שהכלב קל יותר לאילוף.
ויש עוד ועוד לומר - מליאורה אוהבת החתולים (וגם אוהבת כלבים ושאר בעלי חיים.)
[ליצירה]
כן. מילה חדשה באופנה לאחרונה (בחודשיים שלשה האחרונים נישאת על כל לשון) היא "ראוי". ראוי ולא ראוי, ראויים ולא ראויים. אין יותר טוב ורע, מתאים לא מתאים, מוכשר לא מוכשר, רק "ראוי". מה זה ראוי ? מיה החלטי שראוי ?
אני מזדהה עם היצירה
תגובות