צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
יורם, אתמול קניתי בפתח לסופרמרקט ספרי קריאה הוצאת מודן, ג'פרי ארצ'ר "בני מזל" 483 עמודים, "ג'ודית מייקל, "ירושה" 702 עמודים. כל אחד ב-29.99 ש"ח ו-7% הנחה עליהם.
עודפי ספרים. אז פינקתי את עצמי וקניתי.
היודע אתה שמשכורת של אקדמאי מתחיל בתחום מדעי הרוח, עו"ס, מורה, וגם רופא, היא בסביבות 3800 ש"ח לחודש ?
תחי לימור לבנת המפטרת מורים "לא טובים" ומוסיפה במקומם מורים "בלתי פורמליים" בתשלום 20 ש"ח לשעה.
המקום שאתה מספר עליו הוא "נגוז" ו"עבר עליו הקלח". יש ספריות אך גם שם צריך לשלם.
לספריה של אוניברסיטת תל אביב לא ניתן להיכנס לקרוא את הספרים על המדפים מבלי לשלם תשלום חד פעמי.
בספריית בית אריאלה לא משלמים בעבור כניסה חד פעמים ואני רואה שם בני נוער רבים יושבים וקוראים.
זאת תגובתי.
[ליצירה]
ביוגרפיה יפה וממצא עם תמונות שמן של המחבר נמצאת ב- http://www.english.cam.ac.uk/spenser/biography.htm
הסונטה שבכאן היא מהידועות (לדעתי עקב הצליל המקסים באנגלית) ומספרה 75. היא מהווה דוגמה נפלאה לרוח השירה כאשר לא ניתן להסביר מדוע היא כל כך נפלאה.
ספנסר נולד לפני שייקספיר ומת לפניו (שייקספיר חי ב- 1564-1616 ואילו ספנסר ב-1552-1599.
ספנסר נודע לא רק כסופר אלא גם כמסאי. בתום הביוגרפיה שציטטתי למעלה את הקישור שלה מופיע הפסקה המסכמת כלהלן:
"ספנסר היה ידוע לבני תקופתו כ"נסיך המשוררים", בעל שיעור קומה בשפה האנגלית כמו וירגיליוס בשפה הלטינית. הוא הותיר מאחריו מסות מדהימות בכל סוגה של הפיוט, מהפסטורלי והאלגי ועד לאפי ול"אפיתלמיון" (שירי כלולות). ואף כי החיבור שלו על הרפורמציה של אירלנד לא פורסם עד 1633 ניכרת בו כבר אז הבנה חודרת לבעיות שעמדו בפני ממשלת אנגליה בשליטה באירלנד ויכולת לכיהון בתפקיד פוליטי שהייתה עמוקה כמו כשרונו הספרותי. [המשורר] מילטון יטען ש"ספנסר הוא מורה טוב יותר מ[תומס] אקווינס " ודורות של קוראים, תלמידים ומלומדים העריצו אותו על השימוש המעודן בשפה, על דמיונו חסר הגבולות, על הידע העצום שלו בתחומי הדת והקלסיקה, על הבנתו החדה בפילוסופיה של המוסר והפוליטיקה ועל כישרונו המושלם ללא פגם לסנתז ובתוצאה להביא הנאה צרופה.
[ליצירה]
טוב. אז בינתיים הרי זה חופשי באתר. אני מניחה שגם אם היה לי אוסף כרוך בחנויות עדיין הייתי מתנה שהיצירות ישארו באינטרנט. כי אני לא מתפרנסת מזה וקלטתי את המסר שלכם.
[ליצירה]
די נאיבי לצפות שניתן"לעשות" הרבה נגד תופעה שקיימת כבר אלפיים שנה בתרבות המערב, בתרבות, בדת,באמנות, בפוליטיקה, בנתינת ה שמות, וכולי. די נאיבי להאמין שהמערב, שכבר אלפיים שנה (במסגרת טקסים קתוליים) מבצע את טקס היוקריסט שבו מבחינה סמלית שותים את דמו ואוכלים את בשרו של האיש ההוא, ובמקביל מעליל על יהודים עלילות דם הפסח ולאחרונה עלילת גזל איברים של פלסתינים - יהיה מוכן ומסוגל לסגת מהצביעות הכפולה הזו. מה שכן, התופעה המתרחשת היום אומרת שהשואה יכולה הייתה להתרחש בכל ארץ אירופאית ולא רק בגרמניה. החמאס הוכיחו שהאלימות משתלמת. לצערי. אני חושבת שאת המדינה נתנו לנו כשהתגלו ממדי השואה אך מעולם לא ציפו שנחזיק בה. חשבו - את מצפוננו ננקה והערבים כבר ישמידו אותם. ולא כך קרה. והיום מה הם עושים ? לא משתמשים במילה שלהם holocaust שהיא המילה הישירה, אלא החליפו במילה שלנו, "שואה" ובה הם משתמשים, כאילו ליצור ריחוק. כמו שנכסו לעצמם את הדת, ואת הקבלה, כעת את המילה "שואה". ולכן כבר אמרתי שאת נס תחיית השפה העברית אי אפשר לגזול וגם אני שמחה שזו שפה קשה ללימוד.
וזה מאמר מלומד של אדם תמים שחושב שבמסגרת המאמרים וההסברים תתגלה האמת ויגיע פיתרון. אין פתרונים.
prednisolone side effects in dogs go prednisolone 5mg tablets
תגובות