• צור קשר
  • נספחים
    • קניה / מכירה
    • טריוויה
    • לוח עברי לועזי
    • שמך בפסוק
  • הרשמה
  • אקראית
  • יוצרים
    • אחרונים
    • ראשונים
    • לפי א ב
  • יצירות
    • אחרונות
    • ראשונות
    • לפי א ב
  • עמוד הבית
מביאה לך חומר טוב.

עַל מַה יִכְתֹּב ?

  • 25/10/2004
  • ליאורה ברנשטיין
ליאורה ברנשטיין
  • צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים. http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
לקט יצירות
  • בלילה במיטה
  • הדרך
  • יהודי ציוני זל ותמים
  • אם השתגעת שלא בכוונה
  • Warning, by Jenny Joseph
קשור אלי
  • תגובות שכתבתי
  • [ליצירה] צחית חביבה, לאחר הסבריך על ההבדל בין משורר למתרגל אשאל אותך מה ההבדל בין יוצר למבקר כי נראה לי שהביקורת יותר בתחומך, לאור יצירותיך עד כה [כמובן שזו רק דעתי] במיוחד שאת עמוסה כל כך במדדי ביקורת ובמונחים ובביקורת את מוצאת את יכולת הביטוי שלך. לא צר לי שאיני הולכת לסדנאות ושאני גוזלת כך מפרנסתם של מארגני הסדנאות למיניהם, וימקצעו עד כמה שישתדלו את הכתיבה היוצרת. נ.ב. בכמה שמות את או אתה מופיעה או מופיע כאן בפורום הזה ?
    zocor read zocor etken maddesi
    [ליצירה]
  • [ליצירה] הדס ...
    zocor hieple.net zocor etken maddesi
    ventolin brez recepta go ventolin smpc
    nootropil 800 mg a1softec.com nootropil wiki
    [ליצירה]
  • [ליצירה] הכתיבה המיוחדת של הדס.
    ceftinex 125 click ceftinex 600 mg kullananlar
    discount card prescription lilly coupons for cialis cialis online coupon
    [ליצירה]
  • [ליצירה] מרתק נכנסתי ביום חום מעיק ואמרתי לעצמי - אעבור כאן על כל היצירות. מצאתי מעין עבודה סמינריונית - וגם כתוב שמדובר בפרק שלישי. שני דברים לי: כשלמדתי באוניברסיטה אמר לנו פעם אחד המורים שלא ניתן להגדיר את ההבדל בין השירה לפרוזה. כיצד נקבע מהו שירה ומהו פרוזה ? אתן לכם דוגמה העולה בדעתי (אם כי מהשפה האנגלית). כשקוראים את הספר אנקת גבהים של אמילי ברונטה, יש בספר קטעי פרוזה שהם שירה. מה הופך אותם לכאלה (לפי דעתי )? לא אדע את ההגדרה. וסרקתי בעיני לאורך המאמר אולי יתפנה חגי קמרט לסוגיה זו. והוא אמנם נגע בה - ובאמת באופן לא מדעי אלא מטאפיסי - רוחני. ומה אמר ? "כתיבה טכנית מול כתיבה מתוך השראה מובן שגם הכתיבה הטכנית יכולה להוליד שיר טוב ויותר ממנו, אך קל יהיה לו למבקר המיומן להבחין שחסרה בו בשיר אותה נשמה יתירה אותו משהו מיוחד שאנו קוראים לו השראה, ותוצאתו לדעתי היא נפש השיר או נשמת השיר." ובכן השיר מתבדל מהפרוזה בנשמתו. נשמה זה לא דבר שאפשר לייצר במבחנה או להציג במעבדה בניסוי מדעי שכל אחד יכול לחזור עליו בפני קהל. (לכן אמרתי שתשובתו מעין מטאפיסית). ואולם שימח את לבי ברעיון (שמקורו בבו) כשכתב: "עדיף שהיצירה שהיא חלק מנשמתו של היוצר תתקיים בעולם מאשר תחדל מהיות. שאם תגרום הנאה ולו רק למעט אנשים הרי שעשתה את שיוצרה ייעד לה. " אני נזכרת כעת בסבתי יוהנה האריס ברנדס, שאהבה לכתוב, וכנראה אף אחד לא התייחס לכך אז. ולא הייתה אז מרשתת. וכתבה את קורות חייה בכפר באובראולה, ואחר כך כתבה את "בין שתי מלחמות עולם" (בגרמנית) ותיאור עלית הנאצים וכיצד נמלטה מגרמניה. וכל זאת במאות דפים מודפסים על מכונת כתיבה. מחציתם באינסטיטוט להיסטוריה של המדינה בפרנקפורט, ומחציתם במכון ליאו בק. ובאמת נשמתה שרדה שם. ואני - שזכיתי לראות אותה רק פעם אחת בחיי, ולא הכרתי אותה משפחה היטב, מודה על מזלי כל יום על עליית האינטרנט ועל מזלי שהביא לי את "נשמתה" אף כי בגיל מבוגר. (את סיפורה שתורגם בעבורי לאנגלית הכנסתי באתר ליטרטורה כי כאן זה לא יעלה באתר). ולסיום - פעם אכן "גידולי נשמותיהם" של האנשים נותרו במגרות. ולפני כן מעטים מאוד ידעו לכתוב. והיו הדברים הולכים לאיבוד וכתובים אולי רק בעולמות הרוחניים (איזה כיף לכתוב כאן באתר הצורה במילים האלה באופן טבעי). והיום יש לנו אתרים וכל אחד יכול להתבטא. וזה נפלא. ואת הכותב חיפשתי בגוגל ומצאתי שהוא משורר וכותב מסות בתחום הביקורת הספרותית. האתר שלנו הוא טוב ואין בו שטויות ואני מרוצה.
    ribavirin ilacabak onlineseoanalyzer.com ribavirin wiki
    ibuprofen gel blog.tgworkshop.com ibuprofen kruidvat
    cordarone amiodarone cordarone medicin cordarone
    lamictal iskustva read lamictal 50 mg tablete
    lamictal iskustva read lamictal 50 mg tablete
    prograf tacrolimus link prograf
    cialis sample coupon prescription coupon cialis coupon
    [ליצירה]
  • [ליצירה] ובכן - לא ברור שהבנתי הכול אבל - אבי התייתם בגיל 13, למד בבית מדרש למורים בירושלים אצל דינור ואולי עגנון, חי כ"מתקדם" (דהיינו כחילוני), לא צם בכיפור ואכל הכול, והביטוי הדתי היחיד שראיתי אצלו היה נר נשמה שהדליק במועדים. לדעתי היה לו ריב עם הקב"ה. הוא גידל אותי ללא אם ושלושה דברים לימד אותי (אבל לא כפה עלי !!!): את ברכת נרות השבת, שש מילים של "שמע" ולהישבע ב"הן צדק". עשה את חובתו. יצא לו להיפגש עם מלכים, עם המלך אמן אללה מאפגניסטן, עם המלכה יוליאנה, עם פידל קסטרו (יש לי תמונה) ואולם חייו היו קצרים והסוף מאכזב. בידו של הקב"ה ניתן להבחין בכך שמצדה של אמי ושתי אחיותיה לא היו ילדים מלבדי, ולאבי ושני אחיו לא היו בנים, רק בנות, וכולם מלבדי בחו"ל, ולא נדבר על השאר, ורק אני יחידה, יהודיה, בישראל שטופת המלחמות נישאתי והולדתי בת ובן וכולי. מה חשב לעצמו הקב"ה כאשר לשש נפשות, שלוש אחיות ושלושה אחים לא נתן ילדים או שלל מהגזע שלהן את המשך חיי היהדות מלבדי (בלי עין הרע) ואיפשר לי לחיות כאן בדור הזה - אין בפי הסבר. אולי במהלך הדורות היו הרבה סיפורים כאלה אלא שלא התאפשר ליהודים לחיות זמן רב ביחד ולהאריך ימים כדי לדעת מה קורה במשפחותיהם. אכן הוא היה טוב אלי וגם לאבי ז"ל. אלא שאבא הלך לעולמו לפני שכל הדברים האלה התרחשו ונגללו לפני. ייתכן שכאן חלק מדרך הנפתולים של אבי.
    zocor hieple.net zocor etken maddesi
    zocor read zocor etken maddesi
    ceftinex 125 click ceftinex 600 mg kullananlar
    cialis coupons online discount card prescription coupons prescriptions
    [ליצירה]
  • [ליצירה] וזה לא היחיד שעבר שינויים ויהיו עוד אחרים. ראו למשל מה קרה לשלושת המוסקיטרים. ליאורה
    cordarone amiodarone cordarone medicin cordarone
    nootropil 800 mg a1softec.com nootropil wiki
    prograf tacrolimus link prograf
    cialis sample coupon prescription coupon cialis coupon
    [ליצירה]
  • [ליצירה] מאוד יפה. העצב הטבול בירק ובשושנים. מזדהה
    cardura link carduran
    arcoxia cena speeddatingmixers.co.uk arcoxia 90 mg
    buscopan hund buscopan 10 mg buscopan preis
    [ליצירה]
  • [ליצירה] תאר לך, ארז, שציטטתי היום משירך זה למישהי, אַל תִּתְּנִי לַצַּעַר לְהִשְׁתַּלֵּט עָלַיִךְ כָּלִיל יֵשׁ סִבָּה לְכֹל דָּבָר, וְלַכֹּל תַּכְלִית הוּא יָשׁוּב מִמַּסָּעוֹ בְּסוֹפוֹ שֶׁל דָּבָר לִזְרוֹעוֹתַיִךְ אוֹ שֶׁלֹּא, כן, שיר נפלא. ליאורה
    amoxicillin devlog.stoepel.net amoxil suspension
    [ליצירה]
  • [ליצירה] כן, סיפור מיוחד מאוד. ששדות הדמיון שלך יהיו תמיד פוריים ושאף אחד לא יצליח לקטוף לך את הפרחים.
    diflucan 50 read diflucan 50
    arcoxia cena speeddatingmixers.co.uk arcoxia 90 mg
    arcoxia cena speeddatingmixers.co.uk arcoxia 90 mg
    ibuprofen gel ibuprofen 400 mg ibuprofen kruidvat
    amoxicillin amoxil for uti amoxil suspension
    [ליצירה]
  • [ליצירה] לביא, בפירוש לא חשבתי אז על קיבוצניקים. נראה לי שחשבתי על יוצרים ועל בראנז'ה.
    diflucan 50 read diflucan 50
    cardura link carduran
    zocor read zocor etken maddesi
    zocor hieple.net zocor etken maddesi
    flutamida vademecum blog.halan.se flutamida alopecia
    ceftinex 125 ceftinex 600 mg fiyat ceftinex 600 mg kullananlar
    [ליצירה]
התחברות
שכחתי סיסמה
צרו קשר עם צורה
צורה

מנחם דוד
דברו איתי בפייס
  • שיעורי גיטרה
  • שאלנה - אתר טריוויה
  • לוח עברי לועזי
  • רגל ראשונה- ספרים ומוזיקה
דוגמית מדפי היצירות
  • לחבק >>> יצחק גור
  • פוקוס ירוק >>> מנחם דוד
  • אוצר מילים >>> מנחם דוד
  • you are connected >>> מנחם דוד
  • על הכתיבה >>> לבנה אדלר
  • תפילה >>> לבנה אדלר
  • השתחוויה >>> מנחם דוד
כמה מהיוצרים
  • יקיר דסא
  • רן ארביב
  • זיו
  • לה-לה לה
  • הדס בנזימן
  • דוד אשוח
חזותי
  • הטיפה המרה
  • נוף
  • החצר הקדמית
  • ללא כותרת
  • אור
  • דאדא
  • אלקנא
  • מכתב
  • ילדה סוכר
  • שום יופי אינו דומה
  • דייט
  • ספסל
Copyright 2012 Piccolo Theme. All rights reserved. הזכויות לאתר שמורות למנחם דוד 1974
דף הבית   |   הרשמה   |   יצירות אחרונות   |   יוצרים אחרונים   |   צור קשר
עולים מעלה