צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
עברתי כל כל 5 או 6 היצירות שבכאן של מני.
לי אין סידור בבית ואיני מכירה תפילה מלבד ברכת נרות השבת ושש מילים של שמע.
פעם לפני שנים רבות קרה לי מקרה שהייתי זקוקה לתפילה ולהגנה והבנתי אז שאין לי תפילה.
זכור לי שהתחלתי למלמל את כל מה שזכרתי מבית הספר כשלמדו אותנו בימים ההם בחינוך הממלכתי בשעורי התנ"ך מורים שעדיין הגיעו מאן שהגיעו ורובם חבשו כיפות והיינו חייבם בלמידה בעל פה של פרקי תהילים קטעים נבואיים. כן.
לכן אני מתפעלת מכל מי שמסוגל לייצר תפילות משל עצמו ואינו נחרד או כבול וממוסד במבנה התפילות של אלפי שנות מסורת.
ומי שיש לו את כל תפילות ספר הסידור ואולי יש עוד תפילות וספרים שאיני יודעת עליהם (זה בטוח) ועדיין ועל אחת כמה וכמה מאמין שהתפילה שלו הפרטית תגיע למעלה והוא מספר גם לנו, זו תופעה יפה.
אלא ש-מני, כמדומני כאן באתר לא שמים יותר משלוש יצירות בכל פעם. אולי כדאי - כרגע אם אתה נמצא בתקופה של פרץ יצירה, כשיש לך מספר יצירות בנות קשר ביניהן, לקבץ אותן יחדיו., כקובץ אחד.
באשר לניקוד - יש אתר ושמו סנופי SNOOPY והוא מנקד מילים מועטות (משהו כמו 200 כל פעם). לפעמים נופלות בו שגיאות. אך אם רוב המילים שלך תנכיות תיכנס לאתר של מכון ממרה ובריבוע החיפוש תבקש את המילה.
http://www.mechon-mamre.org/i/0.htm
חיפוש באתר: http://www.mechon-mamre.org/searchfh.htm
אני מאחלת לך משפחה אוהבת והרבה חברים
ליאורה
[ליצירה]
[ליצירה]
החתול הפך "תרבותי" רק מזה 4000 שנה.
החתול השכיל להמעיט קומתו וכך, כאשר הנמרים והאריות הולכים ונכחדים מהעולם הוא עדיין משגשג ופורה.
לחתול אין אוייבים טבעיים באוסטרליה ומאז שמספר חתולים (וחתולות) עלו לחופיה בטעות דרך אוניה כלשהי - הפך החתול לאוייב בעלי חיים ילידים" סוגי שפנים וציפורים, ואין מה לעשות.
החתול מצליח להחזיק מעמד בחוצות העיר הגדולה בעוד כלב ללא בית גורלו נגזר.
החתול אינו טיפוס משועבד כמו הכלב אשר עליו אמר שייקספיר רק מילים גרועות (דהיינו, עבדותי וסרבילי).
כשיש לי זר שושנים באגרטל אינני מצפה ממנו שילקק לי את היד או מקום אחר - אני נהנית מיופיו וזה מספיק. וכשיש לי חתול לידי אני נהנית מיופיו וחינניותו וגם זה מספיק.
ולסיום - ראיתי תוכנית בערוץ המדע לגבי השאלה מי חכם יותר, החתול או הכלב, ולא נעים לומר אך החתול חכם יותר. אלא שהכלב קל יותר לאילוף.
ויש עוד ועוד לומר - מליאורה אוהבת החתולים (וגם אוהבת כלבים ושאר בעלי חיים.)
[ליצירה]
שייקספיר
שלום
תודה רבה.
מזלי שלא קראתי תרגומים אחרים של סונטה זו. אם לא הייתי יכולה לתרגם על פי מבנה הסונטה לא הייתי מעזה כי לא ידעתי שמותר לקחת חרות.
מזלי שאני לא מעורה בתחום השירה הממוסדת ורק חיה לי "במערה".
התברר לי דרך האינטרנט שתרגמו 24 סונטות תוך כדי הוספת שני אימבים לשורות וכך כתוב: "התרגום קולח ושומר על מבנה הסונטה בחריגה קטנה, במקום חמישה יאמבים בשורה ... שבעה ...בחירה זו נובעת מהמילים הארוכות יותר בעברית ... אינה פוגמת ...
http://images.maariv.co.il/cache/cachearchive/26012001/ART108753.html
לא יודעת אם עוד מלמדים את הסונטה הזו. כנראה שאני דינוזאורית בעצמי כבר.
ליאורה
[ליצירה]
למאיר. הצעירים בימינו מורים את הדרך למבוגרים. אומרים שקיים משהו שנקרא טור אקפוננטי והצעירים היום מתקדמים בראש הטור האקפוננטי של המילניום השלישי ומשאירים אותנו הרחק מאחור.
אמת שלנו המבוגרים קיימת פרספקטיבה ארוכה לאורך אירועים וזמן ובזה אנו בהחלט שונים ...
פסח כשר ושמח לך
[ליצירה]
אביבסתיוחביב
לאחר שלא מצאתי את צמח העכובית בשום מקום וגם באקדמיה נראה היה לי שמשהו חסר, תאר לך שפניתי אל מילון רבמילים. שם מצאו לי את הקשר לאקדמיה אל עכובית הגלגל
שלום ליאורה,
במאגר המונחים של האקדמיה יש התייחסות לצמח זה:
צמחים (תשס"ג), 2003 Gundelia tournefortii [L] עַכּוּבִית הַגַּלְגַּל [משפחת המורכבים] עַכּוּבִית 1
צמחים: צמחי א"י (תש"ו), 1946 Gundelia [L] עַכּוּבִית עַכּוּבִית 1
צמחים (תר"ץ), 1930 Gundelia Tournefortii [L] גַּלְגַּל [,עַכָּבִית]
עַכּוּבִית הַגַּלְגַּל עַכּוּבִית 1
וגם כתבו לי "נשקול את הוספת הצירוף "עכובית הגלגל" למילון."
וכל זאת למה ? כי אני כתבתי להם כיצד זה יש משורר לדעתי בשנות העשרים עדיין, כותב על הטבע בגוני גווניו ומרב צמחיו ושמותיהם, והנה מביא שיר מלא על עכובית ואני לא מכירה את השם וגם אינו מופיע ברבמילים.
כך שייתכן ובעקיפין, אביבסתיו, תתרום להוספת שם הצמח למילון האלקטרוני הזה.
כל טוב
מליאורה שנמצאת בהיברנציה כמדומני
[ליצירה]
אין פה מקום לשנינו (לי הגבר ולך הגברת או שמדובר אולי באין מקום לשנינו שני גברים מתעמתים על איזה נושא חומרי (???) ויש גם גברת ?
מפני שהשיר אינו מנוקד ומפני שאתה יודע שתמיד קשה לי להיכנס לראשך
[ליצירה]
שלום אביבסתיו.
האמת - הלכתי לשוק לקנות בשר מהמשור לחתולים שלי. בא מישהו וביקש מהקצב "את זה" של הכבש (שומן כבש). והקצב אמר לו "לִיָה" ? ואני אמרתי לקצב שגם בעברית יש מילה, והוא התעניין ואף שינן כשאמרתי לו "אליה". ואף יהודי שם לא הכיר את המילה היפה. בלילה כשישנתי באה ציפור החרוזים ושיננה לי כך:
הלכה המילה לאיבוד - כציפור שפרחה מהכלוב - ואיפה היא מתגוררת ? אצל בני הדודים בנצרת - אני צמחונית אך אני מאושרת.
אך אני לא אהבתי.
ולמחרת בלילה את זה כתבתי.
ובזאת סיימתי.