צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
קיבלתי מייל להעביר למדינה:
[אני מתנצלת בפני שומרי שבת שבכאן]
במייל כתוב:
כמו שהוא יושב בחושך,גם אנחנו נשב
תשלחו מייל זה לכמה שיותר אנשים כי
ביום שישי ב-5/12/08 בשעה 22:00 בערב בדיוק,כולם מכבים את האורות בבתים
למשך עשר דקות
כאות הזדהות עם מצבו של גלעד שליט.
כי כמו שהוא יושב בחושך,גם אנחנו נשב!!
[ליצירה]
ליהונתן מליאורה:
תודה
במקור היה כתוב "שוטטנו שם"
ואחר כך היה כתוב "אהבנו שם"
והיה גם בית נוסף שהושמט
וְלֹא -
כִּי סַהַר חָדָשׁ עֹולֶה
וְשֶׁמֶשׁ שׁוּב יֹוקֵד
בְּהִירִים הַשָּׁמַיִם
כֵּהִים מֵי לִבִּי
מְלוּחִים כָּאָהוּבִי
בְּטַעַם הַיָּם
צוֹנֵנִים
קוֹרֶנֶת חַמָּה
עַל מַיִם אֲפֵלִים.
אז מה דעתך ?
נ.ב. אתה קרוב של משפחת שילה שבמקור מטירת צבי ?
[ליצירה]
כל הכבוד לדריידל. אביבסתיו - עליך להוציא ספר אלקטרוני בשם: הרפתקות דריידל - ואם השם ילדותי מדי אולי לקרוא לזה The Dreidel Phenomenology . אולי ב"צורה" יוציאו ספרים אלקטרוניים ?
דריידל הוא משהו משהו.
ליאורה
[ליצירה]
יפה. בכל אופן חסר לי רקע כלשהו. איפה זה מתבצע ? על כוכב הגויים ? ביבשת השמינית ? משהו מסביב בבקשה. חוץ מזה יפה, אבל קשה. אני אומרת יפה כי למרות שקשה ואני לא אוהבת סיפורי מלחמה התפתיתי לקרוא עד הסוף, עם דילוגים קצת ...
[ליצירה]
כן.תודה.אכן תחילה סיווגתי כ"שירה" ואחר כך העברתי ל"שיר ילדים".
יש לי באמת סוס כזה שמצא חן בעיני וקניתי בשוק הפשפשים וכולי. ולקראת ראש השנה כשניקיתי נגבתי ממנו את האבק וצחצחתי. זה משהו בערך בגודל של 30 על 20 ס"מ אך נראה חי לחלוטין. ושבה את לבי.
אני מניחה שבעולמנו הפנימי יציר כזה יכול לסמל דברים רבים מאוד מהחומרים של האישיות או של תת ההכרה שלנו, וזה גם מעין סמל של תת ההכרה הקולקטיבית כי הוא קורא לאנשים רבים ולא רק לי.
אני רציתי לתאר אותו ביופיו ובעוצמתו וגם עם התוספות שאני כאדם מוסיפה עליו כאן בעולם המלכות. ונראה לי שגם ילדים יכולים לקרוא אותו כי אין שם דברים שבטעם רע.
[ליצירה]
מה זה משנה ? מספיק שעשן הכפיסים יישק למים. מספיק שקמצוץ אפר אחד יגיע למים. מספיק שהגשם יפול על האדמה וירווה וישקיע ויסחוף את השאריות למים. הכל מגיע לבסוף למים. אנחנו כוכב מים. גופנו למעלה מ-90% מים. וובאשר לכפיסים ולאש, הם חלק מהיצירה, כמו העץ, המלאך, המים, הגרזן, הזיכרון, לא מדובר כאן בפרוזה או בפירושים כפשוטם.