צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
ללא ספק אין המין השני רגיל לראות עצמו בראי האישה. לדעתי אין במדינה יוצרות שהציגו את הגבר באור שונה מהאור המקובל של - כמו למשל שירה של שרית חדד - הפרח בגן הגבר.
וגברים אומרים שטויות שלא יתוארו כשקוראים יצירה זו, ועוד יצירה נוספת שלי שאינה באתר הנוכחי והיא למעשה יצירת מחאה על המתרחש במדינה בימינו.ונמצאת ב- http://www.literatura.co.il/show_creations.asp?id=9257.
אומרים שטויות לא מפני שהם שטותיים, אלא מפני שאין להם באותו רגע תשתית רעיונית להגיב בצורה נבונה ותבונית והם מגיבים כמו ילדים.
לגבי ההחלטה בין נאנח לבין גונח.
אני כלל לא חשבתי על השלכות של מעשה תשמיש - דברים כאלה אני משאירה לאתרים אחרים אשר שם (אני חיה כחילונית אך כנראה שאני לא) מתוארות פעולות פיזיות בצורה גרפית ובלתי רוחנית ולעתים דוחה.
ומסיבה זו לא בחרתי במינה "גונח". בחרתי במילה "נאנח" כדי להראות את כוחה של האישה, כאשר הגבר משתמש בה לעיצוב כל עולמו, היא הכלי והקרקע שבתוכו הוא מכה שורש, והיא גם המקום שבו הוא מסוגל לנוח בתום יום מפרך או חיים קשים, הוא נאנח - פורק מעליו את הכאב והעייפות ונרדם.
שיר זה הוא שיר מחאה ושיר זיכרון לכל אישה שלראשונה בחייה וכעת בסופם מספרים עליה בחדשות, ברדיו ובעיתונות ובטלוויזיה לאחר שנרצחה בידי בעלה.
לפעמים אני חושבת שגורלן היה טוב יותר אם לא היו חיות בתוך תדמית כללית חברתית שכזו של התמסרות עד התבטלות לבן הזוג.
[ליצירה]
כן. שמעתי שהפסיפלורה חומר מרגיע. אבל יפה כל כך. ממרפסת ביתי רואים את דרך נמיר, והצמח הזה שהופיע כאילו מאין, רק מכיוון ששמתי כמה גרגרים באדמה, מתנה נפלאה של העולם ללא קשר אלי, בלי כסף, בלי ףמעצב צמחים וכולי, והפרחים היפים שלא ידעתי שהם כאלה. בן אדם יכול להיות פרופסור למדע הכי מורכב בעולם (לא אני) ולא לדעת שיש צמח צנוע כזה בשם פסיפלורה עם פרחים כל כך יפים. ועל זה כבר אמר ודבריו לנצח אמת: "כי אראה שמיך, ףמעשה אצבעותיך ....." שבת שלום.
[ליצירה]
יורם, אתמול קניתי בפתח לסופרמרקט ספרי קריאה הוצאת מודן, ג'פרי ארצ'ר "בני מזל" 483 עמודים, "ג'ודית מייקל, "ירושה" 702 עמודים. כל אחד ב-29.99 ש"ח ו-7% הנחה עליהם.
עודפי ספרים. אז פינקתי את עצמי וקניתי.
היודע אתה שמשכורת של אקדמאי מתחיל בתחום מדעי הרוח, עו"ס, מורה, וגם רופא, היא בסביבות 3800 ש"ח לחודש ?
תחי לימור לבנת המפטרת מורים "לא טובים" ומוסיפה במקומם מורים "בלתי פורמליים" בתשלום 20 ש"ח לשעה.
המקום שאתה מספר עליו הוא "נגוז" ו"עבר עליו הקלח". יש ספריות אך גם שם צריך לשלם.
לספריה של אוניברסיטת תל אביב לא ניתן להיכנס לקרוא את הספרים על המדפים מבלי לשלם תשלום חד פעמי.
בספריית בית אריאלה לא משלמים בעבור כניסה חד פעמים ואני רואה שם בני נוער רבים יושבים וקוראים.
זאת תגובתי.
[ליצירה]
ליאורי, לדעתי שום גן יפה אינו צומח מעצמו ללא טיפוח והגנה. וכבר מצינו שאפילו הנסיך הקטן ידע שהוא חייב להגן על השושנה שלו, עדינה ובלי קוצים. ההיית משער לעצמך שגן שושנים יכול להופיע יש מאין באמצע מדבר למשל ?
ליאורה
תגובות