צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
"זה מנחם דוידי טיפוסי.
מנחם. אתה מתבקש להצמיד את כל השורות לשורה אחת ואחר כך להפריד ביניהן על ידי שיפט אנטר ואז לא יהיו לך רווחים שכאלה.
חיפשתי את הטופס שלך בגוגל (17386/4 א) ולא מצאתי אותו. גוגל הביא לי רק את היצירה שלך מחדש כמו במעגל חוזר. (~)
יצירה מקסימה."
[ליצירה]
תודה לכם.סיפור מוזר יש מאחורי התרגום הזה. פנו אלי במקרה בשאלה מה תרגמתי של דיקינסון והתברר לי שאת היצירה הזו תרגמתי מזמן אך לא שמתי באתר הצורה. זה הפליא אותי ושלוש פעמים עברתי על היצירות ולא מצאתי. אז התקנתי. אני אוהבת מאוד את אמילי דיקינסון, שכתבה מכתבים לתבל שמעולם לא כתבה לה בחזרה, מכל מקום לא בחייה. ובמותה התגלה חדר מלא פתקאות עם יצירות במגירות. אבל היא הייתה אישה חזקה ונורמלית ובעיני סמל ליצירה נקייה מהשפעה של מדיה ואנשים אחרים כי הא חיתה די בבדידות וללא השפעות חיצוניות. כ"כ הייתה אישה מאמינה כך שיצירתה יפה ונקיה.ושלישית - יש לקחת בחשבון שכתבה בתקופה שעוד לא הייתה מסורת של נשים שכותבות.
[ליצירה]
זה מדהים גם את עצמי. האמת - כשתרגמתי הרהרתי ביני לבין עצמי שהיצירה של ברנס היא די שמאלצית. אך הייתי שותקת, אלא שגם באתר הבמה, הפרוץ לכל עבר ורוח, מסתבר, שמישהו קרא ודעתו כדעתכם כדעתי. אך זו לא חוכמה אם היצירה היא לא משהו. אולם זאת יצירה ידועה ונכללת או נכללה בשירי בחינות הבגרות.
[ליצירה]
אוקיי - כעת זה עובד (מתוך היצירה) ותודה למודיעים
ליאורה
[ליצירה]
[ליצירה]
שלום אביבסתיו.
האמת - הלכתי לשוק לקנות בשר מהמשור לחתולים שלי. בא מישהו וביקש מהקצב "את זה" של הכבש (שומן כבש). והקצב אמר לו "לִיָה" ? ואני אמרתי לקצב שגם בעברית יש מילה, והוא התעניין ואף שינן כשאמרתי לו "אליה". ואף יהודי שם לא הכיר את המילה היפה. בלילה כשישנתי באה ציפור החרוזים ושיננה לי כך:
הלכה המילה לאיבוד - כציפור שפרחה מהכלוב - ואיפה היא מתגוררת ? אצל בני הדודים בנצרת - אני צמחונית אך אני מאושרת.
אך אני לא אהבתי.
ולמחרת בלילה את זה כתבתי.
ובזאת סיימתי.
[ליצירה]
בעיניי זה סיפור מזעזע. כולל הנידוי: "נדוהו, מת בנדויו, וסקלו בית דין את ארונו." הסקילה של הארון באבנים. אני לאאגיד מה אני חושבת, לא על אז וגם לא על יהודים מסוימים היום. ואלה העובדים את האל הטוב, מלך העולם, אבינו שבשמיים, ארך אפיים ורב חסד ? טוב לי שאני מאמינה כמו תינוקת ושלא חונכתי בידי דתיים.
תגובות