צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
רון, פניתי למנחם בשאלה מדוע השירה מופיעה בפסקאות כפולות (רווח כפול) אך כעת נראה לי שאין להטיל בו את האחריות על התכנות וכי זו בחירתך מאחר ויש יצירות המופיעות בשורות בודדות. אשמח לדעת מה חושבים האחרים לגבי יצירות ארוכות הכתובות ברווח כפול על המסך האלקטרוני. (כלומר, האם זה נוח ועדיף או קצת מפריע לעין ולטווח הריכוז)
שבוע טוב ושמח לך. ליאורה
[ליצירה]
המערה הזו - אפלטון אמר באלגוריה של משל המערה שנחנו מוּדָרִים מהמציאות בכפל מוּדָרוּת (לא יודעת אם הני דוברת עברית נורמלית כאן). מעניין מה חשב לעצמו המשורר כאן כאשר התבונן בבואתו בראי בעודו כותב את שיריו... האם הוסיף עוד מסך להרהוריו או שניסה להסיר מסך ...
[ליצירה]
התקשתי להבין את כל מה שאתה כותב כי איני מלומדת בכגון אלה. ואולם בקשר לקב"ה ולחילוניות: לפעמים אני רואה שומרי מצוות (לבושי השחור וכובעיהפרווה למשל) אם יחלפו ברחוב לידי והם מסבים את ראשם. ואני חושבת: איזה מין מאבק זה ביצר הרע ? הרי אתם פחדנים. במקום להביט ישר ואם יש יצר לגרש אותו, אתם בורחים מהיצר מראש. הרי אומרים שבמקום שבעל תשובה עומד בו לא עומדים ??? (אחרים). ולדעתי מי שסוגר עצמו מרוב פחד מהיצר ומהעבירה בשכונה שלו וחושב שזו דרישת הקב"ה - נראה לי שטועה במקצת.
[ליצירה]
[ליצירה]
הרהרתי לי לפתע ביני לבין עצמי כי זו בוודאי הייתה החווייה once in a lifetime של בלעם. שלא בכל יום (על דרך ההמעטה) יורד ה' לדבר עם מישהו, בין אם הוא נביא קוסמופוליטי או כל מיני כאלה שיש היום שמתיימרים. ומה הפלא אם כן שבלעם ניסה לעכב אצלו את הישות המופלאה הזו, את אלהי ישראל ? והוא לא פחד ממנו. הוא ידע בדיוק עם מי יש לו עסק. ואחרי שעשה את כל מה שעשה ונעשה לו כל מה שנעשה וחווה בנסים ובנפלאות ובאתון מדברת מה הוא אומר לאל חנון ורחום ?
" והיפה שבדברים שבהמשך לאחר שבלעם מודה : "חטאתי" והוא אף יודע כי היה עליו אפילו למות בחטאו זה הוא מפטיר כנגד מלאך האלוקים את המשפט הבא :
""ועתה אם רע בעינך אשובה לי".
דהיינו - יודע הוא שייסלח לו ולא ימות.
תגובות