צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
יש בויקיפדיה רשימה של משוררים ויוצרים שהתאבדו. אני חושבת שעדיף לחיות ולהיות חזקים מאשר לעמוד על זכות האגו שלנו להיות מוזר ומוכר ומקובל על ידי כל המעריצים עקב יוצאות הדופן הזו ולהגיע למצב של התאבדות. זה הסיכום שלי לעניין.אנחנו עם ששרפו לו שישה מיליון ומי ששרד התאמץ להמשיך להחיות ולא להיכנס הביתה חולה ולהשתיק את כל המשפחה ולהתהדר בשם משורר.
[ליצירה]
לאברהם ולחברים. כשאתם כותבים את היצירה, בסוף שורה במקום לעשות ENTER יש לעשות SHIFT ואחריו ENTER ואז השורות יהיו צמודות ולא יהיו מפוזרות כזרעונים על פני המסך. צריך להשתדל עד שלומדים.
אברהם - את השיר היפה שלך כדאי לנקד. הוא הולך לאיבוד בדרך בה הוא מופיע כאן.אם אין לך מנוי על רבמילים חפש באינטרנט, כמדומני יש אתר ששמו סנופי שמאפשר ניקוד של כמות מילים מועטת מדי פעם
רָאִיתִי אוֹתוֹ
בֵּין חֹשֶך וְאוֹר
שָׁחֹר מְכֻרְבָּל
בְּרַחֲמוֹ של לֵיל
מִתְפַּנֵּק טֶרֶם פְּצִיעָה...
והוא עומד
ושורשיו עמוקים
בז לשקיעתו
ומשלים עמה
ומחוגיו גרומים
והתנגשו
הוא ביציאתו
וההוא בכניסתו
ונגע חושך באור.
[ליצירה]
תודה. היה איזה עניין איתה לפני כמה חודשים, משהו בכפר סבא, הרשו או לא הרשו ללמד אותה בבית הספר, וזו הייתה יצירה בוטה. זו הייתה מעין תגובת נגד נדהמת ליצירתה. זה היה באתר הליטרטורה וקיבלתי אז קרוב ל-200 תגובות ואולם הסרתי את זה והכנסתי מחדש כי לא רציתי להיבנות על חשבון המקרה ההוא..
[ליצירה]
אם הבנתי את מה שאתה כותב (אם הבנתי...) הייתי מוסיפה שכתוב שבמקום שבעלי תשובה עומדים דתיים רגילים לא עומדים. וזה לעניין האנשים הספונים כפי שתיארת אותם. כשאני הולכת ברחוב ואם מגיח מולי שומר מצוות לבוש במדים השחורים וכולי והוא מייד מסובב ראשו לעבר השני ואולי עושה טפו טפו, (נגד השטן? נגד היצר ? נגד עין הרע?) אז עם מה הוא מתמודד. תורת ישראל שאצל הדתיים היא כל כך קשה ודורשת - מה היא שווה אם אין בה התמודדות עם היצר וחיים בעולם הזה שאומרים "ברא כדי להיטיב, ברא כדי להינות?"
תגובות