צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
מיכל שירה. מהו ההסבר החסר לך ? היום 17.11.2005 מנו בחדשות ערוץ עשר 12 (!!!) ח"כים שעומדים נגדם תביעות משפטים וכולי בשלבים שונים ומשונים. ומבקר המדינה אמר שצריך להחמיר בעונשים (טוב. הם יקימו עוד ועדה אני מניחה.) מהו ההסבר הדרוש לך ? ל"ו צדיקים יפרחו לשמיים עם המצפון של פינוקיו שהתלבש בדמות הצרצר ?
[ליצירה]
התנועה הפמיניסטית
התנועה הפמיניסטית הרסה לי את כל ההנאה משירים יפים כאלה. שיר כה יפה, כה ציורי וטהור ונקי כרוח המדבר. וליאורה רק חושבת -איזה אגואיסט, נתן לה להשקות גמלים. גמלים !! ועוד על הידים אצעדות כבדות ומכבידות. ועוד שואל אותה בחוצפתו אם לא קשה לה. ואחר כך הוא מתייחס אליה כאל מוצג מפרפומריה שצריך לבשם לו ולהאיר לו ולעשות לו טוב.
ומה אתך ? מדוע אתה לא עוזר לה ?
ותארו לכם שמדובר אם איני טועה ברחל אמנו או בדומה לה. רחל, סמל לעמנו המנוצל בעולם ובהסטוריה אשר גם היא בחייה נצל אותה אביה ולאחר מותה בני אחותה ניסו לרצוח את בניה.
והשיר עצמו כה יפה באמת יפה.
ליאורה
[ליצירה]
לא הייתי מתרגמת דווקא את היצירות האלה, הן קשות בעיני ולא ממש ליריות. ההתמודדות עם הבית האחרון, עם האטומים של דמוקריטוס מוצלחת.
[ליצירה]
[ליצירה]
מזלנו שהעברית היא שפה איזוטרית שמועטים השולטים בה באמת. קחו לדוגמה את תורת הקבלה ותורת הסוד - עד כמה שהשרישו אותה באומות אחרות הרי שלא יהיו מסוגלים לעקוב אחרי כל משמעויותיה. שלא לדבר על כך שהמילים משמשות גם בכתבי קודש ובתפילות ובמשנה ובתלמוד וכולי ובכל מקום שם הן עומדות הן מדיפות ריח אחר בגן אחד שלם.ואת זה אי אפשר לקחת מאיתנו. יש אומרים עברית שפת קודש ואין לדבר בה. ואני שמחה שהתמזל מזלי ואני דוברת עברית, ובודאי אבות אבותי אחורנית עד לחורבן בית שני (וגם איני יודעת באיזו שפה השתמשו הם אז) תוהים למילים היוצאות מפי והנכתבות כאן בחשמל ובויברציה ואולי הנפשות מתאספות בתור ואומרות - נחכה לשעת לילה וכשתישן נפציר בה שתלמד גם אותנו.
תגובות