[ליצירה]
אני בדרך כלל לא שורדת שירים ארוכים כל כך, זה מטריח אותי. (רק באינטרנט!! המילה הכתובה באמת זה כבר משהו אחר!)
והנה, גם הגעתי וגם יש סיכוי שאני ארצה לקרוא עוד דברים שלך... הרי לך מחמאה!
ממש אהבתי את הרעיון, שלכל אחד החוויה אינדיוידואלית, אפילו אם השתמש בחומרים שכולם משתמשים.
חוצמזה, עברית יפה, תמיד מוסיפה!
רואים שהיית ביניש, לפי הביטויים...
[ליצירה]
בס"ד
ממש לא, הייתי רחוק כרחוק מזרח ממערב מהבנת השיר, עכשיו זה יעזור לי. אני לא חושב שזה הורס. אולי בשירים שבהם הפן האישי רב הסברים יכולים קצת לקלקל. נראה לי שפה לא.
[ליצירה]
פה , כמו ב"וושתי" את מבכה מוות של גיבור שאין אנו רגילים להזדהות אתו
כתוב יפה מאד
אהבתי במיוחד את הבית הראשון. התנ"ך הקמאי הכנעני אם הרהורים על אפסותו של האדם.
"הכמות נבל יומת אבנר"
[ליצירה]
עד כמה שאני מבין, זה בכלל לא קשור לעינים.
פשוט המשפט שאותו פלוני אמר פגע בנקודה רגישה והוציא מעל לפני השטח את התחושה שהיתה קיימת בה מכבר, דהיינו הרחוק מהקב"ה...
" לב נשבר ונדכה, אלוקים, לא תיבזה..."
המזדהה אתך (הכותבת),
רדף
[ליצירה]
עטרת יקרה!
כמו שכתבתי בפורום (בתגובה לfalcon )
אני מוכן שיסירו את יצירתי זו על מנת לגדור פרצים כדוגמת "בין ..."
זאת למרות שאני רואה חילוק יסודי בין השנים (יפה לעומת מכוער) וכבר הרחבתי בתגובתי ל"יצירה" הנ"ל.
בענין הצניעות,
האם מפריע לך שבחורים טובים יקראו את שיה"ש ?
(וכן, אני יודע שזה משל. אך האם נראה לך שהיו משתמשים במשל שכזה אם הוא לא היה "צנוע"?
לדוגמא: האם נראה לך שהיו ממשילים את בריאת העולם להליכתו של הקב"ה לבית הכסא?)
[ליצירה]
בטח לא מהמשכילים תצמך הישועה - הישועה תצמח מאלו שאינם יודעים קרוא וכתוב, מאלו שאין להם ידע בשום תחום, במיוחד לא הפוליטי, מאלו שאינם יודעים כמה זה 2+2. הנוסחה היא - כמה שיש לך פחות IQ כך יותר טוב. אפשר אפילו לבנות מערכת השכלה שתטפח בערות באופן מלאכותי: ילמדו שלצרפת ומונגוליה יש גבול משותף והאימפריה הרומאית עדיין קיימת.
[ליצירה]
וחוץ מזה, אתה כותב על הישגו הגדול של סטאלין בלוחמה נגד היטלר. כלל לא ברור לי שסטאלין היה עדיף על היטלר : גם היטלר קיבל לידיו מדינה נכשלת ותוך שש שנים הכין אותה לכיבוש העולם - מבחינה זו לא היה הוא פחות מוכשר מסטאלין ( גם הוא , אגב היה חסר השכלה פורמאלית ) ומבחינת טובת ה"עם" : האם תתכן טובת הכלל בלא טובת הפרטים ? דווקא בתור מטריאליסט לא מתאים לך להיות אידיאליסט ולהאמין בקיום ה"כלל" מעבר לפרטים המרכיבים אותו...