[ליצירה]
אני בדרך כלל לא שורדת שירים ארוכים כל כך, זה מטריח אותי. (רק באינטרנט!! המילה הכתובה באמת זה כבר משהו אחר!)
והנה, גם הגעתי וגם יש סיכוי שאני ארצה לקרוא עוד דברים שלך... הרי לך מחמאה!
ממש אהבתי את הרעיון, שלכל אחד החוויה אינדיוידואלית, אפילו אם השתמש בחומרים שכולם משתמשים.
חוצמזה, עברית יפה, תמיד מוסיפה!
רואים שהיית ביניש, לפי הביטויים...
[ליצירה]
בס"ד
ממש לא, הייתי רחוק כרחוק מזרח ממערב מהבנת השיר, עכשיו זה יעזור לי. אני לא חושב שזה הורס. אולי בשירים שבהם הפן האישי רב הסברים יכולים קצת לקלקל. נראה לי שפה לא.
[ליצירה]
מענין אם "הארץ" היה מפרסם את זה אם היה מדובר בפעיל ימין קיצוני... (כן כן, אני יודע, שמואל היה פעם פעיל ימין קיצוני - רק ששכחו לציין את זה בכתבה)
[ליצירה]
אני כמובן לא מבדיל בין סבה-תוצאה לבין הנחה-מסקנה
משום שהזמן הוא רק דרך אנושית לסדר מאורעות שנובעים אחד מהשני בשרשרת לוגית (הנחה-מסקנה או היינו הך סבה-תוצאה)
[ליצירה]
שלי מהבועה היא כנראה שם אחר עבור שמואל ירושלמי. זאת אני אומר לאור הרצינות בו היא לוקחת את יצירותיו של שמואל (אשר כל בר דעת רואה שיצא מזמן מדעתו) ולאור תגובותיה האוהדות ליצירותיו.
כך שאביב וסתיו - אל תתרגש!
[ליצירה]
אלישע,
אצל ניטשה, האמירה "אלוהים מת" אינה אמירה תיאולוגית אלא אמירה סוציאולוגית/פסיכולוגית: הוא טען שבעולמינו כבר אין מקום לאמונה - אם בגלל קריסת הערכים הישנים, אם בגלל ההתפתחות המדעית או התיאולוגית. הוא רואה בקריסת האמונה הזאת דבר טוב כי, כמו שאמרת, הוא ממילא אינו מאמין באלוקים.