[ליצירה]
יען אסף אותי הפנה
לזה השיר שלך, בדוי
פורץ הראש ולענה
משקל וחריזה עדוי
אעיר גם אני דברי
בנושא-זה המווכח
מי ימלט ביום עֹברי
ויאמר :"הרף - לך וקח..." ?
אשאל:
מה קסם השירה?
במה נבדלת היא מפרוזה?
מדוע לחרוג יירא
מרצף משפטים-יחרוזה?
מדוע לא יאמר דברו
פשוט-בלי התחכמויות?
האמנם תוכו כברו?
נזקק אמנם הוא לדמויות?
'מען ענות לקושיה
אתכם על הדמיון ארכיבה
אם עזר וקצת תושיה
נשווה שירה אם...בני עקיבא
במה נבדלת התנועה
ממועדון או ישיבה?
בכך שלכללים כנועה
ובכל זאת בנות יש בה!
אינה פרוצה כמועדון
כישיבה אינה נוקשה
מעל ראשם למו אדון
אך בלי דיכוי ההרגשה
המתח רבותי, המתח
מנעול הינו היוצר קסם
לשבור מנעול לפרוץ הפתח
לשאוט מהר לנשוך הרסן!
[ליצירה]
איני מסכים אם ה"הוכחה" של דקארט לקיומו של ה' (שלמעשה המציא אותה הארכיבישוף של קאנטרברי אנסלם בימי הבינים)
אדרבא- טענתי העקרית היא שאין אדם יכול לתפוס מושגים של מעבר לעולם
וראו את "בשבח..."
[ליצירה]
לי נדמה שלמרות שכמובן השיר כתוב מתוך נקודת מבט פמיניסטית קמעה, אין פה ניסיון להביע תובנות גורפות כלשהן על העולם, הגברים וכו' אלא יותר נסיון להזדהות עם אותה נערה מיביש גלעד ולהעביר את האווירה של הסיטואציה המתוארת (כפי שרואה זאת המחברת בדמיונה).
הייתי מתאכזב לשמוע שכל הפואנטה של השיר הזה (או של כל שיר אחר) היא להצהיר על איזושהי עמדה.
אך אולי זאת רק משום שאני נגד אמנות מגוייסת....
[ליצירה]
"חוסר הקבלה וההכלה" - הוחמאתי דווקא בתור אחד שבישיבה אומרים עליו שהוא מקבל ומכיל יותר מידי....
כשאמרתי "מתי כבר תרדו מזה " לא אמרתי שזה רע או שאין לך זכות לכתוב מה שאת "לעזעזאל רוצה" , הבאתי את דעתי האישית הסובייקטיבית לחלוטין המסתייגת מייחוס מין כלשהו לקב"ה
ולמה הגבת בכזאת עצבנות ? ( יש קטע כזה אצל פמיניסטיות לראות בכל ביקורת של גבר נסיון לאונס)
לטרנד הזה קוראים "נאו -פאגאניזם" גם אם אינך מודעת לכך ( בד"כ שמות לתופעות ניתנים ע"י אנשים הנמצאים מחוץ לתופעות אלה, כמוני), זה הולך טוב עם תופים, שאנטי , "צופן דווינצ'י" ו"מי מפחד מלילית?" ( אגב, רבינו מרק גפני, הבעמ"ח, ברח מארץ לאחרונה והסיבות ידועות)
ולגבי מה שגילית שאלוקים הוא נשמתך ולא מה שלימדו אותך: 1 )אתמהה מה לימדו אותך ...
2) עצמי בתור פנתאיסט , אתמהה איך מכך שהוא כולל את הכל משמע שהוא אשה או גבר ( על פי אותו הגיון משמע שהוא גם לכלוך ושפכים כי הרי הוא כולל גם אותם בחובו)
[ליצירה]
שיר חמוד ומצחיק למרות שאני בדיוק מהצד השני.
חבל שכל המאבק על הגוש נוהל כמאבק ה"משיחיים" נגד ה"שפויים"
האם התקשורת אשמה או שמה נוח לכולם לחשוב בסטיגמות?
[ליצירה]
הרי לכם גרסתה של רינת ג. (פורסמה אתמול):
מעולם לא חזיתי בשדה בור צחיח
ומראהו של ים לא אגל
אך אדע מה מראה יש לשיח
וכיצד קוצף לו הגל
מעולם עם בורא לא השחתי
במרומים לא שהיתי אף פעם
ברם התחושה הכרתי
כמו הונחה בידי המפה