[ליצירה]
(במחילה) הנסיון לחריזה פה לא צולח...
אני לא אומר ששיר חייב להיות מחורז, אך אם כבר חורזים אותו, עדיף שהחרוזים יהיו כהלכה
על כך כתב אבן עזרא
"לא תחרוז שור עם חמור/ את השור קח למישור /ואת החמור להר המור"
כמו כן, אוסיף מעצמי שסיומות גם הנה לא מתחרזות ("אנשים" לא מתחרז עם "דיבורים" ) וכו'
[ליצירה]
אחח!
כמה טוב לחזור לאתר...
לא הבנתי אם כוונת המחברת היא ציניות כלפי המושג "מוות על קידוש ה'" או רק מרירות.
(אני שואל בתור אחד שנכח בהלוייה ביום חמישי)
[ליצירה]
אני רחוק מלהיות פנמיניסט, אך רק אידע אותך שמה שיפריע לפמיניסטיות בקטע הנ"ל הוא עצם הגדרת האשה כנפעלת והנ"מ היוצאת מכך...
המילה "שוביניזם" פירושה "שנאה" - כאילו ש"כל מי שלא בעדינו (דהיינו - בעד הפמיניסטיות) - נגדנו" - השימוש בביטוי זה כמו גם בביטויים "תנ"ך בגובה העינייים" "שטחים הכבושים" "יונים" לעומת "ניצים" - הוא אילוסטראציה למלחמת מונחים מצוייה.
אז אולי אין ה"גישה האמונית הכוללת" שוביניסטית פר-סה (כלומר, במובן המקורי של המילה) , אך היא בהחלט אנטי פמיניסטית וככזאת הינה בהחלט "שוביניסטית" במובן המושאל של המילה
אגיטע ווך!
[ליצירה]
לי נדמה שלמרות שכמובן השיר כתוב מתוך נקודת מבט פמיניסטית קמעה, אין פה ניסיון להביע תובנות גורפות כלשהן על העולם, הגברים וכו' אלא יותר נסיון להזדהות עם אותה נערה מיביש גלעד ולהעביר את האווירה של הסיטואציה המתוארת (כפי שרואה זאת המחברת בדמיונה).
הייתי מתאכזב לשמוע שכל הפואנטה של השיר הזה (או של כל שיר אחר) היא להצהיר על איזושהי עמדה.
אך אולי זאת רק משום שאני נגד אמנות מגוייסת....