[ליצירה]
אל תקשיב לעצתו של ישי.
זהו שיר נהדר ואל תרפה מהתמקדות בחריזה.
יש מעט מאד יוצרים פה אשר אכן חורזים כמו שצריך, ומה שיותר חשוב, אשר שומרים על משקל נאות.
הארפול של השיר הוא חלק מקסמו.
[ליצירה]
מה לעזעזל?
א. למה כתבת את שם ה' ( אדנות) בפירוש?
ב. מה את מזמינה את זעמו של הקב"ה על חברותיך?
מה הן עשו לך? רק בגלל שמצאו זיווג לפניך?
ג. "טוהר ..." - מאיפה המצאת את המושג הזה ? : גם בגלל שכתבת את שם ה' וגם בגלל שהמצאת מושג ( המושג הנכון הוא "טהרת חיי המשפחה") אני מסיק שאינך מצוייה בעולם המושגים הזה
חוץ מזה , להזכיר ... בתפילה זה פשוט גס
ד."וירא כי איני חוטא " : צריך להיות "וראה כי איני חוטאת"
ה. את יודעת , לפעמים חוסר החטא אינו הישג שכזה, במיחד אם אינך יכולה לחטוא ( או אין עם מי)
[ליצירה]
מי שאומר שהדס לא יוצרת פשוט לא מבין שום דבר ממב שכתבה וחבל.
ולא , אינני מתכוון להגיד שאיננו מבין את ה"עומק" שביצירותיה ( אני דווקא חסיד השיטה הפילוסופית של ברקלי שאומרת שמבלעדי התופעות אין קיום כלל )
הוא לא מבין את ה"פשט" הפשוט של יצירותיה :
עידו בועז ומיכל, הידעתם , לדוגמה, שכמעט כל יצירותיה של הדס שזורות מוטיבים מהמיתולוגיה היוונית? או שאין לכם מושג במיתולוגיה יוונית ולכן אינכם מבינים כלום ממה שהיא כותבת...
הרי זה כעיוור שיבוא לתערוכה ויגיד : " אני באמת חושב שאין כלום בציוריו של ליאונרדו, פשוט לא היה לו מה להגיד או לשיר ולכן הוא התעסק בדבר שנקרא "ציור" שעד היום לא הבנתי מה הקטע בו "
[ליצירה]
"תוכו אכל וכליפתו זרק" זהו כלל גדול בחיים!
גם אני אוהב קומפוזיטורים איטלקיים יותר מכל
(אך את היותר מוקדמים : גבריאלי, קבליירי, לואיג'י רוסי, סאלומונה דה רוסי (שלמה מן האדומים היהודי- לא קשור לקודם הנוצרי וגם לא לקארדינאל לואיג'י ר.), סנצ'ס, קאריסימי, סקרלטי, קורלי... אח! הברוק המוקדם הישן והטוב...