כשאלוקים שרוי בהוד היה
על ארץ, חיו נצח-לא כרסם עת
אך עתה, כשהכר הטוב אינו קיים-בדיה
עלה לו לפסגה כי חותמו אמת
השקט, ראש אותות אהבתי
בדומיה לעד על לב יהי מונח
סלף הדין אך גם הסכת שועתי
סופם. צפנת זה פענח!
[ליצירה]
הרגת אותי!
לתלי: הקטע הוא הומוריסטי לא מלאה שנאה ואפילו לא בקורתי (למרות הבקורת המשתמעת ממנו - זוהי פארודיה קלה ולא איזה דיון נוקב על החסידות)
[ליצירה]
בקריאה מחדש , זה הזכיר לי את החרדים , ( אני יודע שלא לזה התכוונת) ואני אסביר:
האתוס החרדי ( למעשה, האתוס היהודי) התעצב בגלות ולכן מושטט בהרבה על מושג ה"גלות". לכן כשאין אנו חוווים פוגרומים אנו מרגישים " לא בבית" .
לכן מאד לחוץ לחרדים להמציא רודפים וצוררים יש מאין. "וגזירות שמד שונות". (אפילו קיצוץ בקצבאות (!) מעלה אסוציאציות של שואה)
האמת היא שגם הציונים הדתיים מרגישים הרבה טוב כשרודפים אותם - הרבה יותר מכובד להיות קדוש מעונה שלוחם על ארץ ישראל מאשר מזרוחניק קונפורמיסט ר"ל ( אני אומר את זה בתור דל"מ עצמי)
ולכן החרדים כל כך ששו ושמחו כשתומי קיבל 15 מנדטים והתאכזבו מכך שבבחירות האחרונות לא היה צורר שכזה
[ליצירה]
לא נראה לי שזה על השואה.
דווקא רציתי לנסח הפוך מ"רעיה":
שאע"פ שכל הדקירות הם כאילו לטובתי הן עדיין דקירות (ומי יודע אם עוזרות בכלל)
כך הנם כל החיים: אנו רגילים לחשוב שחינוך, לדוגמה, הוא לטובת הילד אך עד כמה באמת ייסורים יכולים להיות לטובתו של אדם?
הרי ס"ס בצורה רגעית הייסורים לא יכולים טובים ואם על העתיד דברינן "העבר אין והעתיד עדיין.."
[ליצירה]
מי שאומר שהדס לא יוצרת פשוט לא מבין שום דבר ממב שכתבה וחבל.
ולא , אינני מתכוון להגיד שאיננו מבין את ה"עומק" שביצירותיה ( אני דווקא חסיד השיטה הפילוסופית של ברקלי שאומרת שמבלעדי התופעות אין קיום כלל )
הוא לא מבין את ה"פשט" הפשוט של יצירותיה :
עידו בועז ומיכל, הידעתם , לדוגמה, שכמעט כל יצירותיה של הדס שזורות מוטיבים מהמיתולוגיה היוונית? או שאין לכם מושג במיתולוגיה יוונית ולכן אינכם מבינים כלום ממה שהיא כותבת...
הרי זה כעיוור שיבוא לתערוכה ויגיד : " אני באמת חושב שאין כלום בציוריו של ליאונרדו, פשוט לא היה לו מה להגיד או לשיר ולכן הוא התעסק בדבר שנקרא "ציור" שעד היום לא הבנתי מה הקטע בו "