[ליצירה]
אני אוהבת את השיר הזה.
אני לא יודעת מה היתה הכוונה שלך בשיר אבל בשבילי המשמעות של המילים בשיר שלך הם המהות שלי. האהבה שבי תשרוד לעד היא האהבה שזכיתי ואזכה להשאיר בעולם.
תודה רבה על השיר.
[ליצירה]
לא מבין
.מה יש לנו לחפש בהר-הבית
.המקום נרמס כבר מזמן ע"י הכופרים המוסלמים
הבית השני נכבש שוב ושוב ע"י דתות אחרות
גם גדולי הרבנים הבינו זאת ופסקו לא לעלות
יש לנו שריד לתולדות עמנו - הכותל
בנינו את ירושלים מחדש והיא שלנו
את חומת העיר העתיקה בנה הסולטן התורכי
בואו נקדש את ירושלים של ימינו לעיר בירתנו
את יהודה ושומרון כבשנו מירדן לא מפלסטין
האל נתן לנו מצוות וגם ראש לחשוב
אז ניתן לחזק את מה שקבלנו ולתת לזמן
להגיד את דברו
[ליצירה]
תגובה
שלום לך בא בימים שמי יצחק שלי ושמחתי לתגובתך לשיר שלי אין יותר מה לעשות אני לא בא בימים אני עדיין צעיר יחסית 59 שנים אבל המסר שלי בשיר הזה היה שלכול סיום יש התחלה חדשה וזה הכול לא יותר אני מקווה שאתה קורא את שיריי אגב השיר שלך מלא רעננות ויופי נפש כדאי לשדר צעירות בכתיבה ככה הבנתי
[ליצירה]
בא בימים (ושות')
מה שלומך? הרבה זמן לא השתמענו.
קצת פאסימיות לעת זקנה אני מרגיש פה...
אמנם אינני קרוב לגילך, אך תרשה לי בכל זאת, לא לחלוק, אלא להציג ראיה שונה.
האדם שם פעמיו אל האופק, אך לעת זקנה איננו רואה את האופק מתקרב, אלא הוא מבין אחרי כ"כ הרבה שנים שההאופק לא בר השגה, פשוט כי הוא מעצם הגדרתו תמיד ישאר אופק. בזמן זה הוא וכל הדומים לו מגיעים להחלטה. חלקם עומדים במקום ומביטים לאחור (בתקווה אולי לחזור מעט אחורה), וחלקם ממשיכים לצעוד, בעזרת החוזק שהעניקה להם דרכם והמים שבהם עברו.
נחמד לחזור לביקור אחרי זמן כה ממושך ולפגוש עדיין דמויות מוכרות.
לילה טוב!
[ליצירה]
כתבת פעם משהו מאוד דומה- פתיחה כמעט זהה, אם אינני טועה.
הרעיון, כבדרך כלל אצלך, טוב, חשוב ונכון, הפעם, פחות אהבתי את ההגשה, בין השאר בגלל תחושת החזרה על שירים קודמים וטובים יותר.
[ליצירה]
[ליצירה]
השיר בזב מראה עדכמה השכונה שלך הטביעה בך את חותמה ואף שעזבת אותה היא בך ואתה חוזר אליה שנית, וחווה אותה שנית כי היא בנשמתך. זה שיר מאוד אישי ואינטימי,ונגע ללבי.
אשרי מי שחש כך על מקורותיו ומולדתו.
אני חוויתי את החוויה הזאת באופן שונה לחלוטין.
לו אני הייתי כותב שיר על השכונה שלי הוא היה נראה אחרת:
השכונה שלי היא הזיה של ילדות
שכל מה ששרד ממנה
הן מילים של אוטוביוגרפיה.
מעורפלת וחסרת דיוקן.
זנחתי אותה לנפשה
והיום היא מתפוררת.
איש אינו מכיר אותי.
לא לקחתי ממנה דבר
שממנו בניתי את ביתי
הרחק מהשכונה שלי
ת"ק פרסה במרחק ובלב.
המקום הגיאוגפי
בו גדלתי איננו עוד
השכונה שלי.
[ליצירה]
חשוב מאוד להביע עצבות במילים.
אינני יודע למה עצוב לך עכשיו, אבל עצבות היא רגש מכונן. התבוננות פנימה וחיפוש נקודות התורפה והחוזק להתמודד עם העצבות. החיים מלאים בעצבות וההתמודדות איתה היא לימוד להתמודד עם החיים בכלל.
קלישאה? אולי, אבל כדאי בכל זאת לחשוב על כך ברצינות. אל תהיי עצובה מכך שאת עצובה.
[ליצירה]
שי, זה שיר קצר וקולע (כדרכך בקודש). מבלי לפגוע ביופיו של השיר הזה, אני חושב שבתוספת קטנה אתה יכול לכתוב עוד שיר יפה כשלעצמו: תוסיף סימן שאלה בסוף. מה דעתך ?
[ליצירה]
דרך מאוד פיוטית להביע את מאמר חז"ל: "שבע יפול צדיק, וקם". המדובר הוא בצדיקים/צדיקות. הנפילות רק מחזקות ומחשלות. השיר קולח ובנוי היטב. קצת ארוך מדי לטעמי.
[ליצירה]
"זה לא אנחנו שמשתנים
זה רק הנוף שזז"
זהו היבט מענין על היקום.
זה כמעט כמו תורת היחסות. תלוי מאיפה מסתכלים.
לפי תורת היחסות, לא ניתן לומר מי זז ומי עומד.
כבני תמותה אנו חשים שאנחנו משתנים והיקום - כבודו המקומו מונח.
תודה על האתגר שנתת לי לחפש תובנה בעולמנו המיסתורי.
[ליצירה]
אם אינך זקוק להם, למה אתה כועס? פשוט תתעלם מהם !
לא ירושלמי, אינך זקוק לשירים. מספיקה לך ממחטה לנגב את דמעות התנין מעיניך. אם אתה נהנה מצניעותך, אינך צריך להשתלח בהם. ואולי אתה פשוט מקנא, וצניעותך מזויפת? תחשוב על זה.
[ליצירה]
מעניין שמיכת הפוך,
אינני יודע באיזה שלב את במארג חייך, אבל לפי השם שבחרתי אני לעצמי, את יכולה להבין שאני גימלאי, וזה בדיוק מה שכתבתי כשיצאתי לגימלאות. ולקח לי זמן של שנתיים לצאת מזה, ולמצוא את הטעם המתוק שיש לחיי חופש של גימלאי. אבל צריך לנצל את כל מה שאפשר כדי לאסוף את הדבש שאותו רודים בגיל הפרישה. אז אם את צעירה ממני כדאי שתצאי מזה , כי לפניך עוד הרבה עבודה לעשות. ויפה שעה אחת קודם.
[ליצירה]
אתם לא לבד. יש הרבה זוגות כמוכם. ההתאהבות המטורפת חולפת וצריך ללמוד לשאול, ללמוד לחיות ביחד את המציאות של שתי נשמות אוהבות שכל אחד חוויות משלו, לשתף. צריך ללמוד לשאול ולהקשיב ואולי גם לספר בלי לשאול.