[ליצירה]
אתה לא רציני!
אתה הולך לספרות גויים כדי להעלות את הנפש? אתה עושה צחוק? נראה לי שהרב אבינר אומר שיצירות משפיעים על הנשמה- בגלל מי שכתב אותם,גם אם היצירה היא טובה,ולא עם קטעים שליליים-כי האישיות של הבנאדם משפיעה, בתת מודע. אם הוא בנאדם טוב,זה משפיעה-וכנ"ל להיפך.
אין ספרות יהודית שיכולה לעזור בזמנים שכאלה?
(למשל ספורי צדיקים,שממש מעלים,וכדו'?)
תגיד,לידע כללי..בן כמה אתה?
[ליצירה]
הבעיה היא שצריך הרבה זמן וכוחות נפש לעשות התבוננות-ופה היצר הרע לוקח את התפקיד,ואני מתעצלת, כי אני במרוץ הלימודים, עבודות, חיים...ואין זמן, ואין כוחות לעצור הכל, ולהגיד-O.K עכשיו הזמן להתבוננות.
בייחוד שבפועל זה לא שאני עושה עבירות שחבל"ז,אלא דברים קטנים-(שהם בהחלט משמעותיים) ואז אני אומרת לעצמי-עזבי אותך,את עושה מצוות,את לא חוטאת בטירוף,אז לא נורא שאת לא עושה התבוננות,כולא מה זה..
ועוד דבר,שאני כשאני קובעת זמן לעצמי לדיבור עם ד' (יענו התבוננות), אז תמיד בזמן הזה-כלום לא יוצא לי,ואני מרגישה באמת מדברת אל ה--ריק, ח"ו, זה כמו שכשהייתי בכותל רק לזמן קצר,כי הייתי חייבת ללכת-רק אז הלב נפתח,וכששבוע אח"כ באתי במיוחד-כשכל הלילה היה פנוי להשתפכות הלב- כלום. נאדה.אמרתי כמה פרקי תהילים,תפילת ערבית-והלב לא נפתח!! איזה באסה!עד שאתה הולך,ומשקיע-זה לא יוצא. רק כשאין זמן,או אתה לא מוכן לזה-פתאום הלב נפתח.
...מה עושים??
עטרת