[ליצירה]
פואטיקה במיטבה
אהבתי מאד את השיר, אהבתי את השם נועם, אהבתי שלא כמו שירי ערש בראשית הציונות היתה בהם פטריוטיות מוגזמת כמו: "למה זה יחרוש בלילה ואותי לא יישן.......אין חריש עמוק בלי נשק" או: "אחד היה טרף שני מת בחרב וזה שנותר את שמך לא זכר". אלה אינם שירי ערש. השיר שלך מזכיר קצת את: "עיפה בובה זהבה" אבל הרבה פואטי ממנו והרבה יותר עמוק. אם מישהו ילחין אותו נועם ודאי תשמח שישירו לה אותו ואולי גם לא תפחד מהחושך.
תן לנו עוד..... בהצלחה יורם
[ליצירה]
זה שיר מקסים שבמקסימים.
במקצב משהו לא מושלם. למשל: "למה תפחדי מהלא נודע" אם היה כתוב: "למה תִראי מהלא נודע: היה נשמע מקצב נעים יותר (לאוזני כמובן )
אבל 'תראי' אינה מילה בשימוש יומיומי או לילדים...
מקסים שבמקסימים השיר והרעיון. יש בו יופי שמתגבר על הכול. ואולי גם לחושך יש פדות.
[ליצירה]
אני ממש נהנית לראות יצירות שמורכבות מיצירות אחרות, זה איכשהו מצליח להכניס קצת מכל אחת מהן לתוך האחת החדשה.
(וזה שאני מכירה ואוהבת את כל השירים שציינת בכלל עזר)
רק לא הבנתי - מה הסיפור עם ה"ורד/מאיר"..
care to explain?
[ליצירה]
מאיר, אינך מפתיע אותי בכשרון הכתיבה שלך, אבל שיריך מפתיעים אותי כל פעם מחדש. זה שיר נפלא !
תמשיך כך אני אמשיך לקרוא להינות ולהגיב.
(הערה: אתה יכול להתעלם ממכתבי האישי שכתבתי לך. בכל אופן הערכתי לשיריך אינה קשורה לבקשתי במכתב אישי זה.)
[ליצירה]
[ליצירה]
מאיר שלום,
מזמן לא קראתי מפרי יצירתך.
פעם הרבית לכתוב, אבל לשיר אהבה רומנטי , רך ועדין, כזה עוד לא זכיתי ממך. מתברר שהחיים משתנים, וככל שמתבגרים נעשים יותר רומנטיים (בניגוד למה שנהוג לחשוב). תבורך ויישר כוח.
בא בימים
[ליצירה]
מוזר...משיעורי תנ"ך הבנתי שמשה דווקא היה איש מלחמה,הוא חיסל את המצרי,הביא כמה וכמה מכות\כבש את איזור חשבון ששם מלך סיחון,כבש את הבשן ששם מלך עוג וכתור המנהיג ידע לזהות רמטכ"ל טוב בדמות יהושע.
משה לא נכנס לארץ בשל חוסר יכולתו להילחם,אלא בגלל שנכשל במשימה להכניס את העם שהיה במצרים,כולם נותרו במדבר,איליכך גם המנהיג לא יכול להיכנס.
אכן יש אניגמה במשה,וקבורת סודו היא למה לעזאזל היית צריך את הכאב ראש הזה בלהנהיג עם קשה עורף???
היה משתלם בכלל?
אפילו בהגדה של פסח השמיטו את שמך.
[ליצירה]
Well, they'll stone you and say that it's the end.
Then they'll stone you and then they'll come back again.
They'll stone you when you're riding in your car.
They'll stone you when you're playing your guitar.
Yes, but I would not feel so all alone,
Everybody must get stoned.
בוב דילן.
אתה נמצא בחברה טובה..
[ליצירה]
וכעת הפעל את התאים האפורים...הנר אינו אוביקט בלבד.
השיר הזה הוא גם מחאה תאולוגית נגד הנצרות ומותו/הקרבתו/רציחתו( כל אחד והסברא שלו) הרצונית של ישו(ע).
מי באמת דואג לנר- ליישות, אובייקט שעוזר לתקן?
כייצד זה מסתדר עם הגמ' בסנהדרין: " קשוט את עצמך ואחר כך קשוט לאחרים?"
אני רק העליתי את השאלה..אין לי תשובות.
בעצם יש תשובה.
שהנר והתיקון חד הם( המשמעות המקורית של האמירה בסיפורי חסידים)