[ליצירה]
פואטיקה במיטבה
אהבתי מאד את השיר, אהבתי את השם נועם, אהבתי שלא כמו שירי ערש בראשית הציונות היתה בהם פטריוטיות מוגזמת כמו: "למה זה יחרוש בלילה ואותי לא יישן.......אין חריש עמוק בלי נשק" או: "אחד היה טרף שני מת בחרב וזה שנותר את שמך לא זכר". אלה אינם שירי ערש. השיר שלך מזכיר קצת את: "עיפה בובה זהבה" אבל הרבה פואטי ממנו והרבה יותר עמוק. אם מישהו ילחין אותו נועם ודאי תשמח שישירו לה אותו ואולי גם לא תפחד מהחושך.
תן לנו עוד..... בהצלחה יורם
[ליצירה]
זה שיר מקסים שבמקסימים.
במקצב משהו לא מושלם. למשל: "למה תפחדי מהלא נודע" אם היה כתוב: "למה תִראי מהלא נודע: היה נשמע מקצב נעים יותר (לאוזני כמובן )
אבל 'תראי' אינה מילה בשימוש יומיומי או לילדים...
מקסים שבמקסימים השיר והרעיון. יש בו יופי שמתגבר על הכול. ואולי גם לחושך יש פדות.
[ליצירה]
אני ממש נהנית לראות יצירות שמורכבות מיצירות אחרות, זה איכשהו מצליח להכניס קצת מכל אחת מהן לתוך האחת החדשה.
(וזה שאני מכירה ואוהבת את כל השירים שציינת בכלל עזר)
רק לא הבנתי - מה הסיפור עם ה"ורד/מאיר"..
care to explain?
[ליצירה]
מאיר, אינך מפתיע אותי בכשרון הכתיבה שלך, אבל שיריך מפתיעים אותי כל פעם מחדש. זה שיר נפלא !
תמשיך כך אני אמשיך לקרוא להינות ולהגיב.
(הערה: אתה יכול להתעלם ממכתבי האישי שכתבתי לך. בכל אופן הערכתי לשיריך אינה קשורה לבקשתי במכתב אישי זה.)
[ליצירה]
[ליצירה]
מאיר שלום,
מזמן לא קראתי מפרי יצירתך.
פעם הרבית לכתוב, אבל לשיר אהבה רומנטי , רך ועדין, כזה עוד לא זכיתי ממך. מתברר שהחיים משתנים, וככל שמתבגרים נעשים יותר רומנטיים (בניגוד למה שנהוג לחשוב). תבורך ויישר כוח.
בא בימים
[ליצירה]
סתם מישהו יקר...
הדלקתי סיגריה כשקראתי את התגובה שלך..כלומר אני מתכוון להתייחס אליה ברצינות.
זה יפה מאוד שהתייחסת ישירות ליצירה ואם אתה דיסלקט הצטרף למועדון..גם אני(כידוע לך דיסלקטיות איננה בעיה נפשית אלא פיסית של שיכול אותיות)
זה יפה מאוד שאתה חיל בקבע וכנראה קצין או נג"ד.
זה יפה מאוד שאתה מאמין במה שאתה עושה.
וכמובן שקראת את היצירה והבסיס של היצירה נובעת מהעובדה שמלחמה הינו צעד לא חוקי ומוסרי לשני הצדדים.
כצנחן לוחם שירתתי בלבנון ובשטחים(בעיקר חברון)הייכן שקיבלתי את הפציעה שלי,כאזרח שעושה עדין מילואים בשירות קרבי המציאות הזאת של יכולת להרוג היא איננה שפויה(אני לא מתכוון לעשות איתך תחרות במטווחים אך האמן לי אימנו אותי להוריד בהיתקלות תוך 2 שניות או שזו סתם המיומנות שלי)
ראיתי רצח של אדם בידי מחבלים וכייצד קצינים גבוהים כיסתחו את הפרשה(דרגות מח"ט גיזרה ומפקד מג"ב)המשכתי הלאה במילואים וראיתי כייצד זורקים אותנו למחסומים ללא יכולת להגן על עצמינו, רק במילואים האחרונים שלי בהר דוב הפקודות היו לא יורים בשום מחיר אלא משתדלים לא להיות ברווזים במטווח.
חברים שלי נותרו בדרום לבנון, שטח כיבוש שלא היה לנו מה לחפש שם אולם פקודות ממלאים כשאתה על מדים ודיעות מביעים כשאתה אזרח זו המהות של דמוקרטיה
את התגובות הנוקבות שלי הגבתי לאנשים שאינם לוחמים ולא יודעים מה זה להיות בשטח ומה קורה שנותנים חופש פעולה לחיילים, את הדברים ראיתי במו עיני, תרצה תאמין,לא תרצה אל תאמין, רק בדוק בסטיסטיקות כמה ילדים עד גיל 16 נהרגו ונהרגים באינתיפאדה ואתי תמיד לימדו שחושבים לפני שיורים(גם אם זה כדורי גומי נגד עיתונאים...ואל תגיד לי שאתה לא מכיר את הנוהל)ואתה לא יורה עד שאין מטרה עוינת מולך או נגדך.
זה יפה שאתה לא שונא את עצמך ויפה שאתה מאמין בעצמך, אני מעדיף להעמיד דברים בספק.
מצטער לאכזב אותך שקראתי את התגובה שלך ברצינות ושהגבתי עליה ברצינות...לא הכול מסתדר לפי התוכניות...
אם כך שיהיה לך שירות פורה ונעים ומקווה שלא תזדקק לפגוע יותר באנשים.
שלך מאיר.
הקידום בדרך או שזה סתם חירטוט?
[ליצירה]
קשה לי, כואב לי, לא הכי בא לי, אבל אין ברירה ויושר אומנותי חייב להיות...
פורטרט יפה שמדבר מבחינתי.
המלצתי היא שתהפכי את זה לטריפתיכון
נ.ב
זה לא סותר את דעתי האישית עלייך..
[ליצירה]
לא הבנתי..:)))
גבר: וזה הדבר הכי גדול שאי פעם ידעת.
אשה: אתה יותר מידי מתפלסף
גבר: חשבתי שזה מה שמושך אותך בי
אשה: משך... בלשון עבר
גבר: אוו... הבנתי.
אשה: מה? מה לכל הרוחות הבנת? מה אתה כבר מסוגל להבין? אתה מבין בכלל את משמעות מושג ההבנה?
גבר:אני לא מבין מה שאת אומרת
אשה: אתה רואה.
גבר: אני רואה.
מתוך "בלוז לשניים"- תסריט מאת(ועט) מאיר פרידמן.