[ליצירה]
לכל המגיבים סלחו לי שאיני פונה אישית לכל אחד מכם וכולכם ראוים לכך האשמה תלויה בי בשל המבוכה שאני חש.
איני נוהג להסביר את מה שאני כותב משום שאיני מגדיר את עצמי כותב אלא יותר בכיוון של מחרטט על דף וירטואלי של מחשב.
מסר כפול..קראתי את תגובתך והלוקיישן אינו חשוב בכתיבה פוסט מודרנית(היצירה בהחלט מודרנית לא פוסט)האמת היא שאת הסיפור הזה הכריחו אותי לכתוב תחת השפעה של העשב המתוק והנה יצא משהו..לא מובן לי עדין מה אבל יצא...
מפחידה אותי העובדה שניחשת שזה קשור אליה ואכן כשהיא תשוב או מישהי אחרת לא אכתוב יותר.
שלכם באהבה והרבה הערכה
מאיר
[ליצירה]
קראתי הרבה ביקורות בימיי חיי,חלקם הסכמתי עימם, על רובם חלקתי אבל מעולם לא קראתי ביקורת שמנסה לשחק אותצה אינטלגנטית ומבינה כשבעצם האדם אשר כותב אותה ריקני, נבוב, חלול ובמילים ישראליות..טיפש כמוך...
מכיוון שהשיר מורכב משורות אז זה תופס את מקום הפיסוק והניקוד בקריאה והקראה.
אין כפלי משמעויות יש פשוט משמעות מורכבת מ2 חלקים..אין צורך בפיסוק לשם כך..מספיק הבנה של ילד כיתה ב'( אלא אם כן את עורכת בצורה ונשארת כיתה לא')
מכיוון שהשיר נכתב בעמדת שמירה שבו היה עלי להגן על כל תושבי חברון( כן..גם הפלסטינאים ולא רק על הפשיסטים)והיצור היחידי ששבה את ליבי זו אותה ילדה בשם רותי..אזי "תמיד אולם תמיד" אזכור אותה.
בשפה צה"לית( וכמובן שאת לא היית בצבא אז את יכולה בקלות לזיין ת'שכל על דברים שלא עברת או חווית)המשפט הוא תקין בכללים המודרנים של צה"לית...
לדוגמא: " כולם אבל כולל כולם לצאת למסדר שימון שמירה.."
ועוד.
מכיוון שהייתה התפתחות בסוף שנות ה50 בארה"ב בשירה הביטניקית אשר העלתה את הסלנג לשפת שירה ולאחר מכן ההתפתחות בצרפת של השירה הפוסטמודרני לא קיים המושג תקין..יש רק יצירה והכול הוא יצירה כשזה תלוי בעיני המתבונן-בארת, פוקו ועוד.
מוזיקת הג'אז לדוגמא אף היא איננה תקינה שכן היא שברה את הטונים במוזיקה וממשיכה לשבור מסגרות אז למה שלא תעשי לי טובה ותסתמי את הפה בקשר לתקינות שפה???
אם השיר חביב אז ממש בכיף הייתי מוותר על הביקורת שלך..חביב תאמרי לילדך העתיד לבוא, לחברך או לחיית מחמד שתחליטי לאמץ.
רותי הייתה ילדה בת 7 או 8 מבריקה ומצחיקה שהייתה מדברת איתי מחלון חדרה כל פעם שהייתי בשמירה ולא קיטשית עם שמלה ו2 צמות..לו היא הייתה כזאת..איני חושב שהייתי משוחח עימה.
כפי שעשיתי את הטעות כעת והגבתי אליך חזרה.
חז"ל כבר כתבו: " סייג לחוכמה שתיקה"
למה שלא תאמצי את זה?
מאיר.
תגובות