שם בדוי שלום לך!
אני אוהב את יצירתך זו מורגש הרצון שלך להתקדם בשטח זה!
נסה גם צבעים אחרים הכוונה לסוג של צבעים אחר!
היצירה מקסימה כשלעצמה!
תודה לך:
חיים
רק עבור סתיו לשם!
כמה תגובתך הייתה נכונה זה סיגנון הנקרא בשם:
נאיבי והוא מאד פופולרי וידוע הביצוע כאן מושלם
טכניקה מלאה ויסודית ציור מעולה.
תודה כי שוב נהנתי מהיצירה:
חיים
[ליצירה]
בס"ד
אולי זה מתאים:
איש אחד, עני ודל
ראהו ועליו חמל
אסף אותו אל תוך ביתו
האכילהו מפיתו
בין החרוז לאיש נרקם
קשר נפש, קשר דם
ובשעה של בין ערביים
אם תביט אל השמיים
בין אור אחרון לליל
כמו אדם שמתפלל
החרוז ואיש חסדו
מזמרים לה' הודו.
[ליצירה]
בס"ד
זה סיפור יפה ונכון מאוד.
עם זאת אני חושב שהשאלה של יהודית בת עמי נכונה:
בדקתי בגוגל, פפוס ולולינוס נהררגו על מעשה - לפי רש"י הם הודו באשמת הריגת בת מלך למרות שהם לא עשו את זה, כדי להציל יהודים. בירושלמי יש סיפור אחר שבו הם נהרגו על כך שסירבו לשתות מכוס זכוכית שהיה עליה ציור של עבודה זרה. בכל מקרה הם עשו מעשה שידעו שיביא להריגתם לכאורה ובכך בוודאי קדשו את השם. אמנם גם על זה אפשר לשאול איך הם שעשו מעשה אחד נמצאים מעל כל הצדיקים שעבדו כל חייהם את הקב"ה.
ככל הנראה במקורות לא כל מי שנהרג על עצם היותו יהודי אם זה בלי ידיעה ומוכנות מראש כלל נחשב מקדש ה'.
לכאורה השאלה\אמירה של רבי יהודה הנשיא על רבי אלעזר בן דורדיא דומה לזה:
'יצאה בת קול ואמרה רבי אלעזר בן דורדיא מזומן לחיי העולם הבא, בכה רבי ואמר יש קונה עולמו בכמה שנים ויש קונה עולמו בשעה אחת, ואמר רבי לא דיין לבעלי תשובה שמקבלין אותן אלא שקורין אותן רבי.'
אמנם לא נאמר לר' אלעזר בן דורדיא שהוא מזומן למחיצה הגבוהה ביותר, אבל התמיהה הזו על כך שהוא עשה בשעה אחת מה שרבים וטובים עשו בשנים ולא עוד אלא שקורין אותו ר' דומה מעט לכאן.
ואני יודע שזה שונה כי אפשר להגיד שהוא בכה בשעה אחת כמו שרבים וטובים לא בוכים במשך שנים וכו', אבל עובדה שאפילו ר' עשה את ההקבלה הזאת.
לסיכום, השאלה לדעתי היא שאלה טובה, למרות שהיא לא מבטלת הת הנכונות של הסיפור, ולו לגבי אותם שנהרגים במלחמות ישראל או בכל מני הזדמנויות אחרות לא עלינו.
[ליצירה]
בס"ד
הפיגועים - לא ישברונו!
כי הארץ - היא שלנו!
כל משחית - ומחבל,
יגורש - או יתחסל!
כי אותנו - לא ישבורו!
מארצנו - לא נברחה!
נתנה לנו - הקדוש בורוך הוא.
לגויים - היא לא נמסרה!
מי אשר שלום יחפוצה,
בזכותינו זאת יכיר!
הדורש וויתור על ארץ
ידחפנו עד הקיר!
אל תיראו בני הגבורה
עוד יכון שלום בארץ
שלום אמת נצחי יכונה
עת ישתוקו כל בני פרץ!
[ליצירה]
כאלה צריך בכל ישיבה ובכל מוסד חינוכי. לכמה אנשים נהרסו החיים בגלל שהמסגרת היתה להם קשה מדי, לא מתאימה? יותר מדי.
איפה ישנם עוד אנשים.
לגבי העניין של המחקרים המדעיים, נדמה לי שאפילו המדענים צריכים לתת ניבוי לגבי מה יהיו תוצאות הניסוי כך שבעצם זה הבדל כמותי בעיקר אם אני לא טועה.
[ליצירה]
זה שפכטל
בס"ד
כי למעדר יש ידים הרבהההההההההה יותר ארוכה והיא מותקנת בזוית ישרה לכף.
הוא גם הרבה יותר גדול מהשפכטל בדרך כלל, אבל פה, אה - טוב. פה יכול להיות שהמצב שונה.
[ליצירה]
בס"ד
אכן יצירה למופת. החריזה טובה, הלשון יפה. הבעיה היא שזו נראית כמו שירה בסגנון ישן, היום הרוב זורקים את החרוז ככלי אין חפץ בו. לא שאני נגד חריזה, להיפך. אני מאוד אוהב חריזה. אבל בדרך כלל השירה מהסוג הזה, שמוכיחה אותנו על פשעים שלא ביצענו, מושרת בסגנון המודרני. ליתר דיוק - הפוסט מודרני. פוסט ציונות ופוסט מודרניזם הולכים יחד.
בכל אופן, כשכוחות צה"ל הגנו על עם ישראל מפני המוני צבאות ערב וזכו גם לשחרר שטחים של ארץ אבותינו, קרה שתושבי הכפרים ברחו מרוב פחד לארצות ערב. אז די לשקר - לא גירשנו אף אחד.
[ליצירה]
אה, לא ראיתי את השאלה. הכוונה היתה שזה דומה לציורים שיש באנציקלופדיה לחיות או במדריכים לחיות הבר בישראל וכדומה. לא שזה רע...
לגבי הקטע השני (שאם מישי רצתה אנציקלופדיה אז שתלמד) דם אני לא כל כך מבין מה ניסיתי לומר, אולי מישו יצליח להסביר לי את זה אי פעם.
תגובות