[ליצירה]
ציור מקסים!
אני הק' הייתי מעדיף "לאור הירח",
אבל איך שנראה לך (כמובן).
אהבתי את יחסי המרחקים בין העצמים השונים בתמונה. מעניין לראות עוד ציורים שלך!
[ליצירה]
שנאה?
בס"ד
הייתי ילד כשרבין נרצח. על האווירה שהיתה בארץ לפני הרצח שמעתי מאנשים אחרים. אם השמאל היום מכפיש את הציבור הדתי לאומי ללא הרף ומנכס לעצמו את האבל על רבין, ראוי שמישהו יזכיר להם איך הם התנהגו אליו לפני הרצח.
כמדומני שזאת היתה הכונה בשיר הזה.
[ליצירה]
לפעמים אלקים לא עונה למישהו, כדי שהוא ימצא בתוכו את הכח להתגבר, ימצא את הפתאון בעצמו. וזה כואב, וזה קורע, אבל זה טוב יותר מאלף ישועות.
וזה חסד אמיתי, אפילו תודה לא נותנים לו על זה...
[ליצירה]
בס"ד
אכן רעיון מעניין ויפה.
כמו כמה מהמגיבים אני לא מסתדר עם הרעיון שהקב"ה הוא כללות הכל ואןם אנו משיגים את מציאות הכל אנו משיגים את הציאות הקב"ה משתי סיבות.
א. ה' הוא הרבה מעבר ל"הכל" זוהי הגדרה מאוד מצומצמת בשבילו. תכלס, כל הגדרה היא מצומצמת בשבילו אם היא נוצרה בשכלינו המוגבל (סליחה, אנושות, לא התכוונתי לפגוע)
ב. גם את הכל אנחנו לא משיגים ואפילו לא מסוגלים להשיג. אולי אנחנון מסוגלים להשיג בשלמות כמה רבדים בודדים במציאות וגם מזה אנחנו עוד רחוקים מאוד.
גם מה שפשוש פילון אמר לא מסתדר עם אני הקטנטן.
הרעיון שאם אנחנו מסוגלים לחשוב על משהו סימן שבאיזושהיא צורה הוא קיים בהחלט מתקבל על הדעת ואף מחוייב לדעתי, אבל ברור לגמרי שכשאנחנו חושבים\אומרים\מרגישים וכדומה על\את הקב"ה אין אנחנו יודעים בכלל על מה אנחנו מדברים\מרגישים וכו' וזוהי רק תמונה מצומצמת וכלומים ביותר שלו. כך שמזה אי אפשר להוכיח אלא את מציאות העולם...
ושבת שלום לכולם.
[ליצירה]
שמע נא אדם לא פשוט פתרוני,
אם צדקתי אלבש בגדי שש עם שני.
אך גם אם טעיתי זה לא נורא,
תמיד אפשר לשאול את המורה.
אמור לי האם יש יקר מחבר?
את זאת היה על התם לברר.
וגם החכם שלמערות נשלח
להתבודד ולחשוב על התם האח
לא יפגשו מסלולים מקבילים,
מסלול יחיד לא נפרד עולמים.
אם זאת לא יבינו החכם והתם,
לא יפגשו דרכיהם לעולם.
[ליצירה]
בס"ד
כן, מה משורר מוכר עושה בצורה? ומה אני עושה פה? לא יודע...
אכן בעיה קשה ורעה חולה שהאשכנזים מתייחסים בעליונות לספרדים, ומעניין שהשיר הוליד (בכוונה או שלא) גם התייחסות לבעיה אחרת - ספרדים שמנסים להתקבל דווקא למוסדות האשכנזיים וכאילו מזלזלים בעצמם (רם רכן יש מוסדות ספרדיים טובים - אחרת מה יעשו?) וגם את סוגיית ההתייחסות לגרים. הייתי אומר ששיר המחאה הזה התעלה על עצמו ועל כוונת המשורר. זו תופעה מעניינת מאוד. ראויה לתשומת לב (לעניות דעתי)
רק הערה קטנה: לא היה מתאים יותר לסווג את זה כקטע או מונולוג?
[ליצירה]
שיר יפה.
אהבתי: ולא אאלץ עוד לחפש מחסה, דוק של מלכות יכסה את ימייך גם ימיי לא ישובו להיות כבראשונה, מן כזה סיום של העבר והתחלה של העתיד. מין אופטימיות כזו.
לא הבנתי מה פירוש שפחת הימים, וגם למה נדבק ונהייה לרוח אחת בשיר - רק בשיר?
קצת קלקל לי השורה האחרונה, זה נשמע קצת כמו שמסבירים בדיחה.
נהניתי! תודה.
[ליצירה]
בס"ד
מצב ממש מוכר... ביטאת את ההרגשה הזאת שכולם מנסים כאילו לעזור אבל לא מבינים בכלל מה קורה ובעצם עושים מה שאמרו להם ולא מקשיבים לרחשי הלב הכואב.
[ליצירה]
[ליצירה]
שירות חובה גורף לכולם זו אחת הטעויות הגדולות לדעתי. יש אנשים שזה ממש לא טוב להם.
לדעתי שירות חובה עם אפשרות בחירה: או צבא, או עבודות קהילתיות, או כל מיני דברים אחרים.
מזמן הצבא הפך לצבא של ג'ובניקים.
תגובות