[ליצירה]
ציור מקסים!
אני הק' הייתי מעדיף "לאור הירח",
אבל איך שנראה לך (כמובן).
אהבתי את יחסי המרחקים בין העצמים השונים בתמונה. מעניין לראות עוד ציורים שלך!
[ליצירה]
בס"ד
שכחתי עוד משהו.
התרשמתי שכל הפילוסופים מחפשים תמיד את השגת השכל. סבבה, זה מצויין. אבל צריך להבין שהאמונה בא-ל מעצם הוויתה (ראשון ואחרון, אחד מעיקרי האמונה ולא מעניין אותי שפינוזה!) מכריחה שיש דברים שאין השכל שלנו יכול להבין כי הוא מוגבל, ושאין שום דבר שהא-ל אינו מעליו (כי הוא ברא את הכל).
לכן אין לי בעיה עם זה שהפילוסופים לא מקבלים למחקר שלהם טענות שאותן הם מכנים חסרות משמעות, אבל מחקר זה דבר אחד ומציאות זה דבר אחר. וכן, אני אומר פה שהאדם לעולם לא ידע הכל ושכל מה שהאדם יודע מוטל בספק (שוב סליחה מהאנושות). זה לא אומר שכל הידע חסר משמעות, יש לו משמעות משום שהוא הוכיח את עצמו אבל אין וודאות בעולם.
[ליצירה]
בס"ד
קודם כל, כבר ביקשתי ממך שלא תעמיס עליי בקבילות או אי קבילות של טענות לפי מדעי הרוח, זה חסר משמעות עבורי - בשבילי אלו טענות קבילות מאוד. תוכיח לי שלא.
א. האמת היא שאני באמת לא יודע אם העולם קיים. יתכן מאוד שאנחנו חלום של הקב"ה. ליתר דיוק, העולם נברא בעשרה מאמרות? אז אנחנו דיבורים של הקב"ה. אבל מה זה שייך?
ב. אתה חוזר על עצמך, כבר עניתי על זה.
ג. בבקשה אל תדבר איתי בקודים, אני לא מבין אותם. הקב"ה נתן לי מצוות למרות שאני לא משיג אותו. עובדה!
ד. אבל הטיעונים שלך הם בשבילי בלתי מוכחים, הם בגדר השערות חסרות ביסוס.
ה. אתה סתם מסבך. כל מה שאני אומר זה שהשכל שלנו מוגבל ולא יכול להבין כל דבר. ברוך ה' שאנחנו מסוגלים להבין שאנחנו מוגבלים.
ו. אם הבנת, לא משנה לי איך תקרא לזה.
[ליצירה]
לביא, איש ביקורת אנוכי הפעם.
הזקנה שנראית כמו זקן, זו בעיה (למרות שזה לא מסתיר את הרעיון של הציור - הוא "תופס" גם בזקן).
ליתר פירוט, היא נראית זקופה מדי, צואר ארוך מדי ועבה מדי, היא מוצקה מדי, גם המבט שלה נראה לי נוקשה מדי (הוא צריך להביע את הרגש שלה, שמחה או עצב), כל הדברים האלה מצויים יותר בזקנים ופחות בזקנות לענ"ד.
עוד מפריעה לי "זווית הצילום" של הציור. נדושה מדי לדעתי. אולי תופסת פחות מדיי מהאישה.
בכל זאת יש פה רמת דיוק נדירה, פחות מבציורים אחרים אבל אני מניח שזו לא היתה הכוונה פה.
לגבי הרעיון, אני פירשתי את זה כזקנה שהיתה יפה ונאהבת בצעירותה, וכל הקשרים שלה (לא רק אהבה) היו מבוססים על היופי ונעלמו יחד איתו, בהנגדה לדמות אחרת שמובנת מאליה של אישה שהיתה פחות יפה בצעירותה וזכתה לקשרים שהיו מבוססים על אופי, על נתינה וקבלה, קשרים שנשארו איתה לעת זקנה.
[ליצירה]
נכון שבבכי רואים את האדם כמו שהוא, אנושי, בלי כל המסיכות והמגינים.
אבל לא רק בבכי.
כשקרובים מאוד רואים את זה בכל דבר.
כשרחוקים מדי גם בבכי לא רואים את זה.
[ליצירה]
בס"ד
מצב ממש מוכר... ביטאת את ההרגשה הזאת שכולם מנסים כאילו לעזור אבל לא מבינים בכלל מה קורה ובעצם עושים מה שאמרו להם ולא מקשיבים לרחשי הלב הכואב.
[ליצירה]
תגובות