[ליצירה]
ציור מקסים!
אני הק' הייתי מעדיף "לאור הירח",
אבל איך שנראה לך (כמובן).
אהבתי את יחסי המרחקים בין העצמים השונים בתמונה. מעניין לראות עוד ציורים שלך!
[ליצירה]
בס"ד
אל תירא אסף לוחם
החרוז עוד יתחמם
יתחבא בתוך הסוף
אויבו יחטוף אז בפרצוף
ואחר חרוז הפרא
עוד ירים את נס המרד
הוא יצא למלחמה
על סוסה אחת כתומה
הוא יכה בכל אויביו
וינצח את הקרב
החרוז אינו יחיד
נלוה אותו תמיד!
[ליצירה]
נכון שזה שחוק, אבל גם לפני השואה אף אחד לא האמין שזה יקרה.
נכון שזה שחוק אבל גם לפני השואה הצליחו לגרום לעם שלם לשנוא קבוצה מסויימת ללא כל סיבה נראית לעיין (אגב, האשימו את היהודים שהם לוקחים את כל הכסף של גרמניה, מדברים כל הזמן על הכספים שמושקעים בהתנחלויות, ההקלות שכבר לא קיימות).
נכון שזה שחוק אבל גם לפני השואה עשו דמוניזציה מטורפת לאותה קבוצה.
בימים האחרונים אני מוצא את עצמי חושב יותר ויותר על הדברים הדומים. אמנם יש גם הרבה שוני: הרבה קשרי משפחה (מן הסתם הרבה יותר מאשר שם), הרבה אנשים שלא יתנו לדבר כזה לקרות.
גם לא מדובר על יהודים גלותיים חסרי אונים, רובם שירתו בצבא. וכן כל מני אפשרויות אחרות.
אבל מי שמכבה את הנורות האדומות (והרבה כאלו נדלקו לאחרונה) לא נכון הוא עושה. עמונה היא כבר לא נורה אדומה. עמונה זו השריפה שהתחילה לבעור.
[ליצירה]
יפה, איזו רגישות.
מזכיר לי את הסיפור על הרב קוק שטייל עם מישהו. המישהו קטף איזה צמח, אז הרב קוק הזדעזע ואמר לו שהוא מעולם לא קטף צמח שלא לצורך.
טוב, אז לפני שאני אשתכנע סופית שאני רוצח שפל, אני הולך מפה.
[ליצירה]
האיחוד - לאומי,
עם מפדל, יצעודה.
אולי גם את ש"ס יצרפו אליהם.
אולי יהדות התורה תעמודה
איתם שכם אחד מול חילון מכרסם.
ועוד אחד,
איחוד העמים - מחיקת כל טובה
עם אחד חסר אופי יהיה העולם.
דבר זה לא יכון, רב שונה מדמיון
אז שיתוף פעולה טוב, עירבוב לא.
וזהו.
[ליצירה]
זה הקפיץ לי את הסיפור על הנסיכים שהמכשפה אופכת לברבורים ואחותם מכינה להם אפודות מסרפדים וכו', הצטמררתי מיד. אחר כך ראיתי את הכיתוב למטה והבנתי שכנראה יש קשר לחורבה. בעצם, למה לא רואים את החורבה?
נראה לי, שאם יש לחורבה משמעות, צריך גם לראות אותה,
ואם אין חבל לכתוב את זה למטה כי זה מבלבל.
[ליצירה]
בס"ד
יש בזה משהו יפה וצנוע. לא מתבלט, לא יופי שכופה את עצמו באלימות. כזה שמשאיר אותך כמו שאתה. לעומת הנערות עם השיער הגולש שקוסמות לו - הן לא טבעיות במידה מסויימת.
[ליצירה]
בס"ד
ולמה נראה לך שמישהו כזה ירצה לעזור לך? אחרי שאמרת שהוא נרקומן?
סתם, לא לקחתי ללב. כי אני יודע שזה שטויות. אצלי בבית אבא שלי מבשל, ובכל תקופת החגים, בכל ערב שבת או חג, גם אני ביליתי שעות רבות במטבח...
ושנינו לא נרקומנים.
(ועדיין אין כמו האוכל של אמא!)
תגובות