[ליצירה]
ציור מקסים!
אני הק' הייתי מעדיף "לאור הירח",
אבל איך שנראה לך (כמובן).
אהבתי את יחסי המרחקים בין העצמים השונים בתמונה. מעניין לראות עוד ציורים שלך!
[ליצירה]
בס"ד
יש בזה משהו יפה וצנוע. לא מתבלט, לא יופי שכופה את עצמו באלימות. כזה שמשאיר אותך כמו שאתה. לעומת הנערות עם השיער הגולש שקוסמות לו - הן לא טבעיות במידה מסויימת.
[ליצירה]
בס"ד
אולי טעיתי. הרגשתי כאילו הכותבת מביעה כאב על המצב העגום של העוורת. מן כזה כאב על שדווקא היא, שתמימה וטובת לב כל כך נאלצת להתמודד עם קשיים כאלה - לא מגיע לה.
[ליצירה]
כואב מאוד שתאונות דרכים גורמות יותר הרג גם מפיגועים, הרשלנות הורגת יותר מהמחבלים.
קצת הפריעה לי החריזה, היא יצרה מעין צליל מבודח (בדרך כלל אני לא נגד חריזה, אולי בצורה אחרת זה היה יותר מתאים).
[ליצירה]
לוגן, זו אולי פסיכולוגיה, אבל בגרוש...
אבל נראה לי שלכל אחד לפעמים קורה שנראה לו שכל העולם נגדו פתאום, ואז מה שהכי רוצים זה באמת להרוס את הכל.
ולדעתי כל אדם חושב רק על עצמו. הגדולה היא לא לבטל את עצמך, אלא לעלות לרמת עצמיות גבוהה יותר, ולכלול כמה שיותר בתוך ה"עצמי" הזה.
[ליצירה]
בס"ד
אבל חלק מהתהליך הזה הוא גם הכאב, העלבון, והכעס. אם נדלג עליהם, נפספס אותם. לא צריך כל כך לפחד מהשקיעה הזאת, הרגשות האלו יכולים גם להוביל לדברים אחרים, כמו פעילות אינטנסיבית יותר, אולי בירור יותר עמוק של הדרך שלנו, דברים שלא נגיע אליהם אם נרגיש שהכל בסדר ואנחנו עוברים תהליך, במשמעות של עוברים על התהליך לסדר היום.
אבל בכל אופן השיר יפה. לא הבנתי מה זה שתינו.
[ליצירה]
באמת מעניין הצורך הזה שלנו לחיי נצח. הרי אחרי המוות לא מרגישים כלום, והנשמה רק חיה יותר טוב, אז למה אנחנו עדיין רוצים, ואנחנו בהחלט רוצים, להשאר פה לנצח?
[ליצירה]
[ליצירה]
בס"ד
רועי, קשה לי להאמין שלזה התכוון הרמב"ם, לכאורה הכוונה שהחוטא צריך לגלות את חטאו כלפי מי שהוא חטא כנגדו. בכל אופן אני לא בא לומר דעה לגבי יש או אין מקום לכזו יצירה באתר.
מפריע לי שדווקא על השיר הזה התעורר ויכוח. ראיתי פה כבר כמה שירים עם רמיזות ארוטיות מכל מיני סוגים וגוונים שלא "זכו" לכזה יחס למרות שכוונת הכותבים היתה בלתי טהורה בעליל, ברור היה שהם לא מנסים לתאר חטא שנפשם דואבת עליו.
ניכר בשיר הזה שהוא בא מאדם שמכיר בחטאו ומתייסר עליו. מתוארת בו הכפילות של צדיק רשע - אדם שצדיק ברוב תחומי החיים מלבד בתחום אחד, מציאות שקיימת לא רק אצל גולשים בצ'אט ודי לחכימא. אני מאמין שיש המון אנשים שהשיר הזה מבטא את רגשותיהם, והוא בהחלט מבטא את הכרת החטא והחרטה עליו מצד החוטא.
[ליצירה]
אה, לא ראיתי את השאלה. הכוונה היתה שזה דומה לציורים שיש באנציקלופדיה לחיות או במדריכים לחיות הבר בישראל וכדומה. לא שזה רע...
לגבי הקטע השני (שאם מישי רצתה אנציקלופדיה אז שתלמד) דם אני לא כל כך מבין מה ניסיתי לומר, אולי מישו יצליח להסביר לי את זה אי פעם.
תגובות