הנקודה היתה ההבדל בין גישתו של הוגו לגישה עכשווית יותר - מה נדחה בפני מה - הצבא בפני האידאה שדורשת את זמנה או האידאה בפני הצבא שלא מתאים לזמנו (מתאים שיהיה צבא, לא מתאים צבא פאסה שכזה).
וטל, אכן כן - יום ראשון בבקו"ם :-) (והתקופה לא הלכה אלא תמה. ככל חייל לשעבר אני משער שהיא עדיין נמצאת באיזה טרפש וכאלה..)
[ליצירה]
לחתלתול וטל
הנקודה היתה ההבדל בין גישתו של הוגו לגישה עכשווית יותר - מה נדחה בפני מה - הצבא בפני האידאה שדורשת את זמנה או האידאה בפני הצבא שלא מתאים לזמנו (מתאים שיהיה צבא, לא מתאים צבא פאסה שכזה).
וטל, אכן כן - יום ראשון בבקו"ם :-) (והתקופה לא הלכה אלא תמה. ככל חייל לשעבר אני משער שהיא עדיין נמצאת באיזה טרפש וכאלה..)
[ליצירה]
[ליצירה]
.
הו, מזל טוב!
ברוך שובך לחיי העצמאות מלאי ההתלבטויות והסיבוכים והמערבולות של אתה בתוך עצמך.
שנרים כוסית?
[ליצירה]
השיר פשוט רץ טוב...
דף היוצר שלך משובץ בכל כך הרבה אבני חן שכאלה...
אה, ואתם מתייחסים לדרקונים כאילו הם אנושיים...
אחד הדברים שהרשימו אותי היה שהם לא כאלה. הם זרים (כשבמקום 'זרים' שימו את alien... ולא במונחים הסיגורני-וויברים של הענין...), וככאלה אנחנו לא יכולים להתחיל לנתח אותם בסגנון 'הם טובים אור נאט טובים'...
[ליצירה]
משהו קטן שמצאתי באחד הפורומים..
"בקרב רבים מהטולקינאים רווחת ההדעה שלגולס אינו בלונדיני ושהסרט והציורים טועים אולם אני תמיד פקפקתי בזה. קודם כל כדי להבחין בצבע שיערו של לגולס צריך לדעת לאיזה פלגה של עלפים הוא משתייך. אנחנו יודעים שאביו, תרנדויל, הוא מהסינדר אולם אנו לא יודעים את זהות אימו. בהחלט אפשרי שהיא מהאברי, אשר לא יצאו למסע הגדול, וצבא שיערם אינו מוזכר. יכול מאד להיות שהיא הייתה בלונדינית. בנוסף לזה, צבע שיערם של הסינדאר לא מוזכר ( רק של בודדים). כל זה הוביל אותי לחשוב שיתכן מאד שלגולס בלונדיני, אך לא מצאתי לזה ביסוס בטקס. היום כשקראת את ההוביט עליתי על המשפט הבא:
and at the head of a long line of feasters sat a woodland king with a crown of leaves upon his golden hair
תרנדויל בלונדיני. לכן סביר מאד ( לא וודאי) שבנו, לגולס, גם הוא בלונדיני.
אני יודע שיש להתיחס בזהירות לדברים הכתובים בהוביט אולם לדעתי אין לפסול אפשרות שלגולס היה בלונדיני."
ויותר ממה שכתוב כאן יש שם. :-)
[ליצירה]
איך, איך לא ראיתי את זה עד עכשיו?!
ולמה לא מגיבים לזה יותר??
סיפור מעולה, חייך אותי (פועל חדש? מותר לי.) לאורך כולו. גם השם של הסיפור, גם הדמויות (קראת את 'קורוליין' של ניל גאיימן? כי החתול שלך די מזכיר את החתול ששם, רק קצת פחות... 'יודע'.. בכולופן כדאי לך לקרוא את זה) ובכלל - הכל.
[ליצירה]
מאגניב!
מישהי הפנתה אותי ליצירה הזו והוסיפה ש"אתה תאהב את זה"
היא צדקה במאה אחוז :-) אחל'ה של יצירה - שילוב של רכילות סבתאית (תרתי משמע כמובן) יחד עם הלכה טכנית חזקה :-)
טובי - מנסה לדמיין לעצמו מה היה קורה אם הוא היה מרצה את זה לפני אחד החבר'ה בצבא (תוצאה סבירה : "אתם הדתיים האלה...")
תגובות