ואני אומרת זאת בשיא החיוב.
היופי, הוא בעינֵי המתבונן, ובעינַי כל היופי בתמונה המדהימה הזו:
הוא הניגוד בין האותנטי בפוקוס לכורסא המעוצבת והדום הפרווה הסינטטית מחוץ לפוקוס,
עובדים עליי גם:
הסקרנות לגבי מה שרחוק יותר משני אלו,
והשטח המת - המשולש השחור בפרונט, שמושך את העיניים מהאותנטי-עלק הלאה.
אהבתי ביותר!
כל העניין, הוא לשתות משהו חם בלב מדבר )
אולי היה כדאי לשים את הפוקוס על הכוס הקרובה יותר? או שבעצם התכוונת שהכוס הברורה תהיה טיפה בפנים?
אבל זה נפלא גם ככה.
(למרות ששחור לבן כמעט תמיד קונה אותי..).
תמונה יפה!!! הקטע המת למטה מפריע לי קצת, ואולי היה כדי לבדוק גם אופציות אחרות לפיקוס - אבל גם בלי זה - תמונה מדהימה! הזווית נראת לי בדיוק מתאימה לקומפוזיציה, יחד עם הכורסא ושאר החפצים...
רק דבר אחד הכי מפריע לי...
בטוח שזה קפה תורכי?!? :D ^_^ (הכוס השמאלית נראת כמו קפה, אך המפוקסת נראת יותר כמו משקה שחור אחר.. מבריק מדי לקפה תורכי..)
[ליצירה]
אותנטי עלק!
ואני אומרת זאת בשיא החיוב.
היופי, הוא בעינֵי המתבונן, ובעינַי כל היופי בתמונה המדהימה הזו:
הוא הניגוד בין האותנטי בפוקוס לכורסא המעוצבת והדום הפרווה הסינטטית מחוץ לפוקוס,
עובדים עליי גם:
הסקרנות לגבי מה שרחוק יותר משני אלו,
והשטח המת - המשולש השחור בפרונט, שמושך את העיניים מהאותנטי-עלק הלאה.
אהבתי ביותר!
[ליצירה]
אני חושבת, אני זה אתה, שאין בסיפור הזה שום מסר דידקטי. אם כוונת היוצר הייתה לעורר אותנו לטבעיות הישראלית ולאמונה הוא היה מסיים את הסיפור כשגידי ועינת גרים להם בגבעה, הוא כותב לנקודה והיא מחנכת באולפנא.
זה סיפור על החיים, על התמודדות ולא סיפור מגוייס לתובנות מעמיקות מוגשות מרוסקות בכפית.
זה סיפור מעניין, כתוב טוב, וזהו.
וזה די הרבה, ובהחלט די והותר.
[ליצירה]
א. אני מניחה שכל השפה הצבאית נשמעת לך טבעית, אבל לקורא מבחוץ אותי כדאי לבאר שהארוך הוא נשק והקרמי הוא אפוד. זה לא יוסיף ליצירה צעירות. "להשאר בהאזנה" נשמע למישהו שלא היה בצבא כמו טעות חמורה בעברית.
ב. חוץ מזה, הקטע כתוב טוב. נשארתי מרותקת ואפילו מצאתי את עצמי מתקרבת למסך, אבל ביטויים כמו- "ספק מעורר ספק מעיר" , "נדלקו בדירוג בבית הסמוכים" מעוררים אי נחת. לא כדאי להקריב זרימה של סיפור לטובת המליצה.
ג. ועכשיו, אחרי כל ההערות כשאני בטוחה שאני לא הורסת לאף אחד-
אתה פשוט לא נורמלי! אתה משוגע!
לא עושים דברים כאלה!!
בדרך כלל אני לא מחובבי ז'אנר הטוויסט, אבל זה דווקא מוצלח. כתוב טוב מאוד, ובכל זאת, לא משחקים ככה עם לב של סבתא.
ערוגה, אחת עם לב חלש.
[ליצירה]
אלעד,
אני חושבת שיצירה טובה מורכבת מכמה פרמטרים, רובם עדיין נעלמים מעיניי. הראשון בהם הוא שהיצירה תהיה כתובה טוב- קולחת, רהוטה, בקצב נכון ובכל הפרמטרים האלה אתה עומד ויפה.
אבל---
מה חוץ מזה?
תחשוב על סיפורים שאהבת, מה אהבת בהם ומה נשאר הלאה.
כשתמצא את התשובה החמקמקה הזאת תספר לי, אבל בנתיים נראה לי שאתה יכול יותר מזה.
(וכמובן, לערוך את הסיפור טכנית. כל הרווחים והפסיקים...)
ערוגה קוצנית.
[ליצירה]
הלך, אני אוהבת את הרוח ששורה עליך לאחרונה.
אבל שוב יש לי בעיה בכותרת, היא קצת דוחפת את הדימוי מכתחילה, ובמקום שיתגלה עם השיר היא משרה על הכל אווירת חמשיר "על החלון ישבתי/ ושיר על המזלות כתבתי/ את כולם שיבצתי/ ומאוד אהבתי"
וחבל. כי זה שיר מקסימקסים.
תמסור לה תודה בשמנו..
:)
[ליצירה]
אני אוהבת מאוד מאוד את איכות העבודות שלך. ליגה מוקפדת מאוד. טוב בעיניי שניצלת את הפלוסים בכך שהתמונה מבויימת.
בקשר לתוכן- אני מבינה את העימות כפנימי שלנו, זה לא צמיד מול צמיד, אלא שני צמידים על אותה יד. שני ערכים שעומדים בקונפליקט, ולכן אני פחות מתחברת לשם "עימותים". אהבתי את זה שבניגוד ליצירות התנתקות חזותיות אחרות, המסר כאן מורכב יותר.
יפה.
תגובות