[ליצירה]
התחשק לי להעיר הערות קטנוניות על סימני פיסוק ושות' שאו חסרים או לא נמצאים במקום, אבל אפילו ככה זה נפלא - - - התיאורים, ההקשרים, הרעיון, הכל. אני אוהבת איך שאתה משתמש במילים. ואהבתי את השם :)
[ליצירה]
פשוט יפה.
דימויים נפלאים, כואבים ומצמררים. אה, כן. וגם מוכרים פתאום, מתוך שקראת בשמם.
stark - הפשוט החד, חלק וכואב. לא פלא שרק חשבון יכול להיות פשוט. הרגש הוא תמיד מורכב להפליא.
בנימין.
[ליצירה]
אה... איזה ילד רך בשנים..
אבל זה ציור נחמד.. יש לך נטייה לצייר דברים מפחידים
אני בטוחה שאני לא יחדש לך בזה כלום- ובכל זאת אני אומרת לך את זה: אתה מוכשששששששר!
[ליצירה]
יפה נורא כמו תמיד אבל בעיקר מאוד מטריד. כמו יתוש שמעקצץ לך בתוך החזה, תחושת קלסטראופוביה שאולי באה מחוסר האונים לברוח מעצמך. ועדיין, כתיבה כל כך מדויקת שזה כואב.
[ליצירה]
תודה לכולם.
לנצרות אין מונופול על הסבל האנושי, וגם נדמה לי שהמשל לא לגמרי הובן. קונוטציות הן עניין אישי ולי אישית נראה שהקטע מזכיר הרבה יותר את משל הלב באיברים או את משל המושל ברוחו של ריה"ל בכוזרי מאשר את סיפור המשיח הנוצרי להבדיל.
ועוד מילה על המגמה לחפש את המוטיב הנוצרי הסמוי היכן שאפשר: גם שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה לפחות פעמיים ביום..
[ליצירה]
אני חושב שהביטוי 'רום עומק...' שנדמה לי שמצוי בחסידות לא מעט, מבטא את אותו רעיון.
לכן הייתי אולי אומר בשינוי קטן: להעפיל ולהעמיק, לחפור ולבנות, לצלול ולעוף...וכו' וכו'...
ועוד קצת, אם אינני טועה יש ביטוי דומה מאוד שמיוחס לאדמו"ר מקוצק, ואם אמצא אותו אביאו לכאן בל"נ :)
[ליצירה]
השאלה היא למה אתה קורא חיים של נתינה, האם אדם שעוסק באומנות ונוגע באנשים בכל מיני צורות ומעורר אותם לחשוב אחרת על כל מיני דברים ולהיות טובים יותר, לא חי חיים של נתינה? רק מי שעוסק באופן ישיר בסיוע לנזקקים 'נחשב'?
[ליצירה]
המון מחשבות. כיף לעקוב אחרי חוט המחשבה שלך למרות שההסתעפויות שלו קשות לי לפעמים (שלא לדבר על הקפיצות המפתיעות).
בכל אופן, עשה לי עצוב קצת, לא יודע.