[ליצירה]
התחשק לי להעיר הערות קטנוניות על סימני פיסוק ושות' שאו חסרים או לא נמצאים במקום, אבל אפילו ככה זה נפלא - - - התיאורים, ההקשרים, הרעיון, הכל. אני אוהבת איך שאתה משתמש במילים. ואהבתי את השם :)
[ליצירה]
פשוט יפה.
דימויים נפלאים, כואבים ומצמררים. אה, כן. וגם מוכרים פתאום, מתוך שקראת בשמם.
stark - הפשוט החד, חלק וכואב. לא פלא שרק חשבון יכול להיות פשוט. הרגש הוא תמיד מורכב להפליא.
בנימין.
[ליצירה]
אה... איזה ילד רך בשנים..
אבל זה ציור נחמד.. יש לך נטייה לצייר דברים מפחידים
אני בטוחה שאני לא יחדש לך בזה כלום- ובכל זאת אני אומרת לך את זה: אתה מוכשששששששר!
[ליצירה]
יפה נורא כמו תמיד אבל בעיקר מאוד מטריד. כמו יתוש שמעקצץ לך בתוך החזה, תחושת קלסטראופוביה שאולי באה מחוסר האונים לברוח מעצמך. ועדיין, כתיבה כל כך מדויקת שזה כואב.
[ליצירה]
תודה לכולם.
לנצרות אין מונופול על הסבל האנושי, וגם נדמה לי שהמשל לא לגמרי הובן. קונוטציות הן עניין אישי ולי אישית נראה שהקטע מזכיר הרבה יותר את משל הלב באיברים או את משל המושל ברוחו של ריה"ל בכוזרי מאשר את סיפור המשיח הנוצרי להבדיל.
ועוד מילה על המגמה לחפש את המוטיב הנוצרי הסמוי היכן שאפשר: גם שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה לפחות פעמיים ביום..
[ליצירה]
מאוד אהבתי ונזדזעזתי, רק שלא מצאתי בו שיר, אבל לא משנה, שיר או קטע או הרהור, נקבים נקבים הוא עושה ללא רחמים.
ובכן מה נותר להם לעשות, לאלה שחיבוטם הוא אינסופי, שרוצים להיות רק יכולים תמיד?
שמאוד אהבתי כבר אמרתי?
אהבתי ונעצבתי.
[ליצירה]
בתמימותי (עאלק..), נראה לי שהבנתי אחרת מכל המגיבים ומאוד אהבתי עד כדי גאוניות.
לעשות משהו עם החיים שלך זה לעשות משהו עם האחר, לא במובן היפה והבנאלי של לתרום לאחרים, מי דיבר על זה בכלל? החיים שלך הם האחר, לעשות איתם משהו זה לעשות להם טובה במובן מסוים, כי אתה כשלעצמך (ללא החיים האלה כביכול) פשוט היית זורם לך הלאה ולעולם לא מתמקם, לעולם לא מאט את זרימתך לכדי שהות מספיקה לבניה של משהו אמיתי. ומאוד אהבתי את ההפרדה המוזרה הזאת בין החיים שלך לבינך, ומאוד אהבתי את הרעיון שמה שידחוף אותך לבנות משהו בחיים שלך היא ההרגשה הפשוטה של גמילות חסד. גמילות חסד עם החיים שלך.
נדמה לי שרק מי שמרגיש חזק את המתח הזה שבין הרצון לעשות דבר אחד חשוב וגדול כמו שצריך בחיים, לבין הצורך להתפזר כל הזמן ונסות הכל ולעולם לא לוותר על חוויות וחלומות, יכול להבין את זה נכון.
אבל מצד שני, אולי הכל בראש שלי?
:)
[ליצירה]
אני אהבתי ונהניתי מאוד.
בואי בשלום, אני חושב שהיית קשה מדי אם כי הייתה גם לי תחושה מעט לא נוחה עם הדיאלוג האחרון בין ער לפקיד אבל לא עד כדי כך. מבחינתי ההערה יותר סיגנונית בנקודה ספציפית ולא כללית על כל הרעיון.
נושא, עניין השמות הרבה יותר פשוט והוא לקוח מפרשת יעקב וצאן לבן (יעקב השתמש במקל לבנה לח ולוז וערמון לייחם את הצאן וכביכול השפיע על התוצאה הגנטית. מומלץ מאוד לקרוא את מאמרו הנהדר של ד"ר פליקס בתחומין על הנושא).
זהו, חוצמזה רק רציתי להוסיף שהיפוקרטס הוא גם שמו של ההיפופוטם המזמר של הבן שלי (או בכינוי החיבה שלו היפופותלמוס) ושעץ בונסאי היה גם חלום שלי מאז קראטה-קיד.