נהדר!
רעיון מעולה.... כתיבה מעולה...!
יש משהו בכל מיני פעלים של יצירה, חיבור, וכדומה (רובם במתכת) בשפה העברית שמטריפים אותי. איני יודע למה. שמות פשוט -סלחו לי על המושג- מגניבים.
הלחמה, חישול, איחוי ודומיהם.
התיאור נהדר, פשוט נותן לך תמונה מדוייקת בכל כך מעט מילים. כבר הסברתי את זה...
מצויין!
ולסיום:
אמן.
אכן דעתי אינה מרוחקת מדעתו של ישי שור,
שיר חזק מאד כמתוך תפילה אדירה, הזועקת
מלב הכותב.
המילים:ונביעת מים תפרוץ
מצלקת ההלחמה
כלבה.
איזה יופי, מילים אוטנטיות ושיר מרמה אחרת!
תודה לך: חיים
שיר יפה וטוב שנתון לפרשנות ענפה. המילה האחרונה לא מתנגנת כל כך.
יש בשיר הזה איזה מיזוג בין חומר לרוח. את החומר מבטאים מושגים כגון: הארץ, בור, צלקת. ואת הרוח: החור הריק, יד שמימית וכדו'; עכשיו, היד השמימית מבטאת יותר מכל את אותו מיזוג, כי יד היא אחד האברים שפעולתם חומרית גם רוחנית. מצד אחד ערטלאית בנתינה, ליטוף, תפילה. מצד שני היא אחד הכלים המרכזיים להכרת העולם בדרך בלתי אמצעית, מגיל הינקות ועד זיקנה, דרך חוש המישוש המגושם. מאידך החוש הזה מזוכך ומעודן יותר בדרך כלל בעור כף היד.
כך "אצבע אלוהים" מורה על תנועה ארצית-פיזית שאינה אלא אות וסימן לגילוי האל.
גם המים הפורצים לבסוף מצלקת ההלחמה מבטאים את זה. מים נוזלים ממרומים ומפרים את האדמה. ישראל מתפללים לגשם גשמי משמים כדי להצמיח יבול שעשרות מצוות רוחניות תלויות בו ומתממשות.
[ליצירה]
נפלא!
נהדר!
רעיון מעולה.... כתיבה מעולה...!
יש משהו בכל מיני פעלים של יצירה, חיבור, וכדומה (רובם במתכת) בשפה העברית שמטריפים אותי. איני יודע למה. שמות פשוט -סלחו לי על המושג- מגניבים.
הלחמה, חישול, איחוי ודומיהם.
התיאור נהדר, פשוט נותן לך תמונה מדוייקת בכל כך מעט מילים. כבר הסברתי את זה...
מצויין!
ולסיום:
אמן.
[ליצירה]
אכן דעתי אינה מרוחקת מדעתו של ישי שור,
שיר חזק מאד כמתוך תפילה אדירה, הזועקת
מלב הכותב.
המילים:ונביעת מים תפרוץ
מצלקת ההלחמה
כלבה.
איזה יופי, מילים אוטנטיות ושיר מרמה אחרת!
תודה לך: חיים
[ליצירה]
שיר יפה וטוב שנתון לפרשנות ענפה. המילה האחרונה לא מתנגנת כל כך.
יש בשיר הזה איזה מיזוג בין חומר לרוח. את החומר מבטאים מושגים כגון: הארץ, בור, צלקת. ואת הרוח: החור הריק, יד שמימית וכדו'; עכשיו, היד השמימית מבטאת יותר מכל את אותו מיזוג, כי יד היא אחד האברים שפעולתם חומרית גם רוחנית. מצד אחד ערטלאית בנתינה, ליטוף, תפילה. מצד שני היא אחד הכלים המרכזיים להכרת העולם בדרך בלתי אמצעית, מגיל הינקות ועד זיקנה, דרך חוש המישוש המגושם. מאידך החוש הזה מזוכך ומעודן יותר בדרך כלל בעור כף היד.
כך "אצבע אלוהים" מורה על תנועה ארצית-פיזית שאינה אלא אות וסימן לגילוי האל.
גם המים הפורצים לבסוף מצלקת ההלחמה מבטאים את זה. מים נוזלים ממרומים ומפרים את האדמה. ישראל מתפללים לגשם גשמי משמים כדי להצמיח יבול שעשרות מצוות רוחניות תלויות בו ומתממשות.
[ליצירה]
אני הראשונה שקראה את היצירה...
אך היא נראית לי התחלה של שיר כדאי לפתח זאת.
שתעביר עוד משהו חוץ מתיאור מצב.
זאת לעניות דעתי אך אינך חייב לקבל זאת.
[ליצירה]
א. שיר נועד להיות מושלם!
ב. השיר טוב קצת ארוך מדי לטעמי הייתי משמיטה את הבית "ומתוך כל השקט" לעניות דעתי הוא מיותר, הקוראים מבינים גם בלי שיאכילו אותם בכפית.
חוץ מזה הרעיון חזק ומועבר בצורה יפה.
תודה לך.
אהבה
[ליצירה]
גם אני לא הבנתי בכל אופן העין שלי תמיד תופסת דברים להעיר עליהם... בכל אופן אתה לא חייב להתיחס יש לי עין ביקורתית:
-האם רצית לומר שהאופן שהם לבשו את הבגדים הוא כמו שמלאך לובש בגדים כי זה מה שכתבת...
-וששקעה השמש?- התכוונת וכששקעה השמש...
בכל אופן תודה לך וכל טוב
אהבה
תגובות