חוכמתו מרובה ממעשיו..?!
לדעתי זה לא נכון, העץ עושה את שהוטל עליו ליצמוח לגדול ולשרת את האדם (או עושה המון לעומת האדם)
וחוכמה יש לו ביכלל ?! לא ניראה לי החוכמה שרואים פה
זאת חוכמתו של אלוקים(איך שהוא יצר את העץ וביכלל את הסביבה) הרי העץ לא נוצר עם צלם אלוקים
היצור היחיד בעולם שלפעמים חוכמתו מרובה ממעשיו
הוא האדם
*(או שזה לא מה שהיתכוונתה ?...אז למה היתכוונתה?)
"ויש מה שתלוי בגיל, שבשנים המאוחרות נחלש עניינים הרגשיים. ומי שחכמתו מרובה ממעשין שבכל עבודתו מחפש טעם ורגש, הרי שבעת משבר, בבא עליו זמנים חשוכים, שרוב ימיו של האדם הם כך, באה רוח ועוקרתו והופכתו על פניו ונופל ונשבר לגמרי.
אבל מי שמעשיו מרובים מחכמתו- שהעיקר אצלו היא עשיית רצון ה' בבחינת הקדימו נעשה לנשמע, ובכל עבודה וקיום מצווה מתבונן בדעתו וחושב: רבש"ע, אני שמח שאני עושה רצונך, צהלה ורנה לזכר מלכותך! ויונק את ההתלהבות והרגש מעצם קיום מצוות ה',
אפילו כל הרוחות שבעולם באות ונושבות בו, אין מזיזין אותו ממקומו, שענין זה קיים תמיד. בחשכה כאורה. ודרגה זו היא תכלית העבודה.
(נתיבות שלום על פרקי אבות, שם.)
מצאתי עוד משו:
"כי אנחנו כמו גזעי עצים בשלג.
למראית עין הם מונחים סתם ובדחיפה קלה ודאי אפשר להזיזם. לא, אי אפשר, כי הם מחוברים בחוזקה לאדמה.
אבל תראו, אף זה למראית עין."
(העצים/ פרנץ קפקא)
"ואם אנחנו מדברים ואילמות תוקפת אותנו; אם אנו מבטאים - והמושגים נטבעים בדומייתנו, מפני שאין בנו כח להדריר את הדיבור, לחפש את המילול - לא בשביל כך ניבהל וניסוג אחור מחפצנו הקבוע"
<אוה"ק א' ה'>
[ליצירה]
חוכמתו מרובה ממעשיו..?!
לדעתי זה לא נכון, העץ עושה את שהוטל עליו ליצמוח לגדול ולשרת את האדם (או עושה המון לעומת האדם)
וחוכמה יש לו ביכלל ?! לא ניראה לי החוכמה שרואים פה
זאת חוכמתו של אלוקים(איך שהוא יצר את העץ וביכלל את הסביבה) הרי העץ לא נוצר עם צלם אלוקים
היצור היחיד בעולם שלפעמים חוכמתו מרובה ממעשיו
הוא האדם
*(או שזה לא מה שהיתכוונתה ?...אז למה היתכוונתה?)
[ליצירה]
[ליצירה]
זה טיפה ארוך, אבל יפה:
"ויש מה שתלוי בגיל, שבשנים המאוחרות נחלש עניינים הרגשיים. ומי שחכמתו מרובה ממעשין שבכל עבודתו מחפש טעם ורגש, הרי שבעת משבר, בבא עליו זמנים חשוכים, שרוב ימיו של האדם הם כך, באה רוח ועוקרתו והופכתו על פניו ונופל ונשבר לגמרי.
אבל מי שמעשיו מרובים מחכמתו- שהעיקר אצלו היא עשיית רצון ה' בבחינת הקדימו נעשה לנשמע, ובכל עבודה וקיום מצווה מתבונן בדעתו וחושב: רבש"ע, אני שמח שאני עושה רצונך, צהלה ורנה לזכר מלכותך! ויונק את ההתלהבות והרגש מעצם קיום מצוות ה',
אפילו כל הרוחות שבעולם באות ונושבות בו, אין מזיזין אותו ממקומו, שענין זה קיים תמיד. בחשכה כאורה. ודרגה זו היא תכלית העבודה.
(נתיבות שלום על פרקי אבות, שם.)
[ליצירה]
הי!
אני לא היחיד שלא מזהה את הציטוטי שירים של ערוגה!
(ינקי, שרק לא מזמן שמע את השיר שממנו מצוטט העל עצמי שלה.)
~~~
מאוד יפה.
והחלודה, גם בלי הכותרת, נותנת אווירה של חורף. של ברזל קר.
ואני לא יודע עד כמה זה בכוונה, ועד כמה אפשר לכוון בדיוק דברים כאלה, אבל עדיף ככה, כשהפוקוס לא על חור המנעול, אלא על אורכו, פרט שמדגיש את הנעוליות שבמנעול, ולא את אופצית הפתיחה שלו.
(אוי, בהסתכלות שניה אני מגלה שהמנעול הזה לא נועל שום דבר, אלא את עצמו. ואולי נבחר בכוונה מנעול כזה, וזו בדיוק המשמעות.
מצד שני, אולי לא.)
prednisolone side effects in dogs go prednisolone 5mg tablets
[ליצירה]
ממ..
איזה כיף למוטי שגידי השאיר לו את ההודעה הזאת. במצבים שכאלה הדבר הכי בריא שיכול להיות זה שקיפות דוגרית שכזאת.
זה בהחלט עדיף מגויעה מעופשת ואיטית של הקשר.
וזה באמת סיפור שקורה לפעמים.
יש כלכך הרבה קומבינציות לגורמים שמחברים בני אדם שקשה עד בלתי אפשרי לדעת מה בדיוק גורם לנתק שכזה. בכולופן, קשה להאמין שהצבא או ההסתכלות של מוטי על מתגייסים כעל כאלה שלא אכפת להם לברר דברים לעומק, זה מה ששבר את הקשר ויצר כזה ריחוק.
ונראה שהאפשרות המועדפת היא שינוי המקום שהאחד נותן לשני בחייו, כשבאים ממקומות כל כך שונים, ולא ניתוק טוטאלי. אם כי לפעמים, כמו בחלונות של ווינאמפ, או שמתרחקים לגמרי או שצמודים.
והמבנה של הסיפור כתוב טוב.
~~~
וסליפ, 'טוב' עשוי להיות גם ניתוק, ככל הנראה.
תגובות