[ליצירה]
איזה כתיבה יפה...
מאוד ציורי - ממש מצליחה לראות את ההתרחשות מולי!
איזו לשון מיוחדת כמעט כל שורה זרקה אותי אל רעיונות תנכיים...
והסיום כ"כ חזק וכ"כ תופס דווקא בגלל שהוא סותר את כל מה שאנו רגילים לחשוב (אפילו מעט מן האור...)
מה אני מנסה לכתוב? שאהבתי את היצירה, שזה מקסים אפילו ואולי בגלל הרעיון הקשה...
[ליצירה]
יפה, יפה, יפה!
זה הזיז בי משהו. כמעט גרם לי לבכות מרוב שזה אמיתי. הלוואי שנזכה לעמוד לפניו כמו שצריך. זו הרגשה נפלאה, שלא זוכים לה הרבה פעמים. מדובר בשיר על עמידה, אבל זה מתקשר לי אוטומטית גם עם תפילה. תפילה כזו שעברתי פעם, חזקה, חודרת ומטלטלת, הכתיבה לי את השיר "כדור אש בוער".
תודה רבה רבה לך.
[ליצירה]
מזכיר לי את הסיפור Time Cat, על ילד שיש לו חתול והוא מגלה שהחתול יכול להעביר אותו ל9 מקומות שונים בזמנים שונים. הם עוברים במצריים העתיקה, רומא, יפן ועוד.
[ליצירה]
בס"ד
התיאור של הרגשות של רחל, הצורך שלה לראות שוב את בנה שלא נרגע, החיפוש העקר במנזר כשכל הנזירות מביטות בה בתימהון, השזירה של הזכרונות והחלומות, האהוב שאותו היא לא חיפשה, לפחות לא בפועל, שמופיע במקום הבן ותומך בה, ההתרפקות שלה על התמיכה שלו, והסוף הקשה - הידיעה שהילד מת והיא לא תשוב עוד לראותו. הקשר שלה אליו שחי וקורא לה אליו מקצה היבשת הארורה מתוך האדמה, הקשר שחי עודנו למרות שהבן שלה מת. אלו הדברים שזיעזעו אותי.
[ליצירה]
בס"ד
קודם כל, כבר ביקשתי ממך שלא תעמיס עליי בקבילות או אי קבילות של טענות לפי מדעי הרוח, זה חסר משמעות עבורי - בשבילי אלו טענות קבילות מאוד. תוכיח לי שלא.
א. האמת היא שאני באמת לא יודע אם העולם קיים. יתכן מאוד שאנחנו חלום של הקב"ה. ליתר דיוק, העולם נברא בעשרה מאמרות? אז אנחנו דיבורים של הקב"ה. אבל מה זה שייך?
ב. אתה חוזר על עצמך, כבר עניתי על זה.
ג. בבקשה אל תדבר איתי בקודים, אני לא מבין אותם. הקב"ה נתן לי מצוות למרות שאני לא משיג אותו. עובדה!
ד. אבל הטיעונים שלך הם בשבילי בלתי מוכחים, הם בגדר השערות חסרות ביסוס.
ה. אתה סתם מסבך. כל מה שאני אומר זה שהשכל שלנו מוגבל ולא יכול להבין כל דבר. ברוך ה' שאנחנו מסוגלים להבין שאנחנו מוגבלים.
ו. אם הבנת, לא משנה לי איך תקרא לזה.
[ליצירה]
בס"ד
באמת יפה מאוד.
לא הרי אהבת גלידה, כהרי אהבת אדם.
שכוחה לא כשל, וקולה לא נדם.
על הרי אהבה כמו שמש זורחת, עולה הנשמה ובאושר פורחת.
לא הרי אהבת הדומם, כהרי אהבת נשמת לב חי, מדמם.