[ליצירה]
הקסמים שלך חזקים ממני...
לשמוע את Enya בזמן קריאת הסיפור עושה משהו מבורך!
הכתיבה שלך, אוי, הכתיבה...
יפהפה בטירוף! (מצטער, לא מצאתי מה לומר)
תודה!
[ליצירה]
תרגום יפה, שוב
ולחתלתול, קצת קשה לתרגם דברים במדוייק, אתה יודע.
ברור שהרבה יותר מוצלח אם עושים את זה, אך זה דורש עבודה ענקית.
לפחות שמרת על חריזה מוצלחת! יפה!
[ליצירה]
המממ... יפה!
אני אוהב את "כתמי האש" האלה על הגלימות, ובכלל, את הצורות האלה.
משום מה העיניים שלה נראו לי קצת יותר מדי עגלגלות. אולי צריך להקטין אישונים?
את מציירת נפלא.
תודה!
[ליצירה]
גורמים רבים להשלמה - יפה!
* שאלות המוצבות, ללא כל רקע. לאחד זה יכול לדבר על אלוהים, לאחר על חבר, וכו'. אני אוהב את הפתיחות, במיוחד כשהיא משולבת ביופי.
* סיום הבנוי משינוי הגודל (מצב שקט), והבנת מעמד המשורר. חביב בהחלט...
* כתיבה קלה ופשוטה. זורמת כמעט בשלמות בקצרצר הזה.
* יש מקום להאריך, לדעתי, שכן הששאלות בוקעות מכל שורה. יצירות קצרות טובות בד"כ כשהן ממצות את עצמן במילים יחידות, אך פה יש משהו הרבה יותר רחב. איך שתרצי, בכל מקרה.
תודה!
[ליצירה]
נהניתי. היה טוב. קראתי פעמיים לפחות.
לא טוב:
* הסיום חלש מדי. לא כ"כ מובן. אני חושב שהיה טוב יותר לסיים בנגיעת רגש מסויימת. לשלב את הצחוק והבכי, או לגרום לשתי הדמויות להחליף תפקידים (זו תבכה וזו תצחק).
* אכן, יש משהו בדברי "זהירות שביר". אין כאן יותר מדי עלילה או רקע, פתיחה וסיום, כדי שזה יהיה סיפורת. עם זאת, היצירה תהיה מעולה בתור קטע או משהו דומה.
*בניגוד למה שכתבתי בסעיף השני ב"טוב", אני חושב שהמשפט "הדברים האלה בכלל לא הולכים ככה" בשורות 11-12 הוא חריגה שאינה במקום.
טוב:
* שני אלמנטים: בגרות וילדות. הבגרות - הבכי, המוות, הרצינות. הילדות - הצחוק, האמונה, הפשטות. המלחמה ביניהם מורגשת היטב, ואת מצליחה לעורר אותה בצורה הכי מקסימה שיכולה להיות.
* את מעבירה את תחושת הילדות של המספרת גם דרך דו השיח, אך גם דרך הסיפור עצמו. מחשבות של ילדים... את נותנת אווירה מדוייקת. לכן, אני חולק על כל מי שאמר שרמת הכתיבה נמוכה יחסית. היא מצויינת, אבל משומשת ליצירת רושם מסויים.
* אהבתי את השורות בהן הדמויות "מסתכלות איך נולדים עיגולים". ה"נולדים" במקום "נוצרים", אולי, מחדיר אותך עוד יותר עמוק למוחם הפשוט של הילדים. גאונות שכזו...
הביטויים האחרים גם הם מרהיבים. להעיר אבק...
תודה על יצירה עשירת מחשבות ורגשות!
[ליצירה]
קשה לשמוע על שני אירוע אבל התרחשים בו זמנית וכואבים בו זמנית...
כתיבה טובה עם סוף טוב המסיר בזמן את מעטה האדים.
שנשמע רק בשורות טובות...
שנזכה לגאולה קרובה.
תגובות