האהא, זה מזכיר לי את הטיול שלי לקנדה, בו לקחתי תמונות בעיקר של עננים בצורות שונות, הזכיר לי קצת את פוו הדוב וחברו מנסים למצוא דמויות מסתתרים בין העננים :D
[ליצירה]
האהא, זה מזכיר לי את הטיול שלי לקנדה, בו לקחתי תמונות בעיקר של עננים בצורות שונות, הזכיר לי קצת את פוו הדוב וחברו מנסים למצוא דמויות מסתתרים בין העננים :D
[ליצירה]
יפה מאוד!!!
אכן, זה באמת מקבל נפח משמעותי כשזה נשמע בקריאה ראשונה מפי היוצר...
* החריזה של "שורה-כן-שורה-לא" היא מאוד טובה לדעתי, מכיוון שהיא לא צפופה מדי, ולא מאלצת אותך להחדיר חרוזים, אך בכל מקרה יש לה פגם קטן. היא מדגישה את השורה השנייה והאחרונה, אך השאר נשאר מעט עמום. החרוזים אצלך גם לא בדיוק תואמים, אך זהו נתון לוויכוח.
* רעיון מעולה!!! לרקוד בגשם... ביטוי פשוט ויפה (טוב נו, פה אני אובייקטיבי מדי...)
* החזרה על הבית הראשון בסוף עם שינוי קל תמיד טוב. תכסיס שכיף להשתמש בו, גם עם פזמונים... הסוף חזק בהחלט.
* הרבה מידע זורם ממקורות שונים אל הכתיבה שלך, דבר שפחות קיים אצלי, לצערי. אני מסתמך יותר על הדימיון, ואתה משלב בין הדימיון לידע. עבודה טובה!
שיר בניחוח החג, יצא נהדר!
תודה!
[ליצירה]
נהניתי. היה טוב. קראתי פעמיים לפחות.
לא טוב:
* הסיום חלש מדי. לא כ"כ מובן. אני חושב שהיה טוב יותר לסיים בנגיעת רגש מסויימת. לשלב את הצחוק והבכי, או לגרום לשתי הדמויות להחליף תפקידים (זו תבכה וזו תצחק).
* אכן, יש משהו בדברי "זהירות שביר". אין כאן יותר מדי עלילה או רקע, פתיחה וסיום, כדי שזה יהיה סיפורת. עם זאת, היצירה תהיה מעולה בתור קטע או משהו דומה.
*בניגוד למה שכתבתי בסעיף השני ב"טוב", אני חושב שהמשפט "הדברים האלה בכלל לא הולכים ככה" בשורות 11-12 הוא חריגה שאינה במקום.
טוב:
* שני אלמנטים: בגרות וילדות. הבגרות - הבכי, המוות, הרצינות. הילדות - הצחוק, האמונה, הפשטות. המלחמה ביניהם מורגשת היטב, ואת מצליחה לעורר אותה בצורה הכי מקסימה שיכולה להיות.
* את מעבירה את תחושת הילדות של המספרת גם דרך דו השיח, אך גם דרך הסיפור עצמו. מחשבות של ילדים... את נותנת אווירה מדוייקת. לכן, אני חולק על כל מי שאמר שרמת הכתיבה נמוכה יחסית. היא מצויינת, אבל משומשת ליצירת רושם מסויים.
* אהבתי את השורות בהן הדמויות "מסתכלות איך נולדים עיגולים". ה"נולדים" במקום "נוצרים", אולי, מחדיר אותך עוד יותר עמוק למוחם הפשוט של הילדים. גאונות שכזו...
הביטויים האחרים גם הם מרהיבים. להעיר אבק...
תודה על יצירה עשירת מחשבות ורגשות!
[ליצירה]
שיר מקסים...
אין מה להגיד - את מעולה.
יש לך מן כישרון ייחודי כזה.
תוכן חשוב, ומלא רגש.
כתיבה... מה יש להוסיף?
תודה לך.
סתיו לשם - רק עכשיו הבנתי שאת בת. מצטער על מחשבותיי הקודמות...
תגובות