קרוב לשבע שנים באתר "צורה" ועדיין היד (עם העט) נטויה.
נשוי ואב לשתי בנות.
עוסק בכתיבה בתור תחביב ובתור עורך ספרותי ורעיוני
לאחרונה יצא ספרי "מיתר סמוי"
[ליצירה]
מי שנתן את ההשראה לעשרות סיפורי דריידל נפטר לפני כשבוע ת.נ.צ.ב.ה:
ראש ישיבת היישוב החדש הלך לעולמו
בשבוע שעבר מסר את שיעורו הקבוע בישיבה וביום שישי האחרון חש ברע, ונפטר היום היה תלמידו של ר' שמעון שקאפ ובין תלמידיו המפורסמים היו עו"ד יעקב וינרוט, העיתונאי ישראל סגל וכן רשימה ארוכה של עורכי דין ורואי חשבון חרדיים ודתיים רבים
מאת: עידן יוסף | | www.Nfc.co.il
[הרב יהודה קולדצקי זצ"ל]
--------------------------------------------------------------------------------
זקן ראשי הישיבות בארץ ישראל, הרב יהודה קולדצקי, הלך אחר-הצהריים (יום ב', 6.3.06) לבית עולמו. הרב קולדצקי, ראשי ישיבת היישוב החדש (הרב עמיאל) בצפון תל אביב, העמיד עשרות אלפי תלמידים.
הרב קולדצקי, בן למעלה מ-90, שימש כראש אם הישיבות התיכוניות החרדיות במשך כ-55 שנים ונודע בדקדקנותו ובזכרונו הפנומנלי. בין היתר זכר את שמות כל התלמידים שעברו תחתיו וידע לומר באיזו שנה החלו את חוק לימודיהם ובאיזו שנה סיימו.
בשבוע שעבר מסר את שיעורו הקבוע בישיבה וביום שישי האחרון חש ברע, ונפטר היום. הרב קולדצקי היה תלמידו של ר' שמעון שקאפ ובין תלמידיו המפורסמים היו עו"ד יעקב וינרוט, העיתונאי ישראל סגל, שלמה ניצן הדיין הרב שלמה דיכובסקי, יהודה גלעד, עו"ד שמעון חרמון וכן רשימה ארוכה של עורכי דין ורואי חשבון חרדיים ודתיים רבים. אפילו תלמידים כמו יגאל עמיר נכללים ברשימה. גם הרב אליעזר מנחם מן שך זצ"ל, שהנהיג את הציבור החרדי, החל ללמד לפני כשישים שנים בישיבת היישוב החדש.
"תל אביב של מעלה"
עם היוודע דבר פטירתו של הרב קולודצקי, פרסם הרב הראשי לת"א-יפו, ישראל-מאיר לאו, הודעת אבל. "הוא הגיע ארצה כפליט מליטא בשנת ת"ש (1940), והצליח להעמיד רבבות תלמידים, המעורים בכל התחומים התורניים ובחיי המעשה – בארץ ובעולם. הוא היה נאמן שיטתו החינוכית של ראש ישיבת גרודנא, הגאון ר' שמעון שקאפ, שיטה מיוחדת בעולם הלמדנות הליטאי, אותה הנחיל לתלמידיו. מן הישיבה הזאת יצאו רבנים חשובים, אבות בתי-דין, גדולי תורה ואישי ציבור, הפעילים בכל שטחי החיים.
"עם פטירתו היום, בגיל 94, תחסר לעיר ולעולם התורה אחת הדמויות המרכזיות, המרתקות והכובשות, של ת"א של מעלה. חבל על דאבדין ולא משתכחין" דברי הרב לאו.
אלפים צפויים להגיע להלוויתו, שתצא הערב בשעה 20:00 מהישיבה ברחוב פומבידתא 13 בתל אביב.
[ליצירה]
והוא כזה צנוע,
לכאורה כנוע
מבוקש השב"כ
מסתובב בשבחים
כאן ובשטחים,
נפגש עם אבו עאלין
עם לנין וסטלין.
וגם עם מ' וכף
מהשב"כ
שיושבים ל ו על האף
מחולל
בניסיו
בשיריו
ובלהטיו הגדולים
על מדווי מצרים
מכאן ועד שעריים
עוד נשמע גדולות
בצפירות יורדות ועולות
עוד נדע נצורות
בעוצם ירי וצרורות
עלי ירושלמי האינטרנטי
וחיבתו לקוד האתי
עלי הקומוניזם
ורמיסת הפשיזם!
שיבקר בשב"כ ובמטה
שישתה כוס תה
ואם צריך סיגריה
שיבקש יפה, שלא יהיה חצוף
ושלא יכבו אותה על הגוף
[ליצירה]
אז מה דעתך ירושלמי על פצצת לבלוב גנים?
תרשום על זה פטנט לפני שאגנוב לך את הרעיון ואתעשר, ואז אתה תתבע אותי ואז אני אגיד:
"מה תה' מתלונן, הרי כתבת על זה אבל לא עשית כלום"
תגובות