ברוך ה', לא בי המדובר. או שכך לפחות... נראה לי...
סניליות
-------
חולה אני מדי
מכדי להגיב
על כל שטות
הנאמרת...
...עלי
(או אפילו) מלפני
מאחורי ומצדדי-
הוא העומד!
[ליצירה]
אוי, מישי ומביט...
פשוט ק-ר-ע-ת-ם אותי מצחוק... וזה ממש לא דבר של מה בכך!... אבל- יממה לפני תישבוף ('תשעה באב' למי שעדיין לא קלט) זה די בעייתי... מכל-מקום: סדנת ההסתלבטות על שמואל ירושלמי בחיתוליה וצריך למצוא מנחה לכל זה. מי מתנדב?
[ליצירה]
יפה, אהבתי.
המדרש על המאורות ואימרתם של חז"ל- אכן הולכים יד-ביד ומשלימים זה את זה! ו-כן, גם אני חושב שהרבה מאימרותיהם של חז"לינו הם פאראפראזות ותגובות לאימרותיהם של חכמים יווניים ורומים. בהחלט שווה בדיקה!
[ליצירה]
[ליצירה]
נגעת בנקודה כאובה
שצריך לתת עליה את הדעת (הרבה דעת ומחשבה) בארצנו השסועה. אהבתי, החזן.
[ליצירה]
ושוב, תגובה קצרה (לוויכוח דלעיל)
מסכים אני בכל ליבי עם החתלתול ואורי: איכותה של היצירה מ-מ-ש אינה נמדדת במאמץ הנדרש כדי להבינה! וכעת לילד: ממש אין אני מסכים איתך שתגובה שטחית ליצירה מסויימת- מעידה על הבנה שטחית. לרוב היא מעידה על-כך שכותב התגובה לא השתדל מספיק לנסח את דעתו אלא כתב באופן ספונטאני וראשוני לחלוטין את אשר על ליבו! בקשר לסיפא של דבריך- בהחלט עדיף שכל יצירה ספרותית (ובמיוחד- שירה) תצפון בחובה גם רבדים סמויים מן העין, מלבד הרובד הגלוי לעין כל. זה מה שהופך סתם יצירה- ליצירה גדולה. אך גם אם כותב מסויים כותב את אשר על ליבו מבלי לצפון מסר נוסף בתוך היצירה- גם אז היצירה יכולה להיחשב כטובה. אם היא זורמת, אם מרגישים כנות ביצירה, אם המילים והתכנים אינם שטחיים יתר על המידה- גם אז היצירה טובה. ממני, השטחי מאוד (לפעמים), הראל.
[ליצירה]
אייאייאיי...
ברצון הייתי הולך שם להתחזן אבל... בטח קרררררר שם מאוד, לא? מכל-מקום:...השירים האלה... מצליחים להעביר לי... את היופי... של איסלנד... גם אם... לא הייתי שם... מעולם..!
[ליצירה]
מעולה!
אני מבין שזה נכתב בסביבות תשעה באב בשנה שעברה ועל-כן הכותרת הנ"ל... אבל הכותרת טובה בכל-מקרה, כיוון שהסיפור ממחיש לנו כמה חבל שאין לנו בית-מקדש... בתקווה לראות יצירות מסוג זה גם השנה, הראל.
prednisolone side effects in dogs bilie.org prednisolone 5mg tablets
[ליצירה]
!!!
כך אמר ה'ממזר' והוסיף החזן:
יישר-כח לך, "ממזרון מדופלם"!
אך הרשה לי לך לייעץ 'קטנטנה',
בתקווה שבליבך היא תישכון בפינה (?):
בעת גיוסך, נא אמור לקצינת הפיקוד:
"רוצה אני זאת להיות- החרזן הרשמי של הגדוד!"
טוב, השיר מאולץ הוא, השורות מתארכות,
כי לא זו דרכי- סוג שירה שכזאת..
תגובות