בראיה חדשנית, פוסטמודרנית-מה, אין חרות בעבדות. זה סתם תירוץ שכזה, גם ריה"ל, בעצם, נזקק לתירוצים. כולנו, בעצם.
כי אנחנו עבדים,
ואחרי שאתה בוחר להיות עבד, אולי כבר אין לך כל כך בחירה לבחור שלא להיות עבד.
ואולי, כיוון שאבותינו כבר בחרו עבורנו להיות עבדים, אולי לנו כבר לא נותר אלא לרצוע את אוזנינו מתוך הכרה שאין לנו הרבה ברירה.
אולי..
"עבד ה' הוא לבדו חופשי"
אני חושבת שעצם בחירתנו להיות עבדים לקב"ה ולא לשום דבר אחר זולתו,
היא החופשיות.
שלמרות ש"כפה עלי'הם הר כגיגית" הגיעו ל"הדור קיבלוה בימי אחשוורוש"- שימי אחשוורוש נראה לי אישית חירות ענקית שבמקום להשפל כלפי האדונים המולכים
אנו עבדים של מך מלכי המלכים.
המשפט מונסח יפה ובהיר ועם זאת גם ניתן להבנות רבות כפי שציינת בתגובתך, והעניין מוסיף נופך יפה למשפטך.
[ליצירה]
ובכל זאת,
בראיה חדשנית, פוסטמודרנית-מה, אין חרות בעבדות. זה סתם תירוץ שכזה, גם ריה"ל, בעצם, נזקק לתירוצים. כולנו, בעצם.
כי אנחנו עבדים,
ואחרי שאתה בוחר להיות עבד, אולי כבר אין לך כל כך בחירה לבחור שלא להיות עבד.
ואולי, כיוון שאבותינו כבר בחרו עבורנו להיות עבדים, אולי לנו כבר לא נותר אלא לרצוע את אוזנינו מתוך הכרה שאין לנו הרבה ברירה.
אולי..
[ליצירה]
מזכיר את השיר של ריה"ל זצ"ל
"עבד ה' הוא לבדו חופשי"
אני חושבת שעצם בחירתנו להיות עבדים לקב"ה ולא לשום דבר אחר זולתו,
היא החופשיות.
שלמרות ש"כפה עלי'הם הר כגיגית" הגיעו ל"הדור קיבלוה בימי אחשוורוש"- שימי אחשוורוש נראה לי אישית חירות ענקית שבמקום להשפל כלפי האדונים המולכים
אנו עבדים של מך מלכי המלכים.
המשפט מונסח יפה ובהיר ועם זאת גם ניתן להבנות רבות כפי שציינת בתגובתך, והעניין מוסיף נופך יפה למשפטך.
[ליצירה]
מה יש לך מ67??
מיצינו את הנושא כבר ממזמן ...
נראה לך שיש פה מישהו באופוריה ???
נראה לך שהפלסטינאים אחים שלנו ???
עד כמה שאני זוכר מי שיזם את שפיכות הדמים באזור ,
היו הפלסטינאים לאורך כל הדרך ... ישראל נגררה לזה
(לא בחכמה יתירה אם תשאל אותי)
די לנדנד כבר עם ססמאות שדופות , בלי להתייחס לביקורת , וקצת למורכבות של המצב .
(גם אם נניח שישראל אשמה בכל , כולל במחבלים מתאבדים שרוצחים נשים ילדים גברים וחיילים , המצב מעט מורכב יותר מהדמגוגיה שאתה מנסה להלעיט בנו)
ומשהו לעורכי האתר , לא הגיע הזמן לעשות קצת סלקציה ביצירות שמתפרסמות כאן ???
אם כל הכבוד לליברליות ולשמיעת דעות שונות , זה נכון כשיש דעה שונה , ולא תעמולה דמגוגית , שנראה
שאפילו "פראבדה" מחווירה לידה .
בתודה מראש , וחג שמח .
תגובות