תחום שבת
------------
סוס מודד ברגליו את דרכי היוצאת,
כל דרכי התשובה נהירות לו.
הוא ברייה מהלכת ושם היא נמצאת,
ביתי שרוף וגם אפר אין,
וכל עצמותי עוד חיות בו.
וסוסי כרגלי ורגלי כליבי שאסעד
אך בכל משנתי לא מצאתי
אחד
יעל, עזרת לי להבין מה רציתי.
כטירון, אשגה ואנסה להסביר:
אלישע רואה בסוסו, שמוביל אותו הלאה מהיישוב, פשטות סוסית שמאפשרת להיות קשור לכל מקום בו אתה נמצא. והוא כאדם, לעומתו, כל כולו הוא אותו יישוב שממנו הוא יוצא, (ומחשבותיו עוד נתונות לתחום שבת ולמדידתו), ובכל זאת אין לו לאן לחזור.
הסוס הוא שהביא אותו עד למקומו, והוא גם מודד לו את מקומו, במצבו.
הוא עומד על גבול, שהוא כבר הרבה מחוץ לעיר אבל הוא ממש הגבול. והסוס בעצם, קשור - הלכתית - בו ("הבהמה והכלים כרגלי הבעלים"). והוא קשור מאידך דווקא למקום האכילה שלו, והפת שהיה יכול להשאיר כעירוב.
ולמול קישור עודף שכזה למשנה, עולם אסוציאציות הלכתי, הוא עדיין טוען על חוסר של "אחד" בה, במשנתו. (ואולי לכן הוא לא מתייחס?)
prednisolone side effects in dogs bilie.org prednisolone 5mg tablets
[ליצירה]
איזה יופי
איך שאנחנו מחפשים מי שינער אותנו .
איזה בת קול שתגיד "שובו בנים שובבים" ככה, בלי הסתייגויות של מאחורי הפרגוד.
איך שאנחנו ,בעצם,פוחדים.
שיר נהדר.
[ליצירה]
תודה לכל
יעל, עזרת לי להבין מה רציתי.
כטירון, אשגה ואנסה להסביר:
אלישע רואה בסוסו, שמוביל אותו הלאה מהיישוב, פשטות סוסית שמאפשרת להיות קשור לכל מקום בו אתה נמצא. והוא כאדם, לעומתו, כל כולו הוא אותו יישוב שממנו הוא יוצא, (ומחשבותיו עוד נתונות לתחום שבת ולמדידתו), ובכל זאת אין לו לאן לחזור.
הסוס הוא שהביא אותו עד למקומו, והוא גם מודד לו את מקומו, במצבו.
הוא עומד על גבול, שהוא כבר הרבה מחוץ לעיר אבל הוא ממש הגבול. והסוס בעצם, קשור - הלכתית - בו ("הבהמה והכלים כרגלי הבעלים"). והוא קשור מאידך דווקא למקום האכילה שלו, והפת שהיה יכול להשאיר כעירוב.
ולמול קישור עודף שכזה למשנה, עולם אסוציאציות הלכתי, הוא עדיין טוען על חוסר של "אחד" בה, במשנתו. (ואולי לכן הוא לא מתייחס?)
prednisolone side effects in dogs bilie.org prednisolone 5mg tablets
[ליצירה]
.
גם לפני ההסבר, אני חייב לציין, מאד התרשמתי מהסגנון, המקצב, ומהצורה בה שזרת רמיזות תלמודיות לכל אורך השיר. עכשיו, שאני מבין, זה יותר מוצא חן בעיני..
[ליצירה]
על הפנים.
אבל תודה ששאלת.
האם גם מעניין אותך מה בדיוק רע כל כך?
אתה חושב,
ועוד קצת,
ונשימה ארוכה,
עכשיו מעניין אותך.
זה לא משהו מיוחד, זה לא שקרה משהו. זה בעיקר שלא קרה כלום. והיה צריך לקרות, משהו. אבל תודה ששאלת. ואתה, משום מה, בלי לדעת, גם חיכית לתשובה.
כתוב יפה מאד,
נכון מאד,
ולא מושלם, כמו החיים.
[ליצירה]
זה טוב.
זה לא סתם טוויסט, זה באמת (אני חושב). קביים צריכות היו להחזיר רגש אחרי הרבה שנים יחד. אבל הן דוממות, שזה מה שבאופן כללי דפוק בכל הסיטואציה שמחברת שני דברים לא קשורים: אדם ומוגבלות פיזית.
תגובות