יצירה מינימליסטית יפה ביותר. ההקבלה שעון-שאון משתלבת מצויין בשיר, המבנה נכון, ועל אף מיעוט המילים, חווית הקריאה היא שלמה והתמונה המצטיירת ברורה ומעוררת מחשבה ואהדה בלב הקורא. הערה קטנה - לטעמי, הפסיק האחרון אחרי המשפט "מאז ששאון הלב" - מיותר. אבל זה אני והפדנטיות התחבירית שלי. מכל מקום נהנתי לקרוא שוב ושוב. חג שמח!
[ליצירה]
יצירה מינימליסטית יפה ביותר. ההקבלה שעון-שאון משתלבת מצויין בשיר, המבנה נכון, ועל אף מיעוט המילים, חווית הקריאה היא שלמה והתמונה המצטיירת ברורה ומעוררת מחשבה ואהדה בלב הקורא. הערה קטנה - לטעמי, הפסיק האחרון אחרי המשפט "מאז ששאון הלב" - מיותר. אבל זה אני והפדנטיות התחבירית שלי. מכל מקום נהנתי לקרוא שוב ושוב. חג שמח!
[ליצירה]
לו רק ידעתי יקרה! , ידעת וניחשת נכון את מה שניסתי להעביר בשיר. עד כמה קשה להנות מפרטים קטנים כמו הפרחים בשעת לחימה.ועל זה שכתבת שהחיים זורמים כמו נחל אז יש פה עוד משמעות למשפט: "הרדופים פורחים ליד הנחל" כי ברשת הקשר הצבאי 'הרדופים' פרושו זה הרוגים. אז גם מה שניסיתי להעביר שגם שהחיים זורמים וממשיכים כמו נחל, ואפשר כבר להנות מהפרחים. אז צריך לפעמים לעצור ולזכור את הנופלים ואם אנחנו לא נזכור אותם תמיד יהיו את האבנים יזכרו ישתקו ויעמדו דום לזכרם...
וב"ה לא קרה לי כלום. סתם חשבתי על כל חברי שנפלו במערכות ישראל. אז החלטתי להנציח אותם בשיר...
[ליצירה]
:-)
אמילי , מדברת , ניצן , כנרת וכל המי ומי שהגיבו לשיר שלי...
איך זה שתמיד בשירים שלי נפתחים השירשורים הכי מענינים? (-:
שיהיה לכולנו חג ירושלים שמח ושנזכה להיות עם מאוחד כמו ירושלים... "ירושלים הבנויה כעיר שחוברה לה יחדיו - עיר שהיא עושה כל ישראל חברים" (ירושלמי ,חגיגה פג' ,ה"ו)
תגובות