[ליצירה]
מצוין, יצירה טובה המבטאת חקר האמת. אני אוהבת.
בנימה אישית אני אוסיף שאתה צודק.
אם האמונה לא נעשת במקביל לשכל.
אם אין בדיקה אמיתית, ברור מעמיק כל אחד עם עצמו ומול בוראו, אזי הבית הראשון שלך מתקיים במלואו.
תודה לך.
[ליצירה]
אני תוהה על הנדהם והמזועזע,
הרי אינך חושב באמת הפוך מן הידיעה וההכרה שאיננו יודעים ועוד עלינו להרחיב דעת.
וזה שהצלחת לזעזע את היצר, באמת פותח לך שער לעבודה המיגעת.
הלואי עלי.
[ליצירה]
רק כשקראתי את הצד שלה, הבנתי מאיפה הסיפור על ההשתחוויות מוכר לי...
צריך הרבה אומץ לצאת נגד רבנים נערצים כשהם אומרים כאלה דברים - אשריך. יש לך בהחלט מה שדרוש על מנת לכתוב סדרה סאטירית.
[ליצירה]
מדהים!
הדרך שבה המחבר לקח פסוק, שכולנו אומרים ארבע פעמים ביום (קרבנות של שחרית, שחרית, ערבית וק"ש שעה"מ), ומגלה את התוכן החבוי בה, בצורה כה חיה, תוך שילוב הכונה השפטית שלה ע"פ רש"י, מדהימה אותי!
יישר כח ענק!
[ליצירה]
הדס,
את לפעמים קוראת את השטויות שאת כותבת??????
מיכל,
אל תקשיבי לה!
השיר מצוין! (חוץ מ"יאמרו" שכמובן צ"ל "יאמר").
הסיומת היא נותנת את ההבנה שענינה של היצירה חיזוק אמונה.
[ליצירה]
חזקי,
כמו תמיד נהניתי מאוד מהמשך הסדרה.
(אני אוהב לקרוא את הדברים כשיש לי ניחותא, ועל כן אני מפגר בכמה פרקים, כפי שודאי שמת לב...)
מספר הערות קצרות:
1. "באורח פלא, למרות שלא הקשיב על פי רוב לאריכות דברי הנשים, כששאלות היו מופנות אליו, הוא היה שם לב אליהן" - אני לא יודע אם הייתי מגדיר זאת 'אורח פלא', זה הטבע שהקב"ה חנן בו את הגברים.
2. הדיאלוגים בין אביאל לאחותו באמת מצחיקים. תשתדל להכניס אותה יותר בסדרה.
3. זה שהגבר לא יודע בכלל איך לגשת לעולם הרוחני של האישה - זו הערה נבונה, ומן הראוי שהקוראים יפנימו אותה וינסו לדבר עם נשים על מנת לנסות להבין מהו עולמן הרוחני, שאיננו מוגדר ומוגבל כמו שלנו.
[ליצירה]
העיון בפיוט ששמת בפיה של אודליה מרתק. למרות שקשה לי להאמין, שיש כאלה שלומדים את הפיטוים בעיון כ"כ נרחב. אולי במרכז יש, אבל בעולם הרחב נראה לי שלא.
[ליצירה]
איך אתאר את היצירה הזאת?
ראשית, ההבנה של הכללים הנוקשים של הפיוט הקדום (כפי שניכר מתוך הפירוש ליצירה), וההליכה בעקבותם - זה דבר ייחודי.
שנית, הבקיאות במדרשי חז"ל והשזירה שלהם יחד - היא מדהימה.
ושלישית, ההשקעה המרובה הניכרת ביצירה ראויה להערכה.
תודה רבה לך מקרב לב על הקדושתא.
ואני מקוה שבמהרה בימינו נזכר לשורר רק קדושתאות שמחות בשלושת השבועות...