[ליצירה]
שמואל ירושלמי
סיווג : קטע כותרת :אוייבי המהפכה יוטלו תהומה!
היצירה
(קוד היצירה : 26276)
אוייבי המהפכה יוטלו תהומה!
לא נחמול ולא נרחם עליהם.
על חורבות העושק והניצול,
הכל יזנוק קדימה;
למלחמת חורמה בעשירים - נאמר: כן!
את המוני-עם - נתקנם ונורה להם תלם.
ארגמן אין-ספור דגלים יזדהר.
נשים לאל כל מתנגד וסר מהדרך;
העולם, לשחר רענן יתעורר!
סוף ציטוט.
יש לך נטיה מעצבנת לסתירות עצמיות, וזו רק דוגמא אחת מני רבות. איך, למשל, מסתדר השיר "כל חורבן הנו שואה" (אם אני זוכר נכון את שמו) עם השירים "נחריב עולם ישן", "לא די בהינתקות", "לצאת מכל ההתנחלויות" - ועוד רבים?
אני מציע לך לבדוק את העניין, כיון שייתכן שאתה סובל מפיצול אישיות.
[ליצירה]
מאיר - אפשר לנחש שמנחם לא מחק את התגובה שלך רק בשביל לפרסם מה היה כתוב בה, לא?
אין שום סיבה בעולם שהוא ירים את הכפפה המורעלת שלך.
הדס- לדעתי לשיר יש משמעות והגיון, והוא אפילו יפה. אני לא רואה שום בעיה לוגית בכיבוי הירח עם הדלקת האור. מובן שזה לא תיאור ריאליסטי אבל המשמעות שלו מובנת למדי. מה שנכון - כדאי לפתח ולשפר, ולתת סיבות, כמו שאמרת.
[ליצירה]
תמונה טובה, ואני מנצל את ההזדמנות שאני מגיב להציע לך משהו:
בעיר העתיקה יש פוטנציאל אדיר של צילומי אנשים . הלוואי שהייתי גר שם, ואז בטוח הייתי מסתובב כל היום עם מצלמה ומנציח את הדמויות המיוחדות שאפשר לפגוש רק שם..
שווה לנסות. (ואולי אתה מצלם ורק לא מפרסם?..)
[ליצירה]
מצויר טוב ואפילו מעולה, פחות ברור התוכן. זאת אומרת - מה זה? מיהי הדמות, ממה היא סובלת? גם בציורייך האחרים את לא נותנת יותר מדי תשובות, אבל איך שהוא אפשר לחוש הזדהות בכל זאת. פה זה חסר.
[ליצירה]
אני מוצא את עצמי תוהה למה הגיון הוא מצרך כל כך נדיר בימים אלו.
"צבא הגנה לישראל מנחית עליהם עוד מנה" - שכחת, אולי, שהאנשים האומללים האלו שלך ירו השבוע קסאמים אל שטחי ישראל?
ואני יודע שהם בני אדם שנבראו בצלם, ודווקא לכן אני בהלם מכך שאנשים שנבראו בצלם נהנים לרצוח ילדים בדרכם לבית הספר ולגן, אנשים שיושבים בבית קפה בתל אביב או בירושלים, או לחטוף אדם תמים ולרצוח אותו. אז עכשיו, אני כבר לא בטוח שהם ברואים בצלם.
יש מצוקה ורעב. אבל, אם היית יודע קצת הסטוריה היית יודע שהם נובעים לא מחוסר המוכנות של ישראל לעזור, כי היא דווקא ניסתה.
העובדות הן כאלה: ה"פליטים" הפלשתינים ו"חבריהם" המצרים, הירדנים והסורים, מעוניינים להנציח את בעיית הפליטים,ואת התמונות העצובות של העוני, כדי לתת לישראל תדמית של מתעללים של נותנים זכויות אדם וכו'. ולכן ההנהגה הפלשתינית מסרבתלקבל סיוע, וארצות ערב מסרבות לעזור, וכל זה באמת על הגב של האדם הפלשתיני הקטן שרוצה לאכול. לעומת זאת, כל הכסף שהם כן מקבלים מתרומות מכל העולם, עובר הישר לכיסיהם של מנהיגי הפלשתינים.
והכי אני בהלם מכך שאת השטויות המזעזעות שלך אתה כותב עוד בטרם יבשו הדמעות של פינוי גוש קטיף.
גם זה כבוד לצלם אנוש.
[ליצירה]
דיק, הוא מתכוון למהפכה קומוניסטית... לא ראית את הפגנות הענק?..
ושמואל -
א. לא ממש הבנתי איך ההגדרה העצמית של הפלשתינים או זריקת עשרות אלפי יהודים לרחוב יכולה לסייע בכך. הרי הלאומנות היא האויב הגדול של הקומוניזם, אז אתה אמור להלחם נגד הגדרות עצמיות של עמים, לא?
ב. המהפכות שלך, בהנחה הבלתי הגיונית שהן יעזרו למישהו, לא מצדיקות בשום אופן את העוולות שנעשות כיום ליהודי גוש קטיף.
ג. אם כל מה שכתבתי נכון - נובע מכך - כל מה שאתה כתבת על הפקעות וכיבוש, - לא נכון. ולכן ההתנתקות איננה מוסרית. הפעם היחידה שבה נעשו הפקעות ברצועה היא במהלך ההתנתקות, שבה הופקעו נכסי המתיישבים, ואף ללא פיצוי הולם.
אתה לא חושב שזה הזמן לחזור בך מהכינוי "פשיסטים" שהדבקת לימין, שאף אתה מודה שלא עשה דבר בלתי מוסרי?