[ליצירה]
אני יודע שאני ממש מוגבל, ואולי אפילו סובל מנכות חמורה, אבל אני לא מסוגל לקרוא בעיניים עצומות. (אגב, אם תרצו, גם זו יכולה להיות מטאפורה)
בן שרם היקר:
צר לי, אך בעיני זה לא שיר טוב מדי. לעניות דעתי זה לא שיר בכלל. לפי השורות הארוכות, הסיווג "קטע" היה עשוי להתאים יותר.
מלבד זאת לא הבנתי את הקשר בין 3 השורות האחרונות ובין כל מה שנכתב מעליהן. זה נראה כאילו לא מצאת דרך לסיים אז הוספת אותן.
שלך בכנות,
טל.
[ליצירה]
א. זה כבר השיר השלוש מאות בנושא, והוא לא נהיה יותר משכנע, או לחילופין, יותר מקורי. שירה איננה מיועדת למיחזור.
ב. אם "בעלי הון כיסם ירש" - איפה פה האחוה והשויון? בהקשר זה, אני ממליץ לך לקרוא את "חוות החיות" מאת ג'ורג' אורוול.
ג. "אל מרומי באריקדות יעפיל נעפילה" - תגיד מה שתרצה על "משחקים לשוניים", אבל אין לזה משמעות. אלא אם כן "נעפילה" זה שם של מישהו.
ד. השורה האחרונה לא קשורה לכלום. לא ברור של מי ההד שתשמע אתה ואולי עוד שנים-שלושה מרקסיסטים סהרורים שמסתובבים פה.
[ליצירה]
אתה יודע, השאיפה שלך לאחוה היתה יותר משכנעת אם היית מזדעזע גם מ, לדוגמא, הפיצוץ באוטובוס הילדים.
גם אני סבור שהרצח בשפרעם היה מעשה נבלה, אבל אין שום קשר בינו לבין "החינוך הגזעני" שיראל נותנת כביכול לאזרחיה. אתה מודע לעובדה שלרוצח ירד פרופיל על סעיף נפשי?
אתה סתם מסית בלי שום בסיס.
[ליצירה]
שמואל ירושלמי
סיווג : קטע כותרת :אוייבי המהפכה יוטלו תהומה!
היצירה
(קוד היצירה : 26276)
אוייבי המהפכה יוטלו תהומה!
לא נחמול ולא נרחם עליהם.
על חורבות העושק והניצול,
הכל יזנוק קדימה;
למלחמת חורמה בעשירים - נאמר: כן!
את המוני-עם - נתקנם ונורה להם תלם.
ארגמן אין-ספור דגלים יזדהר.
נשים לאל כל מתנגד וסר מהדרך;
העולם, לשחר רענן יתעורר!
סוף ציטוט.
יש לך נטיה מעצבנת לסתירות עצמיות, וזו רק דוגמא אחת מני רבות. איך, למשל, מסתדר השיר "כל חורבן הנו שואה" (אם אני זוכר נכון את שמו) עם השירים "נחריב עולם ישן", "לא די בהינתקות", "לצאת מכל ההתנחלויות" - ועוד רבים?
אני מציע לך לבדוק את העניין, כיון שייתכן שאתה סובל מפיצול אישיות.
[ליצירה]
זה קצת לא ברור. כלומר - התלבטתי אם אתה בעד הטרנד הזה או לועג לו - ובסוף החלטתי שאתה בעדו, אבל יש כמה שורות שנשמעות מנוסחות בסיסמאות, וגם המילה "טרנד" שבעצם אומרת - "אהבת ישראל? סתם אופנה חולפת." , כך שזה היה נראה אירוני. אולי כדאי לשנות את הניסוחים למשהו יותר משכנע.