[ליצירה]
שלום לך מסיונר יקר.
הנה כמה טעויות שנפלו במאמרך:
-תורת הנסתר איננה מיועדת להפצה להמונים, אלא ללימוד ליחידי סגולה בלבד, ולכן הטענה כאילו רק היא מגלה את טעם החיים מגוחכת.
-לוח השנה העברי הוא אכן לוח רוחני, אך החגים לא נקבעו על פי חכמי הקבלה, אלא על פי התורה. ככלל, לכל אורך מאמרך אתה נוטה לבלבל ולערבב בין הקבלה לבין היהדות כפי שאנו מכירים אותה.
-היהדות המסורתית עונה באופן מספק ביותר על שאלת ה"איך" וה"למה" לחיות את החיים האלה.
-הכוח העליון, מסבירים חכמי התורה בכל הדורות, נקרא אלוקים. הוא כולו נתינה ואהבה, לא צריך להיות מקובל כדי לדעת את זה.במהלך לימוד התורה - ואני מדבר על תורת הנגלה ה"פשוטה" - לומד האדם כיצד להידמות לבוראו,או במילים אחרות - להדבק בבוראו.
כפי שמסבירים חכמינו: "מה הוא חנון - אף אתה חנון, מה הוא רחום, אף אתה רחום.."
[ליצירה]
"בעולמו של מרקס ישנם ההמונים הרעבים והמיעוט השבע. מרקס אינו מעוניין להחיל צדק על ההמונים, אלא להחיל אי-צדק דומה גם על המיעוט."
(פרידריך ניטשה)
[ליצירה]
כן.. תמיד צחקו עלינו שמה שירד במיקוד ירד גם מהתנ"ך..
והרב שלי לגמרא, כל פעם ששאלנו אם משהו הוא לבגרות הוא אמר: בטח!! אלא מה, אתם לומדים לשמה?!
[ליצירה]
א. אם הידע שלך בהסטוריה היה חופף ליומרה שלך, היית יודע שגוש קטיף מעולם לא היה שייך לפלשתינים.
רצועת עזה נכבשה מהמצרים ב67, והם סירבו לקבל אותה בחזרה. שום אדמה לא הופקעה מהפלשתינים . שום אדמה לא היתה שייכת לערבים מלבד כפר דרום שבנויה על אדמות פרטיות שנקנו מהם בכסף מלא.
ב. זכור לי שכתבת פעם על כך ש"זכותנו ההיסטורית" איננה צידוק. למה זכותם ההסטורית כביכול של הערבים מצדיקה גירוש יהודים?
ג. בכפר דרום חיו יהודים לפני 48, שאז נפל היישוב.
ובעזה עצמה התגוררו יהודים שנים רבות, דבר שיאמת כל הסטוריון שתשאל. הקשר השורשי של הערבים למקום איננו רב מזה של היהודים, כך ששאלת המוסריות נותרה בעינה.
[ליצירה]
מצויר טוב ואפילו מעולה, פחות ברור התוכן. זאת אומרת - מה זה? מיהי הדמות, ממה היא סובלת? גם בציורייך האחרים את לא נותנת יותר מדי תשובות, אבל איך שהוא אפשר לחוש הזדהות בכל זאת. פה זה חסר.