[ליצירה]
זה קצת לא ברור. כלומר - התלבטתי אם אתה בעד הטרנד הזה או לועג לו - ובסוף החלטתי שאתה בעדו, אבל יש כמה שורות שנשמעות מנוסחות בסיסמאות, וגם המילה "טרנד" שבעצם אומרת - "אהבת ישראל? סתם אופנה חולפת." , כך שזה היה נראה אירוני. אולי כדאי לשנות את הניסוחים למשהו יותר משכנע.
[ליצירה]
אתה לא חושב שזה קצת מוזר שאתה כותב בלשון רבים?
ואם כבר העליתי את הנושא, אתה לא חושב שזה קצת מוזר שאתה כותב?
הכתיבה העילגת לא תורמת במאומה למסרים שלך, (שגם הם לא משהו.)
לדוגמה - ליום חיים ויצירה החדש.
צריך להיות
"ליום החיים והיצירה החדש"
או "ליום חיים ויצירה חדש"
או "ליום חיים ויצירה חדשה"
מה הקטע לכתוב בשגיאות?
ואגב - דווקא ל"ירושלמי" החלטת לעברת? מה עם אלקודסי?
[ליצירה]
א. הם לא רוכבים עלינו. הם ר ו צ ח י ם אותנו.
ב. "די להצדיק את הפשעים" - מסכים! מה דעתך לאמץ את זה?
ג. יש כאן מקום לשני עמים - נניח שאני מסכים -מי שלא מוכן לקבל כל קיום של העם היהודי הם הפלשתינים! אני מניח שקראת את "הזמן הצהוב" של דוד גרוסמן (אם לא אז תקרא. ספר חובה לימנים ושמאלנים כאחד.) כתוב שם שהפלשתינים לא רוצים את יש"ע, לא רוצים שלום, לא רוצים הסכמים - הם רוצים לשחרר את ישראל - וישראל שלהם זה *כל* ישראל, כולל תל אביב וכולל איפה שאתה גר עכשיו - ובמלחמה בלבד.
ובמלחמה הם יגלו נדיבות-לב-בלתי-רגילה וישאירו לנו את הים.. ואולי, אם יהיה להם מצב רוח טוב, את בתי הקברות.
[ליצירה]
אה, ואיבן, הוא לא הקול היחיד, כי יש גם אותך, ואת מאיר פרידמן, ועוד כמה אני מניח.
וכל שאר האנשים שמיצגים את דעת הרוב -
ה"רוב" נוצר מאנשים שאומרים את מה שהם חושבים, לא?
אז ירושלמי הוא בין הבודדים שחושבים אחרת, אבל כולנו כאן אומרים מה שאנחנו חושבים.
[ליצירה]
אני מוצא את עצמי תוהה למה הגיון הוא מצרך כל כך נדיר בימים אלו.
"צבא הגנה לישראל מנחית עליהם עוד מנה" - שכחת, אולי, שהאנשים האומללים האלו שלך ירו השבוע קסאמים אל שטחי ישראל?
ואני יודע שהם בני אדם שנבראו בצלם, ודווקא לכן אני בהלם מכך שאנשים שנבראו בצלם נהנים לרצוח ילדים בדרכם לבית הספר ולגן, אנשים שיושבים בבית קפה בתל אביב או בירושלים, או לחטוף אדם תמים ולרצוח אותו. אז עכשיו, אני כבר לא בטוח שהם ברואים בצלם.
יש מצוקה ורעב. אבל, אם היית יודע קצת הסטוריה היית יודע שהם נובעים לא מחוסר המוכנות של ישראל לעזור, כי היא דווקא ניסתה.
העובדות הן כאלה: ה"פליטים" הפלשתינים ו"חבריהם" המצרים, הירדנים והסורים, מעוניינים להנציח את בעיית הפליטים,ואת התמונות העצובות של העוני, כדי לתת לישראל תדמית של מתעללים של נותנים זכויות אדם וכו'. ולכן ההנהגה הפלשתינית מסרבתלקבל סיוע, וארצות ערב מסרבות לעזור, וכל זה באמת על הגב של האדם הפלשתיני הקטן שרוצה לאכול. לעומת זאת, כל הכסף שהם כן מקבלים מתרומות מכל העולם, עובר הישר לכיסיהם של מנהיגי הפלשתינים.
והכי אני בהלם מכך שאת השטויות המזעזעות שלך אתה כותב עוד בטרם יבשו הדמעות של פינוי גוש קטיף.
גם זה כבוד לצלם אנוש.
תגובות