[ליצירה]
א. הם לא רוכבים עלינו. הם ר ו צ ח י ם אותנו.
ב. "די להצדיק את הפשעים" - מסכים! מה דעתך לאמץ את זה?
ג. יש כאן מקום לשני עמים - נניח שאני מסכים -מי שלא מוכן לקבל כל קיום של העם היהודי הם הפלשתינים! אני מניח שקראת את "הזמן הצהוב" של דוד גרוסמן (אם לא אז תקרא. ספר חובה לימנים ושמאלנים כאחד.) כתוב שם שהפלשתינים לא רוצים את יש"ע, לא רוצים שלום, לא רוצים הסכמים - הם רוצים לשחרר את ישראל - וישראל שלהם זה *כל* ישראל, כולל תל אביב וכולל איפה שאתה גר עכשיו - ובמלחמה בלבד.
ובמלחמה הם יגלו נדיבות-לב-בלתי-רגילה וישאירו לנו את הים.. ואולי, אם יהיה להם מצב רוח טוב, את בתי הקברות.
[ליצירה]
אני מת על האנשים האלה שעושים בלי סוף השוואות לשואה, וברגע שהשוואה כזו מגיעה מהצד השני של המפה הפוליטית\חברתית וכו' הם מתקוממים.
תשתוק וזהו.
[ליצירה]
[ליצירה]
"בעולמו של מרקס ישנם ההמונים הרעבים והמיעוט השבע. מרקס אינו מעוניין להחיל צדק על ההמונים, אלא להחיל אי-צדק דומה גם על המיעוט."
(פרידריך ניטשה)
[ליצירה]
אני יודע שאני ממש מוגבל, ואולי אפילו סובל מנכות חמורה, אבל אני לא מסוגל לקרוא בעיניים עצומות. (אגב, אם תרצו, גם זו יכולה להיות מטאפורה)
בן שרם היקר:
צר לי, אך בעיני זה לא שיר טוב מדי. לעניות דעתי זה לא שיר בכלל. לפי השורות הארוכות, הסיווג "קטע" היה עשוי להתאים יותר.
מלבד זאת לא הבנתי את הקשר בין 3 השורות האחרונות ובין כל מה שנכתב מעליהן. זה נראה כאילו לא מצאת דרך לסיים אז הוספת אותן.
שלך בכנות,
טל.
[ליצירה]
משתפר, אבל עדיין לא נוצרת תחושה של משהו אמיתי.
משפט כמו "אחרי כמה זמן הם התאהבו ככה חזק" עושה לי תחושה קצת ריקנית. כי "התאהבות" בשפה של ימינו היא משהו מאד לא מחייב.
הדבר היחיד שאנחנו יודעים זה שהוא דתי-ימני-קיצוני קלישאתי וסטיגמטי, ושהבחורה יפה.
אני לא מצליח להזדהות, או להרגיש את האהבה שקיימת ביניהם.
רק טוב
טל
[ליצירה]
עוד אחד.
אני שב להזכיר ולהזהיר - כת "בני ברוך", המפיצה את "קבלה לעם" היא כת מסיונרית שמטרתה להפיץ כביכול את תורת הקבלה - על חשבון היהדות האמיתית.
תגובות