[ליצירה]
לפי הסגנון אני כל כך מתפלאת שאת כותבת שם ה'! כשכתבת עם ה"א זה צרם לי, אבל אני יודעת שיש כאלה שמקלים בזה (על סמך מה?), אבל לכתוב שם ה' אסור, אסור!
[ליצירה]
מענין! בדיוק הרגע נכנסתי ל"צורה" אחרי כתיבת קטע על תהלים...
ההתחלה נותנת היטב הרגשה של לחץ, אבל זה קצת נראה כאילו שני הבתים הראשונים לא ידעו מה יהיה ההמשך...
בכל אופן נחמד.
[ליצירה]
כל הכבוד על מחשבה בכיוון הנכון, על האומץ ללכת עם האמת. יש המון מקומות שבהם ישמחו לעזור לך ("ראש יהודי" למשל), והמון אנשים שישמחו לדבר. העיקר - על תתיאשי; בהתחלה קשה אבל האור כל כך גדול, כל כך אמיתי וממלא, שהכל שווה.
בהצלחה וכל טוב!
[ליצירה]
תודה לך. תודה רבה שהחזרת אותי שוב לעצב ההוא, לתחושות של כל אותם ימים שחורים ומעיקים, לכובד הזה בלב, לסחרור המחשבות שלא נתן לנו מנוח.
מה אני יכולה להגיד לך?
כל כך מבינה את ההרגשה, בוכה אתך, מחבקת ומנסה לנחם. תהיו חזקים, אל תישברו. אנא, אנחנו צריכים אתכם! אל תתנו לרשעי העם לכבות אתכם, להרוס את העתיד שלכם, להותיר אתכם נפולים. אל תתנו להם לנצח, אנא!
שנגיע כבר כולנו לגאולה שלמה, שמחים וחזקים.
אוהבת ודומעת גם בלי להכיר,
דעה.
[ליצירה]
למרות שאני די אוהבת חרוזים יותר מתאימים, זה לא הפריע לי בשיר הזה. הוא קליל, זורם היטב, יש בו רוח אופטימית ונחמדה. אודה שלא הבנתי לגמרי. נראה לי שכן, אך אולי צריך להבהיר מעט.
[ליצירה]
אני שמחה להיות הראשונה שמגיבה (דב אביב-סתיו - לקחתי לתשות לבי את הערותיך).
הייתי זקוקה לקצת סבלנות כדי להבין, אך אהבתי! נותן אוירה כזו מרוממת, שעוד יש תקוה... (מקוה שאני מבינה למה רמזת).
אהבתי את "כלי הקיבול מוכנים כעת" - שורה יפהפיה.
השורה האחרונה הרסה לי קצת. היה טוב שהבהרת את רעיון היצירה באמצעות עשו ויעקב, אך השורה הנ"ל פרטה והסבירה גם יותר מדי, וגם לא התאימה לסגנון השירי לדעתי.
תגובות