תגידו, מה עובר עליכם? שחף לא באה לרדת על ניצן ופרח, היא נתנה לה ביקורת. ולא ביקורת קוטלת וגועלית כמו שאני יכולה למצוא כאן במקומות מסויימים, אלא מפרגנת. ביקורת שלא נועדה לסתום למישהו את הפה, אלא למצות את עצמו יותר טוב.
ונחשו מה? האתר הזה נועד ללמידה ולמתן ביקורת בונה. מי שלא מוצא בעיניו - להתראות.
תמונה טובה מאוד, חוץ מכמה דברים:
*היא קצת עקומה, כדאי לנסות להקפיד שיהיה ישר בפעם הבאה.
*הצבעים מאוד לא רווים. אולי זו המצלמה שגורמת לזה, אולי זה כי היה שם המון אור. סגירת צמצם עשויה לעזור, אני משערת. ואולי עריכה בפוטושופ.
*השם. למה אתם לא נותנים שמות טובים לתמונות שלכם??
את יודעת, כמעט לא נכנסתי לתמונה בגלל השם הזה. הוא מרתיע, וחבל.
וואו..זה מגניב לראות דברים מנק מבט שכזו.. איזה מקורי!
אפשר לנסות להלביש על האנשים האלה דברים..
כמו-לדעתי הימני(מכיווני) מת שהאוטובוס יגיע, והשני בסטלבט , לאכפת לו מכלום..
הם שמו לב שצילמת אותם? הייתי מרגישה מאוד מוזר אם פתאם משו היה בא ומצלם לי את....הרגליים.......
אם לא היה מקום לביקורת, לא היתה אפשרות להוספת תגובה.....
שחף החמיאה לתמונה ונתנה ביקורת בונה.
שחף מנהלת סדנה לצילום במקום אחר, והיא בנאדם נפלא שאוהב מאד לפרגן - אם היא נתנה ביקורת זה אך ורק כדי לעזור.
שהרי לכך יש את האתר הזה!
אני דווקא חושבת שהתמונה מהממת ומקסימה בדיוק כמו שתמונה צריכה להיות: האור, הזווית, הכל בדיוק כמו שצריך. ושחף דרור אולי באמת חבל שנכנסת לתמונה הזאת...אולי השם נועד להרחיק אנשים כמוך שפשוט באים להעיר ליוצרים אחרים!!
prednisolone side effects in dogs go prednisolone 5mg tablets
לעניות דעתי אנשים מפרסמים כדי לשחרר, כדי לשתף, וכן... גם קצת לטיפוח אגו.
אין זה רע ואין שום פסול בכך.
אפשרי לקבל חוות דעת, אך גם לחוות דעת יש גבול ויש "צורה".
לעניין היצירה, אהבתי אותה מאוד.
תודה לך.
הדס, אני לא מסכימה, אנשים לא כותבים ומכניסים יצירות לאתר הזה על מנת לקבל הערות, אלא כדי להוציא איזה שהוא חלק מהם החוצה. להוציא לאור רגשות ותחושות,אנחנו לא בבי"ס לאומנות. תגובות טובות-אז סבבה אבל הערות-לא!
טוב, שיניתי. קצת דבילי אבל יותר טוב מללא כותרת, נכון, שחף? שחף? איפה את? ועוד משהו - מה זה אומר "צבעים לא רווים"? זה יכול להיות קשור לזה שהתמונה צולמה בפילם שחור לבן?
ניצן
שטרם חלפה שנה מיום שהתחילה ללמוד צילום וזה אומר שהיא אוהבת להפגין בורות מדהימה בכל מיני דברים שקשורים לזה וגם בכאלה שלא קשורים.
ניצן - בקשר לצבעים, נראה לי שהיא התכוונה לזה שיש יותר מדי בהירות, פחות מדי ניגוד בשחור והלבן...
קצת עיבוד בפוטושופ יוכל לתקן את המעוות אם את אחת שמוכנה לחשוף את היצירות לטכנולוגיה הממוחשבת.. ;)
איך להמנע מזה בפעם הבאה - את זה אני אשאיר למומחים.. אני לא מבינה בצילום...
קודם כל- תמונה מדהימה. נכון שהאור על הנעליים קצת מפריע, אבל הוא גם מעניק לה זוית מיוחדת. אוירה כזאת.
אני לא רואה שום פסול בתגובה של שחף. פוליאנה- אנשים שמפחדים שיגיבו להם לעולם לא ידעו איך להשתפר. או שמא את מפחדת להשתפר ולקבל ביקורת בונה?
ואם כבר מדברים על תגובות, התגובה של פרידמן להדס ('סתמי!') היתה קצת יותר בוטה ובכל זאת אף אחד לא העיר לו על זה. פוליאנה לוחמת הצדק איפה את???
גם אני חושבת שכדאי לחשוב על שם אחר. אולי משהו בסיגנון 'גבוה', או 'יחד' או אפילו 'זוג משמים'. אין לי כל כך רעיונות כרגע, אבל את בטוח יכולה לחשוב על שם קצת יותר טוב.
סנקה - למען האמת, הם ראו שאני מסתובבת עם מצלמה, וביקשו ממני לצלם אותם... והם די הופתעו שצילמתי את הרגליים..
שחף יקרה - תודה לך על ההערות.
* אני לא מצליחה לראות איפה זה עקום. : /
* מסכימה איתך בקשר לתאורה - לפחות באזור אחד של התמונה (הנעליים של הבחורה)
* השם... זה בגלל שלא מצאתי שם נורמלי, מה לעשות. יש לך הצעות?
וחוץ מזה, כמו שזה נראה, זו התמונה היחידה שלי שכן נכנסת אליה.. אולי אני אתן כל פעם שמות מעצבנים.. ; )
ושוב תודה.
פוליאנה - תודה, אבל אני לא חושבת ששחף ניסתה להעליב, ויש מקום לביקורת בונה. טוב לפגוש אותך פה.. :)
הדס ופוליאנה - אני לא מרשה לריב בתגובות ליצירות שלי!! ; )
הארכיון מלא הפתעות, עיתים נחמדות עיתים מצחיקות כמו התמונה הזאת, אבל התגובות שמתחתיה עוד יותר.
אז מה היה לנו: נעליים. על התמונה איני רוצה להרחיב. אבל התגובות, ואוו. בשביל מה להכניס יצירות אם התגובות הרבה יותר מענינות. הצחקתם את המקלדת והעדשות שלי:)
[ליצירה]
תגידו, מה עובר עליכם? שחף לא באה לרדת על ניצן ופרח, היא נתנה לה ביקורת. ולא ביקורת קוטלת וגועלית כמו שאני יכולה למצוא כאן במקומות מסויימים, אלא מפרגנת. ביקורת שלא נועדה לסתום למישהו את הפה, אלא למצות את עצמו יותר טוב.
ונחשו מה? האתר הזה נועד ללמידה ולמתן ביקורת בונה. מי שלא מוצא בעיניו - להתראות.
[ליצירה]
תמונה טובה מאוד, חוץ מכמה דברים:
*היא קצת עקומה, כדאי לנסות להקפיד שיהיה ישר בפעם הבאה.
*הצבעים מאוד לא רווים. אולי זו המצלמה שגורמת לזה, אולי זה כי היה שם המון אור. סגירת צמצם עשויה לעזור, אני משערת. ואולי עריכה בפוטושופ.
*השם. למה אתם לא נותנים שמות טובים לתמונות שלכם??
את יודעת, כמעט לא נכנסתי לתמונה בגלל השם הזה. הוא מרתיע, וחבל.
[ליצירה]
וואו..זה מגניב לראות דברים מנק מבט שכזו.. איזה מקורי!
אפשר לנסות להלביש על האנשים האלה דברים..
כמו-לדעתי הימני(מכיווני) מת שהאוטובוס יגיע, והשני בסטלבט , לאכפת לו מכלום..
הם שמו לב שצילמת אותם? הייתי מרגישה מאוד מוזר אם פתאם משו היה בא ומצלם לי את....הרגליים.......
[ליצירה]
אם לא היה מקום לביקורת, לא היתה אפשרות להוספת תגובה.....
שחף החמיאה לתמונה ונתנה ביקורת בונה.
שחף מנהלת סדנה לצילום במקום אחר, והיא בנאדם נפלא שאוהב מאד לפרגן - אם היא נתנה ביקורת זה אך ורק כדי לעזור.
שהרי לכך יש את האתר הזה!
[ליצירה]
אני דווקא חושבת שהתמונה מהממת ומקסימה בדיוק כמו שתמונה צריכה להיות: האור, הזווית, הכל בדיוק כמו שצריך. ושחף דרור אולי באמת חבל שנכנסת לתמונה הזאת...אולי השם נועד להרחיק אנשים כמוך שפשוט באים להעיר ליוצרים אחרים!!
[ליצירה]
לעניות דעתי אנשים מפרסמים כדי לשחרר, כדי לשתף, וכן... גם קצת לטיפוח אגו.
אין זה רע ואין שום פסול בכך.
אפשרי לקבל חוות דעת, אך גם לחוות דעת יש גבול ויש "צורה".
לעניין היצירה, אהבתי אותה מאוד.
תודה לך.
[ליצירה]
הדס, אני לא מסכימה, אנשים לא כותבים ומכניסים יצירות לאתר הזה על מנת לקבל הערות, אלא כדי להוציא איזה שהוא חלק מהם החוצה. להוציא לאור רגשות ותחושות,אנחנו לא בבי"ס לאומנות. תגובות טובות-אז סבבה אבל הערות-לא!
[ליצירה]
כאלה סיפורים אני אוהבת.
אבל חבל לי שהשארת את שניהם שטוחים. מה דעתך להוסיף יותר צבע לשני חלקי הפאזל המקסים שהרכבת פה? לתת יותר אופי לשניהם, יותר רקע, להרחיב ולעבות את הסיפור עצמו. הוא יכול לקחת יותר זמן, או להתחיל יותר מוקדם...תני לנו יותר!:-)
[ליצירה]
תודה לך על השיר האופטימי הזה, אני שמחה כל כך שאת מפרסמת כאן.
המשיכי כך (גם בהסתכלות החיובית, וגם בכתיבה. נהניתי מהזרימה של השיר הזה, רואים שהוא מגיע ממקום פתוח וטוב יותר)
[ליצירה]
לא! אל תורידו את שמואל מהאתר! עד שיש פה מישהו שכותב אחלה נונסנס כמו שצריך, אתם רוצים להוציא את הבנאדם (זה אמנם מוטל בספק שמדובר בבנאדם, אבל בכל זאת..)?
ודרך אגב - אין, אין עוד אנשים כל כך פרימיטיבים שעדיין תקועים בשנות הארבעים ומאמינים בקומוניזם! יש לך נטיה כרונית לסתור את עצמך.
[ליצירה]
אצלי (גם במחשב!) זה לא מטושטש בכלל. צילמתי במהירות די גבוהה, ועם צמצם סגור. - אני חושבת שזו הסיבה לפוקוס הסתמי, הכל חד מדי..
ולא היה לי זום במצלמה. ותודה רבה.
זו התמונה הראשונה שצילמתי במהלך לימודי צילום. צילמתי אותה 4 פעמים - פעמיים עם צמצם סגור ופעמיים עם פתוח, פעמיים עם פוקוס על האופק ופעמיים על השושנה. (בעצם, ניסיתי על השושנה. אני גרועה בלכוון פוקוס)
[ליצירה]
מה קרה? פתאום אנחנו בעד החינוך בישראל?
(ואם אתה לא זוכר, אז הנה רמז-
מי כתב מאמר בשם "מערכת החינוך הישראלי מחנכת לא לדעת"?
מתוך שירו של מי לקו הציטוט :
"לא מהמשכילים הישועה תגיע!
לא בדוקטורים ופרופסורים הַפִתְרוֹנִין." ?)
יאללה, תחליט כבר איפה אתה! אתה בעצמך לא יודע מהן דעותיך בשום נושא, אז איך תצליח לשכנע אותנו?
[ליצירה]
ממש מרגישים את הכאב, בשיטפון של מחשבות שעולות אחת על השניה. יש לצורה הזו יתרונות - היא מאד טבעית ומעוררת הזדהות. אבל מצד שני היא מקשה על הקריאות של הטקסט.
וחוץ מזה - מומלץ להימנע משגיאות דקדוק והקלדה.
בהצלחה
ניץ.
נ.ב.
ערוגה, תעשי טובה ותמחקי את התגובות שמעלי. אין להן שום קשר ליצירה.
תגובות