קל וקשה
---------
זה קל ביותר להאשים מישהו שאינו חושב כמותך
(או שגדל בסביבה תרבותית שונה משלך)
בעבודת-אלילים או בכפירה.
הרבה יותר קשה הוא למצוא את המכנה המשותף
(שבכל-זאת קיים)
בינו ובינך.
[ליצירה]
נו שתזכה...
שרומן זה יאריך ימים... ושיהיה (אם אפשר) חושפני וגלוי לעין-כל... גם אנחנו, ככלות-הכל, רוצים ליהנות מזיווה של העיר ואף אם מרוחקים אנחנו ממנה מרחק אלפי מילין (תרתי משמע)...
[ליצירה]
שיר חזק
וגם הוא, כמו זה שמצוטט בו, יכול להיחשב לפיוט, פיוט בן-ימינו (כן, למרות כל ה'תחכום' שלנו, גם כיום אנו זקוקים לפיוטים, ו...כן, גם לקינות).
[ליצירה]
אוי,
אבל מאידך- אי-אפשר בלעדיו! אם אתה רוצה להיות חלק מהעולם, לדעת את מה שסובב סביבך בעולמנו- אתה פשוט 'חייב' להיות בעל המכשיר ה'משוקץ' ההוא... נכון, זה קשה, ויש הרבה אלימות והכל, ומשום-כך צריך שתהיה בכל אדם בקרה אישית! אבל בכל-מקרה, תודה על העלאת הרעיון; נושא חשוב ומורכב מאין-כמותו, אין ספק בדבר! יומנעים לך, הראל.
[ליצירה]
תגידו...
אמנם לפני כמה שבועות הגבתי על איזו אגדה- שלא מופיעים שם דרקונים... אבל עכשיו- יש איזושהי אינפלציה בהם...עכשיו אני מציע: תתחילו עם תמנונים (או לחילופין: עם דינוזאורים...). נו, מי יבוא אליי ראשון..?
[ליצירה]
טוב...
אני יודע שאכווה (כמו שכבר קרה בעבר), אבל בכ"ז:
כל-כך הרבה כבר נכתב כאן, לא מפני שהיצירה היא משהו מיוחד במינו, אלא מפני שהיא פרובוקאטיווית, נו מה... א-קיצער, מכאן יש ללמוד (למי שעוד לא למד), שאם כותב מסויים רוצה לכתוב משהו שלא במיוחד מסתדר עם התורה ו/או עם נורמות החיים המקובלות (של רוב הכותבים באתר זה, לפחות)- לטובתו, אם הוא לא רוצה ש'יתנפלו' עליו ועל יצירתו, שיעשה זאת בבמה חדשה, לא כאן. פשוט... חבל עליו... חבל על כל הצער והכעס הפנימי שכל זה עלול לגרום לו... השאלה באמת (כפי שכבר דיברנו על כך בעבר)- איך אנחנו מגדירים את האתר הזה? האם הוא אתר דתי 'חסוד', או לא?
לדעתי, האתר מחוייב לעסוק בנושאים שנויים במחלוקת, אך כדי שלא יווצר מצב, כפי שקרה ליצירה זאת, שאמות-הסיפין עלולות פשוט 'להתמוטט', אצל חלק מהקוראים, הצעתי היא (והצעתי זאת בעבר), שתוקצה פינה מיוחדת ליצירות "אלטרנטיביות", שלא לומר "בעיתיות"... שכל מי שרוצה 'להסתכן' בקריאתן, ובכל-זאת לקוות, שהפסדו יצא בשכרו, יוכל לעשות זאת, ואולי אפילו- לתרום משהו בתגובתו, לוויכוח תרבותי ער, שיכול לשנות דברים ...
אם אכן העורכים כאן- לא רוצים שיווצר מצב כפי שקרה ליצירה הזאת- שיישמו הצעה זאת, ובהקדם.
זהו, זה כל מה שיש לי לומר לעת-עתה, וכעת- אחזור לסבלותיי...
[ליצירה]
מסכים איתך
בעניין דיבור בעברית (ורק בעברית), אבל ממש לא מסכים איתך בעניין ה"להיעלם". כל עם שומר על עברו וחוקר אותו. גם אנחנו מחוייבים לשמור על עברינו. ו"עברינו" זה לא רק ההסטוריה שלנו, אלא גם הפולקלור שלנו, השירים שלנו וכו'. כי זה בכל-זאת נכס תרבותי. ואם אנו לא נשמור זאת- מי ישמור? האם אתה יודע- שבאונ' בר-אילן למשל (וממש אין אני מתכוון פה לעשות "פרסומת" או משהו כזה), בפקולטה למדעי היהדות, בקומת ה"ספרות"- ישנם שני חוגים מיוחדים (ששוכנים בחדרים סמוכים, אגב)- החוג ליידיש והחוג ללאדינו? וצריך שיהיו קיימים חוגים שכאלה, בגלל כל מה שאמרתי לך לעיל. וכש-תסיים את חוק לימודיך בישיבת ההסדר, אני מציע לך לבקר באחד משני החוגים הללו (או בשניהם), אתה עשוי להתרשם לטובה...(אולי הייתי צריך לכתוב זאת ב"הודעה אישית" אבל נו, שכולם יראו, מצידי... מקווה שגם מצידך).
תגובות