ושיווא הנערץ רוקד, רוקד על הגופות
(הבהרה: שיווא הוא האל הראשי של הודו, ולרוב מייצג את המלחמה. אחת הסצנות המפורסמות ביותר בהן הוא מופיע היא לאחר קרב עם השדים, כשהוא אוחז בשערותיהם של המובסים ורוקד על הגופות)
בדיוק מה שחשבתי, אבל לא ידעתי איך להביע.
אולי כדאי להוסיף הסבר על מי זה שיווא (חוץ מזה שהוא אל הודי), ולמה הוא רוקד על הגופות.
כמו שכבר אמרתי - תמשיכי!
[ליצירה]
מושלם
בדיוק מה שחשבתי, אבל לא ידעתי איך להביע.
אולי כדאי להוסיף הסבר על מי זה שיווא (חוץ מזה שהוא אל הודי), ולמה הוא רוקד על הגופות.
כמו שכבר אמרתי - תמשיכי!
[ליצירה]
ברוכה הבאה! (זה הכי חשוב...)
אני מציעה לך לכתוב קודם כל את הטקסט בוורד, ואז לעשות העתק-הדבק, כדי שהפסיקים ושות' לא יצאו בתחילת השורה אלא במקום הנכון.
[ליצירה]
תודה על ההערכה.
בדרך כלל יורדים עלי כשאני כותבת ביקורת עניינית - וזו זכותכם; אבל אני אכתוב מה שיתחשק לי, מתי שיתחשק. ואם זה לא מוצא חן בעיניך אז לא אכפת לי להפסיק.
[ליצירה]
אהבתי את ההתייחסות לשיר של דליה רביקוביץ', למרות שיהיו כאלה שיאמרו שבעצם אין כאן נקודת מבט חדשה, כי בבה ממוכנת שלה מדבר על אונס. אני אהבתי, בכל אופן.
אחת קטנה - כדאי לדייק יותר במשקלים, המבנה די מחייב את זה.
[ליצירה]
היתה לי בעיה עם זה. צורת הכתיבה הרגישה לי כמו משהו בסגנון של 'אני אני והוא זה הוא' וכו', ואישית אני לא אוהבת את זה. זה הסברי, זה מגושם וזה לא נראה כמו שיר. אבל, כאמור, זו בעיה אישית שלי ולכן אני מקבלת את הלגיטימיות של הסגנון, למרות שמאוד לא נוח לי אתו.
הגיוני
אך לא יתגשם - מנותק מכל השאר. זה פשוט לא מתחבר. וכמו שהצגת את זה, לא הרגשתי שהבעיה של הדובר היא דווקא ההקשבה - כי הרי אמרת שמקשיבים לו; החסר שלו זו נחמה, לא הקשבה.
[ליצירה]
תראה, זה מאוד נחמד - אבל החרוזים שלך הם, איך לומר, לא חרוזים. יש לך שלושה סוגים של טעויות בסיסיות:
- נתחיל מזה שארבע-ארבע זה לא חרוז, כנ"ל לגבי קיסר-קיסר. אתה לא יכול לחרוז באותה המילה.
- שים לב להטעמה של המילה. זעם הוא מלעילי, לעם הוא מלרעי. לא הולך ביחד.
- בשביל שזוג מילים יהוו חרוז צריך יותר מהברה דומה בסיום. ליבי-ייחודי זה לא חרוז; כנ"ל זכרונה-משאלה-ארבע, נפוליון-אפריון, ארבע-השכמה, ממתקים-חמישים וכו' וכו'.
אם אתה רוצה ללמוד איך ומה - אלתרמן מאוד מומלץ, וכנ"ל נתן יונתן כשהוא בוחר לכתוב בצורה כזאת. "הטור השביעי" והמחברות לאלתרמן יעזרו לך מאוד, כנ"ל "שירים בכסות ערב" לנתן יונתן, ואת כולם ניתן למצוא בספריה הציבורית. לא קראתי מספיק לאה גולדברג, אבל גם היא מאוד מומלצת [במסגרת רשימת האנשים שיודעים מה הם עושים].
בהצלחה!
תגובות