[ליצירה]
זלדה לא חיה חיי בדידות ותוגה ללא אהבה ממומשת. וכן, לפחות רחל וזלדה לא כתבו בדווקא מן המקום הזה, אלא מכל רובדי האישיות שלהן.
לרחל, לזלדה וללאה גולדברג יש שירים שונים מתקופות ומצבי רוח שונים. אין הן משועבדות לדכאות ולנכות הרוח.
[ליצירה]
*.
אבוי לי ממזי, מה איתך?
חמש דקות בלי השגחה
וכבר אתה עושה צרות
שורק לכל הבחורות.
אם רמזים תדרוש ברשת
מכל חרזן על פני יבשת
אתקין לך תוכנת מורשת!
- אותך תכבול, לא תשתולל
ולא תחרוז שירי הלל
לילדות מזרח רחוק
או אפריקה, או סין, בנקוק
פרו, גרמניה, צ'ילה, סוריה
- מה מסוגל הבן- אבויה!
לכן לך פה אייעץ
שתתרחק מזר ולץ
שאת ביתו תולה בעיר
מציע למרבה במחיר
(ורק כדאי שפה אזכיר
שאין לך תשלום סביר
לתת אפילו מיקדמה
לנדוניה תמורת עלמה)
אחי, עזוב, זה לא כדאי
הזמן, והתסכול ודאי
שייגרם לך אולי
כשתשמע
שיש לה חבר
דרום אפריקאי
!
prednisolone side effects in dogs bilie.org prednisolone 5mg tablets
[ליצירה]
*.
א. אכן, דעתי.
ב. שכל ישר- אולי כן. מוסרי- בוודאי שלא.
ג. אולי ברור לך, לא ברור לאחרים, ולכן לא לגיטימי להשתמש בזה בויכוח.
ד. שם, הירידה היתה אישית ולא עניינית. המגיב *ההוא* הביע גועל מהאדם עצמו, והיה עלול לפגוע בו. *כאן*, הכותב גאה בהליכותיו המפוקפקות, ואף חסר רגישות מינימלית, בהציגו ותן לראווה בפני מי שיודע שלא יאהבו אותן. ועוד: שם מוקד היצריות הוא חולשה, וכאן מתוך אידיאל.
אבל את צודקת. אולי טעיתי.
ואולי לא: כאשר באים לשלול יצירה של מישהו, התגובה תלויה מאוד בכוונה איתה הוא בא. שם הוא בא מתוך חולשה, כאן מתוך עזות.
זה מגעיל.
[ליצירה]
לא רק הרמב"ם...
:)
ובכל אופן, אני חושב שכתיבה אמורה להיות עניין יותר אוניברסלי, ולולי הכרתי את המציאות השבתית שלכם, גם אני הייתי אובד כמו מתבוננת.
[ליצירה]
אנאווג! ENOUGH
אני לא יכול לכתוב יותר תגובות אוהדות. זה פוגע במרקם הציני שלי.
אבל: השורות האחרונות מיותרות בעיני. מיץ פטל לא חי באותו שיר עם "נִתְעַרְבֵּל בִּגְבִיעֵי בְּדוֹלַח/ וְהָאוֹר יְשַׁלַּח בָּנוּ זַהֲרוּרִים". מצטער.
זה באמת שיר יפה.
[ליצירה]
ויתור על הנקודותיים בתחילת כל בית, ירחיק את הסוציאציה הראשונית משירו של גפן ויביא אותו למקום שבו את רוצה לראות אותו, "אל המוות והשכחה".
אל תשכחי להיות בריאה.
תגובות