נפלא!
אני אוהב את החיבור של היצירה הזאת עם "וידוי של סוף אב" - יש כאן שני מצבים: הוידוי הראשית, לפני שמתחילים לשוב בתשובה, והוידוי לאחר העליה הגודולה, כשחוזרים מהימים הנוראים ושמים לב ששום דבר לא השתנה.
[ליצירה]
נפלא!
אני אוהב את החיבור של היצירה הזאת עם "וידוי של סוף אב" - יש כאן שני מצבים: הוידוי הראשית, לפני שמתחילים לשוב בתשובה, והוידוי לאחר העליה הגודולה, כשחוזרים מהימים הנוראים ושמים לב ששום דבר לא השתנה.
[ליצירה]
יצירה חמודה.
שאלה קטנה:
"הן לא תשמע דממתי, אלמת עלמה ברוכה?" - המהילה "הן" בתחילת המשפט נשמע כאילו צריך להיות נקוה בסופה, אז מדוע בא כאן סימן שאלה?
[ליצירה]
[ליצירה]
שיר מרגיז
האמת שבשיר, ההתרסה שבשיר לעומת שאלות ה"ילדים", גורם למחשבה מחודשת, על מציאות החיים ועל מציאות ההשגחה הפרטית.
[ליצירה]
רוני!
אין שום דבר ילדותי ביצירה הזאת!
היכולת לקחת את המציאות הקשה ולהתבונן שהכל זה חלק ממהלך הגאולה, זוהי עוצמה אמונית גדולה ביותר.
על טיב השיר ישנם חילוקי דעות בין הוקראים - כפי שניתן לראות: אני חושבת שהיצירה יפהפיה ויש כאלה החולקים עלי, אבל עצם הרעיון המובע בשיר איננו ילדתוי כלל וכלל, אלא רעיון נשגב.
[ליצירה]
סיפור נפלא
המציאות שאדם שנפטר לו מת, אומר: "יתגדל ויתקדש שמך הגדול", מתוך הכרה שהקב"ה יודע את אשר הוא עושה (שם - ענין גילויוי ית' , קדושה - ענין התעלותו ית' מעל למציאותנו), זהו הדבר הכי מרגש שיכול להיות. קבלת הדין בצורה העליונה.
הסיפור הזה מבטא רגש זה בצורה כה נפלאה.
תגובות