[ליצירה]
כתוב מאוד, ומעביר את התחושה מצויין. אהבתי במיוחד את 'חיה לקצת' - לא יודעת עם ה-ל' מכוונת או לא, אבל היא עקרה את השורה הזאת מהכמעט-בנאליות שכמעט-נפלת אליה, והפכה את זה למשהו חזק באמת.
וברוכה הבאה אלינו (כי עוד לא אמרתי) ובהצלחה בהמשך.
[ליצירה]
ועכשיו תגובה לשיר |מרושע|, מכיוון שסוף סוף אפשר לקרוא אותו...
שלושה בתים ראשונים, חזרה על מפיקים. יש המון מילים בעברית, וכשאתה כותב את זה שוב ושוב ושוב זה מאבד את האפקט [זו, לדוגמה, נקראת חזרה.] מה זה 'נאות מתפללים? גופי יהיה ככברה לשיני הזאבים - מדוע זה ולמה? שלא לדבר על זה שגיאוגרפית, אני חושבת, יש לך בעיה. (או במילים אחרות: איך הזאבים בדיוק הגיעו לשם?)
ככר-פת - לא הבנתי מה משרתת כאן הכפילות. בית שלישי מהסוף - לא מובן. למה? ומה זה 'להחות'? בית שני מהסוף - ברור מה ניסית להעביר, אבל גרון לא מנגן על שום דבר, ולמיתרי הקול אין שום קשר לחליל.
יופי של רעיון וביצוע טוב מאוד, אהבתי!
[ליצירה]
אני חושבת שיש עוד מקום לפתח. זרקת אותנו לסיטואציה, ומרוב מאמץ שלא תהיה האכלה בכפית יצאו קטעים שהם פשוט לא ברורים. מה המשמעות של העלייה הזאת? מה זה היה לפני כן? מה בכלל הולך כאן?
למה אם הוקם בית המקדש, המוטו הוא עדיין "אם הרבנים אמרו אז הם יודעים?" [זה לא קשור לטקסט. סתם תהיה פרטית.]
להרחיב, להפוך את הרעיון לברור קצת יותר, ללטש את הקצוות. יש לזה הרבה פוטנציאל.
[ליצירה]
די חוזר על השיר השני. ושוב - זו לא בדיוק סיפורת.. עם קצת יותר מלים אפשר לעשות מזה סיפור. לכאורה הרעיון כאן הוא שיר אהבה די פשוט; אבל אני חושבת שאפשר לכתוב גם סיפורי חכיון טובים.
[ליצירה]
שורה שניה - אני לא יודעת בקשר לחוקי חמשירים (זה לא אמור להתחרז עם השורה הראשונה?) אבל היא נשמעת מאולצת.
והרעיון - אני לא בטוחה שהבנתי עד הסוף. אהבתי -פחות. :)
[ליצירה]
המסר עובר, אבל על הביצוע עוד צריך לעבוד. החריזה, אני חושבת, מאלצת את הטקסט; הזמן שנותר מפליג לים - ניסוח תמוה למדי, שלמרות התגובות כאן לא הבנתי אותו. הרושם שהתקבל הוא שהשתמשת בזה בשביל החרוז - שגם הוא לא בדיוק חרוז; צריך יותר מהברה סוגרת דומה כדי שהחריזה תהיה נכונה.
המסר אמנם עובר, אבל הוא מנוסח באופן פשטני מאוד וברור להחריד. וכבר עשו את זה; המלים, המבנה, הניסוח. גם הרעיון.
תגובות