קרוב לשבע שנים באתר "צורה" ועדיין היד (עם העט) נטויה.
נשוי ואב לשתי בנות.
עוסק בכתיבה בתור תחביב ובתור עורך ספרותי ורעיוני
לאחרונה יצא ספרי "מיתר סמוי"
[ליצירה]
שיר אחר ועדין
יפה ונוגה.אם כי אי הייתי מתקנת את:
"שמש עזה
שוקעת
דומם " לו בידי הייתה הבחירה היתי מסירה את המילה "עזה" המביעה כח.וכותבת:
שמש אדומה
שוקעת
דומם.
[ליצירה]
בלי ההתלהמות הדרמטית, אכן לז'וקוב מגיע את הכבוד המגיע לו בהיסטוריה. הן על מבצע אורנוס לביעור הגרמנים מסטלינגרד והן על הדרך לברלין בה היכה את העמלק הגרמני שוק על ירך.
prednisolone side effects in dogs go prednisolone 5mg tablets
[ליצירה]
מי שנתן את ההשראה לעשרות סיפורי דריידל נפטר לפני כשבוע ת.נ.צ.ב.ה:
ראש ישיבת היישוב החדש הלך לעולמו
בשבוע שעבר מסר את שיעורו הקבוע בישיבה וביום שישי האחרון חש ברע, ונפטר היום היה תלמידו של ר' שמעון שקאפ ובין תלמידיו המפורסמים היו עו"ד יעקב וינרוט, העיתונאי ישראל סגל וכן רשימה ארוכה של עורכי דין ורואי חשבון חרדיים ודתיים רבים
מאת: עידן יוסף | | www.Nfc.co.il
[הרב יהודה קולדצקי זצ"ל]
--------------------------------------------------------------------------------
זקן ראשי הישיבות בארץ ישראל, הרב יהודה קולדצקי, הלך אחר-הצהריים (יום ב', 6.3.06) לבית עולמו. הרב קולדצקי, ראשי ישיבת היישוב החדש (הרב עמיאל) בצפון תל אביב, העמיד עשרות אלפי תלמידים.
הרב קולדצקי, בן למעלה מ-90, שימש כראש אם הישיבות התיכוניות החרדיות במשך כ-55 שנים ונודע בדקדקנותו ובזכרונו הפנומנלי. בין היתר זכר את שמות כל התלמידים שעברו תחתיו וידע לומר באיזו שנה החלו את חוק לימודיהם ובאיזו שנה סיימו.
בשבוע שעבר מסר את שיעורו הקבוע בישיבה וביום שישי האחרון חש ברע, ונפטר היום. הרב קולדצקי היה תלמידו של ר' שמעון שקאפ ובין תלמידיו המפורסמים היו עו"ד יעקב וינרוט, העיתונאי ישראל סגל, שלמה ניצן הדיין הרב שלמה דיכובסקי, יהודה גלעד, עו"ד שמעון חרמון וכן רשימה ארוכה של עורכי דין ורואי חשבון חרדיים ודתיים רבים. אפילו תלמידים כמו יגאל עמיר נכללים ברשימה. גם הרב אליעזר מנחם מן שך זצ"ל, שהנהיג את הציבור החרדי, החל ללמד לפני כשישים שנים בישיבת היישוב החדש.
"תל אביב של מעלה"
עם היוודע דבר פטירתו של הרב קולודצקי, פרסם הרב הראשי לת"א-יפו, ישראל-מאיר לאו, הודעת אבל. "הוא הגיע ארצה כפליט מליטא בשנת ת"ש (1940), והצליח להעמיד רבבות תלמידים, המעורים בכל התחומים התורניים ובחיי המעשה – בארץ ובעולם. הוא היה נאמן שיטתו החינוכית של ראש ישיבת גרודנא, הגאון ר' שמעון שקאפ, שיטה מיוחדת בעולם הלמדנות הליטאי, אותה הנחיל לתלמידיו. מן הישיבה הזאת יצאו רבנים חשובים, אבות בתי-דין, גדולי תורה ואישי ציבור, הפעילים בכל שטחי החיים.
"עם פטירתו היום, בגיל 94, תחסר לעיר ולעולם התורה אחת הדמויות המרכזיות, המרתקות והכובשות, של ת"א של מעלה. חבל על דאבדין ולא משתכחין" דברי הרב לאו.
אלפים צפויים להגיע להלוויתו, שתצא הערב בשעה 20:00 מהישיבה ברחוב פומבידתא 13 בתל אביב.
[ליצירה]
---
לא ידידי
קראתי בספרו של אורי מילשטיין (שירי רחל "סוד קסמם") שהיו מספר דברים שהשפיעו על שיריה של רחל וביניהם בעיקר החברה החדשה היהודית הסוציאליסטית שקמה בארץ ישראל בין הנופים העתיקים והתנכיים של הכינרת, הרי הגולן והגליל:
"הייתה זו תמימות קדושה שחוללה גם את עוצמתה הפוליטית,הכלכלית והחברתית של ת' העבודה הישראלית... וגם את פלא שירתה (אורי מילשטיין, עמ' 360)
אמת, ששיריה האחרונים היו שירי עצב, בדידות וגעגוע.
אמנם באחד משיריה היא מודה שיש ברוסיה ובאוקראינה נופים שעולים לאין ערוך על הנוף בארץ
תגובות