[ליצירה]
ספתא, תעשה לי ילד!
אופס, רגע, לא המקום הנכון, זה מה שכותבים בתגובות בבמה חדשה.
לומשנה, ספתא, זה משובח, ואני מצטערת שלויכולתי לעזור בעניינים הטכניים ושמחה שהסתדרת איכשהו ואני מאוד אוהבת שירי גרוש אם הם כאלה.
(וסוגריימים זה יופי של דבר, הרשה לי להצטרף למה שסומסום ומנחם אמרו).
שבצ'לום חומד.
[ליצירה]
הרשה לי להיות טכנית בלבד
אהבתי את העובדה שיש לך סגנון מגובש (יחסית) בהגשת יצירותיך.
ניתן לזהות את החתימה האישית. הסרבול המכוון (או שלא?), זה שדורש לקרוא לפחות פעמיים כל משפט ולגלות בו משמעויות נוספות, שבקריאה ראשונה אולי פוספסו.
הרבדים - בהסרת כל שכבה מתגלה עוד אחת, אוצרת בתוכה מטענים נוספים, הצובעים את המילים בגוונים נוספים.
העומק.
האומץ.
ואפסיק כאן.
[ליצירה]
שיר משובח
ואני מבין למה בגרוש.
הלוואי וגרושים היו נופלים עלינו יותר (לגבי ה"עצוב" אפשר להתווכח)
מאד אהבתי את השימוש בסוגריים לסימול שוליות (או שלא)..
[ליצירה]
שיר משובח
בעעע :-) אני מבין עכשיו למה חשבת שזה לא משהו...
התכוונתי "גרוש" במונח של "כן.. השיר הזה? <נשיפה קלה על האצבעות> לא משהו בכלל, בשניות עשיתי אותו... מה, הוא יפה? באמת?!"
ובסוף כתבתי "או שלא" = הסוגריים אמורות להביע מחשבות של "אולי" ו"כנראה לא, ועדיין" - הם לא מובאות כמנה העיקרית...
בשירים כאלה בתכל'ס מה שהולך יותר ומעניין יותר זה המחשבות שמאחורה - שבסוגריים, כי בסופו של דבר בהרבה פעמים הם האמת (או במקרה הזה, מה שמקווים שבאמת יקרה) שמסתתרת מאחורי המסיכה.
אמרתי שאקרא בביקורתיות יתר - רק אז שמתי לב לחרוזים ולכך שהחריזה לא מושלמת.
לדעתי זה מעולה.
החריזה במקרה הזה אינה העיקר - היא רק רפרפת שעושה את העסק יותר בליע (יש מילה כזו? "בליע"?)
בקיצור (למי שאולי יבין משהו הפוך ממה שכתבתי:-P) - טוב מאד.
[ליצירה]
* (*) ניחוח של רומנטיות מהסוג הנעלם.
לא יכול להתאפק: מבחינתי שילוב של שיר שמתחיל ב וכש ושיש בו סוגריים הוא שילוב מנצח. אולי גם זה סוג של רומנטיות.
[ליצירה]
ישנם שני דברים בטוחים בארץ ישראל:
1. מכבי ת"א לנצח ישלטו בליגה, ולנצח תהיה לנו ליגה משעממת ובזויה.
2. הנח"ל לנצח יישארו לטחון בחברון ולרדוף שם אחרי ילדי מתנחלים שמתנכלים לזקנים, ואפילו להם בלי להעריך את העבודה שלהם.
אהבתי.
[ליצירה]
חצופה!
אחת מהצד
יום יבוא!
וביחד- נניף בגאון
את דגל הצדק!
והשמש-תושיט ידה
ולמחמת הצדק
נצאה בשירים!
ואת כל המבקרים-
נשליך לפח!
(יש לי עוד 26 בתים. בהזדמנות. לא לדאוג)
היי אחת, תתביישי! ככה ללגלג על הקומוניסטים?
נשלח אלייך זה עתה כרטיס לכיוון אחד לאמא רוסיה האדומה, בשדה התעופה יאסוף אותך נהג אישי. למרטפי הק.ג.ב.
בקבלה תבקשי את גרגורי (הוא מהמדור של 'חינוך מחדש') אין להביא מכשירים אלקטרונים או ציוד הקלטה כלשהו.
;-)
[ליצירה]
י--ש
קבלוהו, הללוהו, בתופים ובמחולות, המשורר הכפייתי, בעל המוטיב החוזר, הטרול הלאומי של האתר (ולמי שלא יודע מה זה טרול, שישאל בפורומים), השרית חדד, האריה אלבז, האתניקס של השירה העלק שמאלנית (אם יש דבר כזה), האיש שמאמין עדיין, עמוק בפנים, שיום יבוא, ואורי אבנרי ישלח לו פרח. (או בשפתו: "פרח של שלום שנקטף בעולם של חופש חסר דיכוי, יאדה יאדה יאדה, בלה בלה בלה, אשרינו הסרבנים, בלה בלה בלה , ימותו המתנחלים, יאדה בלה בלה יאדה...")
שמוליק, (אפשר לקרוא לך ככה, נכון?) אני מסתובב במספיק אתרי שירה עברית, ובהחלט יש הרבה מה ללמוד בכל הקשור לשירה שכוללת אמירת דיעה. לך תלמד מעמוס קינן, חיים חפר, ועוד ועוד (יש להם כמה שרבוטים שהגיעו רשת, ככה אמרו לי, ושלא התפרסמו, כדאי לחפש) איך כותבים שיר בצורה שקודם כל הקורא ינשום אותו, ואח"כ ידע אם להזדהות או לא.
פה זה לא פורום. פה אין מקום לטרולים.
יותר נכון- באף מקום אין, אבל בטח ובטח שלא במקום נקי וחף מכל מיני מפגעים בדרך כמו פה.
(ואל נא תקשקש לי על מקומות אחרים שבהם אתה כותב ו'זוכה לתהילה' כי סיפרו לי כבר על 'התהילה' שבה את נוגע באותם אתרים. (עזוב... אני לא אכנס לפרטים וארד נמוך יותר)
הצחקתני, חשבתי שהנה-סופסוף שיר על מצב חברתי, על מצב כלכלי קשה, על חוסר צדק, על 'רוח חדשה' ו... הופ- "כשייפסק זרם כספים לכיבוש" חחחח....
התבדתי.
(אה, ושרה, כל העשירים הם ימנים, אז ברור שלוקחים כסף בשבילם. דאאא.
: )
[ליצירה]
היי,
מה? שיר חדש?
ולא קראו לי?!
ובלי קשר, ראיתם? ההוכחה הניצחת שהוא קורא את הביקורת שלנו -הוא הוריד ת'מקפים!
ככה, לאט לאט, הוא גם יוריד את השמש, את סימני הקריאה, ומי יודע? אולי גם את בעלי ההון השולטים במדינה.
: )