מהו הריח הענוג
אשר שורה עלייך
עת נשוח בשדה
לעת ערוב היום?
מהו הניחוח הנושב
הבא מבוסתן הפרי
ונושב כרוח משלו
הישר אל חלוני?
ניחוח האהבה
שלעולם אינו נימוח
גם בשעה הכי מתוקה
אך גם בשפל ומצוקה,
אינו תלוי בדבר
רק בעתיד
הווה
ועבר
"אינו תלוי בדבר", זו פראפראזה על מה שכתוב בפרקי אבות (הוי, כמה שאני מצטט פה את פרקי-אבות...) על אהבה התלויה בדבר ואהבה שאינה תלויה בדבר (אהבה שאיננה אינטרסנטית). ודי לחכימא...
קרוב לשבע שנים באתר "צורה" ועדיין היד (עם העט) נטויה.
נשוי ואב לשתי בנות.
עוסק בכתיבה בתור תחביב ובתור עורך ספרותי ורעיוני
לאחרונה יצא ספרי "מיתר סמוי"
[ליצירה]
תגובה לאודיה (פיצקית)
"אינו תלוי בדבר", זו פראפראזה על מה שכתוב בפרקי אבות (הוי, כמה שאני מצטט פה את פרקי-אבות...) על אהבה התלויה בדבר ואהבה שאינה תלויה בדבר (אהבה שאיננה אינטרסנטית). ודי לחכימא...
[ליצירה]
צודק במשהו
יא ירושלמי. שוחחתי על כך עם אשה ניצולת שואה והיא אמרה כל מה שאמרת. אכן לצבא הסובייטי יש חלק מכריע ביותר בחיסול החיה הנאצית. הוא נלחם בצבא הגרמני יותר זמן. חיסל אותו יותר מכולם והרס אותו ושיבר את עוזו...
לאמריקנים ולבריטים יש את ההילה בשחרור מחנות הריכוז בגרמניה. כנראה שמשחררי אסירי הנאצים זכו ליותר קרדיט. הרוסים שחררו מחנות עם מעט מאוד ניצולים. מסיבה פשוטה כי רוב האסירים פונו באכזריות במצעדי מוות אל תוך גרמניה.
[ליצירה]
איך אחזה בך תעוזת קרב
כשברחת כמו ארנב!
המסלול כמטוס סילון מזהיר
בו ברחת במירוץ מהיר.
את שלי הותרת בהינף
להילחם בקרב מאסף
שתעשה את העבודה המלוכלכה
וגם תארגן מהפכה.
בושו תבושו
שלי ושמואל הנאהבים
אתם לא תושיעו את הסובבים!
[ליצירה]
מבט אחד אל בית הילדות
וברז סמוי נפתח מאי שם
שופע סיפורים ושירים
סכר שכחה נבקע לשניים
בשצף הזכרונות
רב השנים
וזרם שוצף לו
ממעיין העבר
אל חופי העתיד
[ליצירה]
---
קשה היה להבחין בדג , אך הצלחתי...
דומה כי הדג קרוב לפני המים ועל כן הוא זוכה להבלחות אור מן השמש
הרשת שבסביבתו נותנת לי את הרעיון שאלו הם רגעיו האחרונים על פני ימים בטרם יועלה מן המים שהם סביבת חייו
אם כן הבלחת השמש מעניקה כעין זעקה של הדג, זעקה אילמת לפני הסוף
:-)
[ליצירה]
ניתוח
שיר מורכב ומעניין,מורכב מיסודות הבריאה, מעגלי סוגר מעגל במהותו ומעניין במסר שבו:
השיר פותח במים("והארץ הייתה תוהו ובוהו ורוח אלקים מרחפת") ונגמר באור, פותח במשברי הטבע וביסודות הבריאה מששת ימי בראשית:
מים-אוויר-שמש-אדמה-אדם.
כמעט ומסיים בבית השישי -סיכום ביניים המסכם את חמשת הבתים שקדמו לו ועוסק במעשיו של נזר הבריאה: האדם, הנהנה מכל הדברים שהוזכרו ושקדמו לו: צדפים, ים, שמיים, רוח.אלו יש בהם יכולת להשפיע על מצב רוחו
אלא שאחר כך בא החלק על האדם ומעלליו כלפי בני מינו הקרובים לו ביותר -משפחתו ואז שוב בחזרה אל האור הגדול - אל שלמות הבריאה -אבינו שבשמיים.משם התחיל הכל ושם מסתיים הכל וזהו סופו של המעגל שהשיר עוסק בו.
תגובות