הצלחתי להגיע לאינטרנט...
תודה רבה על התגובות! לא חשבתי שיהיו כ"כ הרבה...
ועכשיו בקשר לציור שלי: אחד הדברים היחידים שהרגיזו אותי מאוד בסרט של שר-הטבעות היה העובדה שהפכו את לגולס ל... הממ... בת.
אני תמיד דמיינתי אותו כגבר, לא כדמות נשית ובלונדינית, לכן ציירתי אותו עם שיער קצר ושחור (תמיד דמיינתי אותו עם שיער שחור, זה היה באמת מוזר לי בסרט) ותווים כללים טיפה אגרסיביים, כמו שלרוב הגברים בעולם יש.
אתם בהחלט צודקים שיש משהו טיפה מוזר בשפתיים, הם קצת נוטות קדימה, אבל אהבתי נורא את הילדותיות שלהן שלפי דעתי מאוד הולמת אלפים שהם (לאלה שלא קראו את שה"ט) בהחלט ילדותיים במקצת, ותמימים...
בדקתי ולא כתוב באף מקום שלגולס עצמו בלונדיני (כמו שטובי אורנ טובי כבר ציין לעייל...)
"בקרב רבים מהטולקינאים רווחת ההדעה שלגולס אינו בלונדיני ושהסרט והציורים טועים אולם אני תמיד פקפקתי בזה. קודם כל כדי להבחין בצבע שיערו של לגולס צריך לדעת לאיזה פלגה של עלפים הוא משתייך. אנחנו יודעים שאביו, תרנדויל, הוא מהסינדר אולם אנו לא יודעים את זהות אימו. בהחלט אפשרי שהיא מהאברי, אשר לא יצאו למסע הגדול, וצבא שיערם אינו מוזכר. יכול מאד להיות שהיא הייתה בלונדינית. בנוסף לזה, צבע שיערם של הסינדאר לא מוזכר ( רק של בודדים). כל זה הוביל אותי לחשוב שיתכן מאד שלגולס בלונדיני, אך לא מצאתי לזה ביסוס בטקס. היום כשקראת את ההוביט עליתי על המשפט הבא:
and at the head of a long line of feasters sat a woodland king with a crown of leaves upon his golden hair
תרנדויל בלונדיני. לכן סביר מאד ( לא וודאי) שבנו, לגולס, גם הוא בלונדיני.
אני יודע שיש להתיחס בזהירות לדברים הכתובים בהוביט אולם לדעתי אין לפסול אפשרות שלגולס היה בלונדיני."
ויותר ממה שכתוב כאן יש שם. :-)
ממש יפה. אך לפי דעתי(ואני לא מבין בציור)
השפתיים שכה מעצבנות את חלק מהמגיבים, פשוט מצוירות כאילו הן מופנות ישר כלפי המסתכל
אבל הפנים של לגולס מופנים קלות שמאלה (לימינו של לגולס).
השפתיים של מישהו שככה מסתכל לימין אמורים להראות לא סימטריים(רק צד השמאלי של שפתי לגולס היה אמור להיות נראה אל המסתכל בתמונה)
ואולי אני סתם מקשקש כי בכל זאת הציור יפה. חן חן
אני בכלל לא בטוחה. אמנם גם אני לא מבינה גדולה בציור, אבל השפתיים לא מצוירות הקדימה אלא עם זוית קלה ימינה (ימין של לגו). רק אם לגו היה מצויר מפרופיל לגמרי היה צריך לצייר רק את הצד השמאלי של השפתיים, אבל מאחר ויש רק נטיה קלה בזוית הפנים - רוב ה שפתיים צריכות להיראות.
הציור כציור נחמד, אבל ממש לא נראה כמו לגולס. לפחות לא כמו שאני דמיינתי אותו ונדמה לי שגם לא כמו שטולקין דמיין..הוא נראה קצת אפריקני (בגלל השפתיים, והוא נראה גם כהה, והשיער שלו שחור) בקיצור, לא ממש אלפי..
אנ י בורה. זה אלף Elf משר הטבעות ?
Son of Thranduil, Lord of the Elves of Mirkwood. He set out from Rivendell with the company of the ring. אם זה הוא, הציור יפה אבל אולי היה צריך בצבעים יותר קשים ושחורים.
לדעתי זה מהמם. במיוחד הקשת ואשפת החיצים.
ולא הייתי מתארת אותו ככהה. זה רק הצל, ככה זה..
מצד שני - מודה באשמה, לא קראתי את שר הטבעות ככה שאני לא יודעת איך אני מדמיינת את לגולס.
בכל מקרה - כגבר הוא יפה. ולדעתי הוא ממש לא נראה כמו אישה. זה בכלל לא שפתיים של אישה, וגם לא עיניים. לדעתי לפחות.
יפה.
:) שחף.
אני לא יודעת איך הוא בתור "לגולס" כי לא קראתי את הספר ואני לא יודעת מי זה, אבל בתור ציור זה יפה מאד.
יש נטיה קלה קדימה של איזור הלסת והשפתיים, אבל אולי זה בכוונה - ?
[ליצירה]
סוף סוף
הצלחתי להגיע לאינטרנט...
ועכשיו בקשר לציור שלי: אחד הדברים היחידים שהרגיזו אותי מאוד בסרט של שר-הטבעות היה העובדה שהפכו את לגולס ל... הממ... בת.
אני תמיד דמיינתי אותו כגבר, לא כדמות נשית ובלונדינית, לכן ציירתי אותו עם שיער קצר ושחור (תמיד דמיינתי אותו עם שיער שחור, זה היה באמת מוזר לי בסרט) ותווים כללים טיפה אגרסיביים, כמו שלרוב הגברים בעולם יש.
אתם בהחלט צודקים שיש משהו טיפה מוזר בשפתיים, הם קצת נוטות קדימה, אבל אהבתי נורא את הילדותיות שלהן שלפי דעתי מאוד הולמת אלפים שהם (לאלה שלא קראו את שה"ט) בהחלט ילדותיים במקצת, ותמימים...
בדקתי ולא כתוב באף מקום שלגולס עצמו בלונדיני (כמו שטובי אורנ טובי כבר ציין לעייל...)
[ליצירה]
משהו קטן שמצאתי באחד הפורומים..
"בקרב רבים מהטולקינאים רווחת ההדעה שלגולס אינו בלונדיני ושהסרט והציורים טועים אולם אני תמיד פקפקתי בזה. קודם כל כדי להבחין בצבע שיערו של לגולס צריך לדעת לאיזה פלגה של עלפים הוא משתייך. אנחנו יודעים שאביו, תרנדויל, הוא מהסינדר אולם אנו לא יודעים את זהות אימו. בהחלט אפשרי שהיא מהאברי, אשר לא יצאו למסע הגדול, וצבא שיערם אינו מוזכר. יכול מאד להיות שהיא הייתה בלונדינית. בנוסף לזה, צבע שיערם של הסינדאר לא מוזכר ( רק של בודדים). כל זה הוביל אותי לחשוב שיתכן מאד שלגולס בלונדיני, אך לא מצאתי לזה ביסוס בטקס. היום כשקראת את ההוביט עליתי על המשפט הבא:
and at the head of a long line of feasters sat a woodland king with a crown of leaves upon his golden hair
תרנדויל בלונדיני. לכן סביר מאד ( לא וודאי) שבנו, לגולס, גם הוא בלונדיני.
אני יודע שיש להתיחס בזהירות לדברים הכתובים בהוביט אולם לדעתי אין לפסול אפשרות שלגולס היה בלונדיני."
ויותר ממה שכתוב כאן יש שם. :-)
[ליצירה]
ממש יפה. אך לפי דעתי(ואני לא מבין בציור)
השפתיים שכה מעצבנות את חלק מהמגיבים, פשוט מצוירות כאילו הן מופנות ישר כלפי המסתכל
אבל הפנים של לגולס מופנים קלות שמאלה (לימינו של לגולס).
השפתיים של מישהו שככה מסתכל לימין אמורים להראות לא סימטריים(רק צד השמאלי של שפתי לגולס היה אמור להיות נראה אל המסתכל בתמונה)
ואולי אני סתם מקשקש כי בכל זאת הציור יפה. חן חן
[ליצירה]
אני בכלל לא בטוחה. אמנם גם אני לא מבינה גדולה בציור, אבל השפתיים לא מצוירות הקדימה אלא עם זוית קלה ימינה (ימין של לגו). רק אם לגו היה מצויר מפרופיל לגמרי היה צריך לצייר רק את הצד השמאלי של השפתיים, אבל מאחר ויש רק נטיה קלה בזוית הפנים - רוב ה שפתיים צריכות להיראות.
[ליצירה]
הציור כציור נחמד, אבל ממש לא נראה כמו לגולס. לפחות לא כמו שאני דמיינתי אותו ונדמה לי שגם לא כמו שטולקין דמיין..הוא נראה קצת אפריקני (בגלל השפתיים, והוא נראה גם כהה, והשיער שלו שחור) בקיצור, לא ממש אלפי..
[ליצירה]
הדס חביבתי
את מתכוונת להרפיות שהן חצי אישה וחצי ציפור. סירנות ובנות ים באמת דומות במראה אבל לא באופי. כמו שכבר אמרתי למעלה הסירנות מפתות אנשים לקפוץ לים, ואילו בני הים יותר מסתגרים והם כמעט אף פעם לא מגיחים לפני הים.
[ליצירה]
אטריו בהחלט אמור להיות ירוק, אבל לרוע המזל יש לי נטיה לדמין דמויות מספרים בדיוק לא כמו שהם... לכן לא היתה לי ברירה אלא לעשות אותו כחול (ככה דימיינתי אותו)- צבע שבעיני מסמל נחישות ורצון חזק (בין היתר).
הוא באמת קצת אפריקאי: לא בגלל האפליה המתקנת, חשבתי שהדמות של אטריו מתאימה מאוד לילד מאחד השבטים באפריקה שמצא מספיק אומץ בשביל לעזוב את המסורות השיבטיות ולחפש משהו חדש, בשבילו ובשביל אחרים.
[ליצירה]
איזה סריקה גרועה! הירוק באמת נראה די מזעזע... בציור המקורי היא נראית הרבה יותר טוב!
(רק עכשיו ראיתי איך היא נראית במחשב.)
שחף דרור: את צודקת- סירנה זאת באמת בת-ים שמפתה מלחים לקפוץ לים.
[ליצירה]
סוף סוף
הצלחתי להגיע לאינטרנט...
תגובות