גם אני מסכימה, אבל עמית- בקצב הזה האתר יהפוך לבמה חדשה לא בגלל היצירות, אלא בגלל התגובות המגעילות. אתם לא נחמדים! כתבתי "נראה לי" כי אני לא בטוחה שהיוצר _רצה_ להכניס תוכן ליצירה. אולי הוא באמת סתם כתב כי הוא בן טיפש עשרה שרוצה להרוס את האתר. לא כי אני לא חושבת שיש כאן תוכן. וחוצמיזה שעכשיו הוא הגיב וכתב שהוא מסכים איתי, כלומר שהוא כן התכוון לומר משהו.
ובכל מקרה- מסכימים או לא מסכימים, די עם האלימות המילולית. תכף יתחילו כאן מכות (במלעיל), כמו בביכורים, וזה יהיה ממש חבל כי זה יכול להיות בלתי הפיך. כל-כך קיוויתי שכאן לא יתחיל כל העניין הזה, אז בבקשה אל תגרמו לו.
חיימאושרים לכולכם.
:) שחף.
עמית - מה ההתנפלות?
אני חושבת שהצלחה של יוצר בהחלט נמדדת על פי התגובות שנותנים לו!
מה הבעיה עם זה?
אני מתייחסת אל המשפט בתור משפט כללי שאומר יוצר - ולא כמשפט שאמר ברק יהונתן על יצירה מסויימת ש"זכתה" לביקורות רבות.
הסבר:
האתר, כפי שנראה ומשתמע מתוכנו, מתיימר להיות אתר שמשמש מקום לפירסום יצירות. יכול להיות שטעיתי ובעצם מדובר באתר שמשמש מקום לפורקן רגשות , מחשבות, תיסכולים ושיתוף אנושי מכל סוג שהוא. אני חושב שכדי שלאנשים יהיה כיף לפרסם יצירות באתר הזה ואולי יוכלו להתקדם ביכולות הכתיבה ואשיותם, צריכה להיות צנזורה מקצועית (בנוסף לדתית שכאן, שמסתבר תופסת חשיבות יתירה מסינון מלל שמתיימר להיקרא יצירה) שתבחר את הדברים שראויים להיקרא "יצירה". אחרת- פשוט אין טעם. האתר יהפוך להיות פורום של בני טיפשעשרה חסר כל קשר לאומנות ויצירה. האם זה מה שאנו מחפשים? האם זה מה שאנו רוצים? יש אצרים רבים שבהם "יצירתך" אם אפשר לקרוא לה כך, הייתה מתפרסמת. אך לא כאן המקום. ושוב, בהנחה שהאתר שואף להיות אתר יצירתי ברמה טובה.
קפיש?
אני חדש ואולי לכן אני רואה את זה יותר טוב.
אחת הבעיות העיקריות היא שאתם מגיבים דווקא לדברים הפחות יפים ופחות יצירתיים.
אם רק הייתם מגיבים לדברים המעניינים שהיוצרים כותבים ומעודדים אותם בתגובות, או נותנים ביקורת בונה אז התגובות היו לגיטימיות.
אבל במצב הזה שכמעט כל אחד מגיב בברוטליות, יש לזה שתי בעיות, גם בעיית דרך ארץ (אומנם אני לא מכיר אף אחד אבל בהחלט לא הייתי רוצה שיקראו לי "בגיל הטפש עשרה" גם אם הייתי בגיל הזה)
הבעייה השנייה היא השחצנות לקבוע מה בן אדם חשב ומה הוא ניסה להכניס ליצירה.
אם ישנן הערות על הדרך שבה המחשבה עברה ליצירה כגון מעבר מעורפל מידי (ולכן לא מבינים מה הוא רצה) זה לגטימי להגיב, להעיר ולהאיר.
אבל להגיד לי שהיצירה חסרת כל מחשבה זה כבר בלתי נסבל, א נ י כתבתי אותה ולא אתם.
סליחה אם פגעתי במישהו או במשהו (כסא ליד המחשב, שולחן, ספר וכד').
שיהיה לכם יום!
נראה לי שמיצינו כולנו (כולל אותי) את קטע הצנזורה הדרושה... אבל עם כל הכבוד...מסכן הבנאדם... מה הוא אחראי על הצנזורה שכועסים עליו??.... זה עניין של האתר בלבד..הוא רק כתב את שלו, מתוך שיעמום או שלא מתוך שיעמום, זה לא משנה. מה שבטוח זה שהוא לא זה שהכניס את זה סופית לאתר.
נראה לי שהוא הבין כבר שהצירה כישלון לא לדעת כולם היא "יצירה". ועכשיו...שיהיה לך בהצלחה בהמשך :)
זהו! פה טמונה כל הבעיה!
אמרת זאת בעצמך!
אתה משועמם!
ואתה מפרסם פה דברים גרועים מתוך שעמום,
ואתה צריך להבין שבשבילך זה אולי מפיג לכמה דקות את השיעמום, אבל לאנשים אחרים זה פשוט הורס את האתר הזה שהם מתיחסים אליו בצורה יותר רצינית.
אם אתם לא רוצים שאתר הזה יהפוך כמו שקודמיי כתבו לאתר טיפש עשרה נוסח במה חדשה, שכל נער משועמם יציף את האתר בזבל, אז אתם חייבים לשים צנזורה באתר. אחרת הוא יהפוך להיות שכפול של במה חדשה ובסוף כל האנשים האיכותיים יברחו מכאן.
[ליצירה]
גם אני מסכימה, אבל עמית- בקצב הזה האתר יהפוך לבמה חדשה לא בגלל היצירות, אלא בגלל התגובות המגעילות. אתם לא נחמדים! כתבתי "נראה לי" כי אני לא בטוחה שהיוצר _רצה_ להכניס תוכן ליצירה. אולי הוא באמת סתם כתב כי הוא בן טיפש עשרה שרוצה להרוס את האתר. לא כי אני לא חושבת שיש כאן תוכן. וחוצמיזה שעכשיו הוא הגיב וכתב שהוא מסכים איתי, כלומר שהוא כן התכוון לומר משהו.
ובכל מקרה- מסכימים או לא מסכימים, די עם האלימות המילולית. תכף יתחילו כאן מכות (במלעיל), כמו בביכורים, וזה יהיה ממש חבל כי זה יכול להיות בלתי הפיך. כל-כך קיוויתי שכאן לא יתחיל כל העניין הזה, אז בבקשה אל תגרמו לו.
חיימאושרים לכולכם.
:) שחף.
[ליצירה]
עמית - מה ההתנפלות?
אני חושבת שהצלחה של יוצר בהחלט נמדדת על פי התגובות שנותנים לו!
מה הבעיה עם זה?
אני מתייחסת אל המשפט בתור משפט כללי שאומר יוצר - ולא כמשפט שאמר ברק יהונתן על יצירה מסויימת ש"זכתה" לביקורות רבות.
[ליצירה]
הסבר:
האתר, כפי שנראה ומשתמע מתוכנו, מתיימר להיות אתר שמשמש מקום לפירסום יצירות. יכול להיות שטעיתי ובעצם מדובר באתר שמשמש מקום לפורקן רגשות , מחשבות, תיסכולים ושיתוף אנושי מכל סוג שהוא. אני חושב שכדי שלאנשים יהיה כיף לפרסם יצירות באתר הזה ואולי יוכלו להתקדם ביכולות הכתיבה ואשיותם, צריכה להיות צנזורה מקצועית (בנוסף לדתית שכאן, שמסתבר תופסת חשיבות יתירה מסינון מלל שמתיימר להיקרא יצירה) שתבחר את הדברים שראויים להיקרא "יצירה". אחרת- פשוט אין טעם. האתר יהפוך להיות פורום של בני טיפשעשרה חסר כל קשר לאומנות ויצירה. האם זה מה שאנו מחפשים? האם זה מה שאנו רוצים? יש אצרים רבים שבהם "יצירתך" אם אפשר לקרוא לה כך, הייתה מתפרסמת. אך לא כאן המקום. ושוב, בהנחה שהאתר שואף להיות אתר יצירתי ברמה טובה.
קפיש?
[ליצירה]
אני חדש ואולי לכן אני רואה את זה יותר טוב.
אחת הבעיות העיקריות היא שאתם מגיבים דווקא לדברים הפחות יפים ופחות יצירתיים.
אם רק הייתם מגיבים לדברים המעניינים שהיוצרים כותבים ומעודדים אותם בתגובות, או נותנים ביקורת בונה אז התגובות היו לגיטימיות.
אבל במצב הזה שכמעט כל אחד מגיב בברוטליות, יש לזה שתי בעיות, גם בעיית דרך ארץ (אומנם אני לא מכיר אף אחד אבל בהחלט לא הייתי רוצה שיקראו לי "בגיל הטפש עשרה" גם אם הייתי בגיל הזה)
הבעייה השנייה היא השחצנות לקבוע מה בן אדם חשב ומה הוא ניסה להכניס ליצירה.
אם ישנן הערות על הדרך שבה המחשבה עברה ליצירה כגון מעבר מעורפל מידי (ולכן לא מבינים מה הוא רצה) זה לגטימי להגיב, להעיר ולהאיר.
אבל להגיד לי שהיצירה חסרת כל מחשבה זה כבר בלתי נסבל, א נ י כתבתי אותה ולא אתם.
סליחה אם פגעתי במישהו או במשהו (כסא ליד המחשב, שולחן, ספר וכד').
שיהיה לכם יום!
[ליצירה]
תגובה מצחיקה
ולתגובתי בנושא,
אני חדש באתר הזה, ואולי לכן מאוד הצחיק אותי כשקראתי את ה"יצירה" שנמצאת ב"במשפט אחד" ושצפו בה הכי הרבה פעמים, "נו, באמת...".
אז החלטתי לנסות את מזלי, ומסתבר שזה לא היה היום שלי.
זה התחיל בכישלון במבחן תיאוריה, שאגב הוא הבסיס הכואב ל"יצירה" המדהימה הזאת, שעוררה כל כך הרבה אמוציות ודעות אישיות, מה"בוידם" של כל מיי אנשים.
לאחר ה"כישלון" בתיאוריה מסתבר שגם נכשלתי פה...
עמכם הסליחה...
מקווה שתבינו אותי, ואם בכל זאת תרצו שאני יוריד את ה"יצירה" הקצרה והקולעת הזו, אקבל זאת בהבנה, ואשאיר אותה באתר (בצחוק...).
תגובות