[ליצירה]
אתה בהחלט נותן תיאור מפורט מאוד של כל דבר שעשית במשך שהייתך בישובי הגוש יובב"א. אני לא בטוחה שאי אפשר לקצר מעט, להעביר את תמצית ורוח הדברים שאתה מבקש למסור. בכל אופן, נראה שיש לזה ערך גם כך כסוג של "מסמך תיעודי"
[ליצירה]
יש קטעים מענינים, כתובים באופן זורם ועשיר. אני הייתי משמיטה את חלקם. אני בטוחה שאתה נזכר בכל יום שהיית בגוש יובב"א כשאתה קורא את זה, אבל נראה לי שעדיף לקצר כדי שהקריאה לא תהיה מיגעת.
בכל אופן - מחכה לחלק ג'!
[ליצירה]
אתה שואל על הנעלם הגדול והלא מוחשי,
רבות התהיות בנושא זה ותשובות עוד יותר.
מה שנדרש מאיתנו זה לחיות לא יותר,
היא אינה מוחשית מקומה במח,
לפעמים אותה נצרח, לעתים רוצה לשמוח.
אהבתי ואהדתי.
תודה:
חיים
prednisolone side effects in dogs bilie.org prednisolone 5mg tablets
[ליצירה]
החול והים... הגוש...
יפה מאוד!
השימוש החוזר, ואי-רבוי מילים מחזקים את העוצמה.
אע"פ שלא התכוונת לכך כלל, כמדומני, לי אישית זה פשוט קלע לזכרונות הגוש, שאני משכתב כעת.
גרתי במשך חודש בסוכה ובאוהל שירת-הים, ובאמת כל מה שהיה לנו זה חול וים, חום לוהט וצדפים, זה היה באמת חלום שחי במציאות, ימים נפלאים שלא ישכחו. תודה.
יצחק
[ליצירה]
אהבתי את החיבור של לראשילראשך.
יפה על התעוזה להיות דוגרי.
אמנם גם אני עברתי במקומות דומים, ואולי בשל כך, אני מיצר על-כך ומבכה על כל נפש יהודית שתועה ואובדת, אך כל-עוד הלב חי ופועם, אני מאמין בך בכל אשר תלכי (כמובן באוקייטיביות).
[ליצירה]
השיר בנוי טוב ויפה, הניקוד מוסיף.
תחושה מוכרת, אך את האמונה לא איבדנו ח"ו רח"ל, "לא אבדה תקוותינו" בלשון נפתלי אימבר, וכמו שכתב הרב קוק זצ"ל: "לעד חיה בלבבינו האמונה הנאמנה".
וכבר אמר לנו את זה רבינו הק' שצעק "געוואלד! זייט אייך ניט מייאש!", היינו אל תתן עצמך לייאוש לעולם כלל, והאריך בתיבת געוולד להורות לדורות שלא יביאו עצמם ח"ו ליאוש אף-פעם ובשום מצב שהוא. וזכותו יעמוד לנו לביאת גוא"צ בב"א.
יצחק
[ליצירה]
מעולה!
איתוש!
אני שמח לראות שאתה כותב פה (לא ידעתי..)
נהניתי מהיצירה בכל המובנים, גם תוכן נכון וצודק וכתוב יפה מאוד וגם החריזה משולבת יפה, בצורה קלה וקולעת.
יישר-כח!
יצחק (איציק)
[ליצירה]
ראשית, תודה לכל המגיבים, ביצירותיכם נגיב גם אנו...
כתבתי את השיר הזה במוצש"ק האחרון אחרי סופשבוע מטורף מלא נסים של טרמפים, ובתוכם נס הגשם הגדול של מוצש"ק. ובכלל, אחרי תקופה של ריבוי תפילות שבפשטות נשמעות ואף נענות.
הייתי ממליץ לכל אחד שיזרום כך, וכל פעם שיוצא לדרך, וודאי בטרמפים, שיתפלל לא-להיו שיזמן לו טרמפים נאים עם נהגים טובים ושיביאהו למקומות טובים כרצונו ית', ולשהות עם האנשים שהוא רוצה ושיהיה לי הכי טוב לשהות עמהם וכו וכו'. מניסיון זה פועל, וזה לפעמים יוצא ממש כיף, מגניב, מטורף...
אילה
לא הבנתי מה חנפנות?
ממתי יש אפשרות להתחנף לא-להים?!
ממתי תפילה היא חנפנות?!
כנראה שיש לך טעות במילה...
אליק -
כן, על כל גבעה ירוקה ותחת כל עץ רענן אנו נושאים שם א-לוקינו. בכל מקום ובכל מצב.
הוא מצווה אותנו לזכור אותו תמיד ולהגות בו, ובכל מצב אנו מתפללים אליוו מדברים איתו.
כן, "זה א-לי ואנוהו, א-להי אבי וארוממנהו".
ומי הם א-להיך?