[ליצירה]
אבל בענייני האמונה. אם ה' הוא הטבע אז איך אני יכול להתפלל אליו ולבקש ממנו בקשות. ויותר מזה איך אני יכול לאהוב אותו. ולכבד ולירוא.
בעניין הדטרמיניזם אם זה נכון אז הכל קבוע מראש והכל הבל. ואז אומר טוב יום המוות מיום הלידה. ואמנם עולה השאלה אם אני מאמין בבחירה חופשית כי זה לא הגיוני אחרת או פשוט אני מחפש סיבה לחיות. כמאמר וולטיר אם ה' לא היה קיים היינו צריכים להמציאו.
אולי בשביל זה שפינוזה סירב ללכת לבית כנסת שהוא לא ראה טעם.
prednisolone side effects in dogs bilie.org prednisolone 5mg tablets
[ליצירה]
תשמע אחי א כל זכור בתפילות טוב לקצר שמא תחטא
חוץ מזה יש שם כמה קטעים של רמז והאם לנו לדבר אל אלוהים ברמז מי אנחנו חוץ חוץ תקרא תספר התפסן בשדה השיפון ממליץ אולי קרוב אליך זה על זיוף בני האדם משהו ענק וקצר בעמודים. עצתי עליך תשכח ממה שחושבים אנשים תעשה הטוב בעיניך וזכור כי הכל יביא לפניך האלוהים במשפט
[ליצירה]
[ליצירה]
אני אספר לך על סוכן סי איי איי לא זוכר את השם ראיתי תוכנית עליו בערוץ שמונה חקרו כיצד יתכן שהוא עושה את הדברים שהוא עושה. והם - יכול לראות כל מקום ביקום. אפילו שהוא לא היה בו וכך היה מצייר לממשלה ציורים של איך נראה הקרמלין וכדומה. וגם הוא דיבר עם אסטרונאוטים בירח. חקרו והבינו שקיים חומר מסוים שמתפשט מכל דבר קיים במהירות שגבוהה מהאור. והוא מתפשט לכל כיוון וכן גם נע בזמן. כמובן כל זה מוכח רק מתמטית. מצב זה יוצר שהכל מחובר מצד אחד אבל נפרד כתוצאה של אוסף פרוטונים ואלקטרונים שיוצרים תכונה. וכן הכל עשוי מאלקטורנים ופרוטונים ובמקום שזה לא נמצא שום דבר לא נמצא. כאן הגבול שלנו אנחנו לא יכולים לחקור מעבר לבינה שלנו אנחנו לא יכולים לחקור במקום בו שום דבר לא נמצא - מרחב וזמן לא נמצאים.
תראה אני יכול לכתוב על זה עוד המון אבל המסקנה תכלס נראית לי אחת - אי אפשר לדעת ונשאר לנו רק להאמין. כמובן שטוב לחקור זה טוב לנפש לדעת וזה גם מצווה. ומשום הספק שאולי אפשר לדעת תמיד נחפש תשובה. אבל לבינתיים חשיבה לוגית הביאה אותי לחשוב שאני לא אדע תתשובה וגם בדור הבא לא ידעו. לכן אני מוותר על הספק ונשאר מאמין.