"הרוח סובב והולך ועל סביבותיו שב הרוח" - איזה יופי של משפט. והרוח שב גם בשורה האחרונה... אני לא יכולה להגיד בוודאות שהבנתי את השיר, אבל בפירוש נהניתי ממנו. פורים שמח!
[ליצירה]
"הרוח סובב והולך ועל סביבותיו שב הרוח" - איזה יופי של משפט. והרוח שב גם בשורה האחרונה... אני לא יכולה להגיד בוודאות שהבנתי את השיר, אבל בפירוש נהניתי ממנו. פורים שמח!
[ליצירה]
"ראוי לדלג על השבירה, אפשר להתקדם ללא נפילות."
... אני לא בטוחה שזה נכון. על שאר הקטע אין לי מה לומר, אך השורה הזאת ספציפית...
כשאדם בא לעלות מדרגה, הוטלים ממנו לגמרי את האחיזה במדריגה שהיה בה קודם, ואז זמנית יש מצב של כאילו-נפילה. לפי הידוע לי אי אפשר להמנע מנפילות, אלא כשאינך מתקדם...
[ליצירה]
אוי, אתם כאלה ילדים! מתי תתחילו לקלוט שאי אפשר לאזן התנהגות יומיומית בלתי נסבלת, על ידי הפתעה חמודה פעם בחודש - זה פשוט לא עובד ככה!! כשמבקשים ממכם משהו או אומרים לכם שמשהו מפריע - תשקיעו בזה קודם, לא באגרטל!
[ליצירה]
תגובה לתגובה של איה:
חבר'ה, אני כאן כדי ללמוד. אם למישהו יש הערות בונות, אני יותר מאשמח לשמוע אותן!
ותודה להדס ולאיה, ו - שי, מה זה אומר "לא פשוט"?
[ליצירה]
הדס, זה ממש מזכיר את היצירה האחרונה שלך (קרבן). בעצם, זה ממש אותו עניין. הכתיבה עצמתית ודרמטית, אבל לא הצלחתי להבין -
מניין הערגה הזאת לדרקונים ומפלצות, לקרבנות אדם,לבערות ולאכזריות?
אם זה מה שמכיל אותו עולם שאבד לנו, טוב שאבד. עדיף על פניו עולם דל ואפור, שמרצד מעל מסכי מחשבים. אם פנטסיה היא מקום משכנו של הבעל, עדיף שיכלה אותה הלא-כלום...
לא?
[ליצירה]
הבית האחרון מאוד נגע בי. ממש הרגשתי בתוכי את הלבד ואת הפחד ואת הזעקה שעולה ממנו. את הראשון לא הבנתי - איך האמונה יכולה להפוך לשלשלאות ברזל?? מישהו רוצה להסביר לי?
[ליצירה]
זה מעניין לראות איך כל כך הרבה אנשים לקחו את השיר הזה למקום מאוד שונה ממה שהתכוונתי!
אבל זה כנראה יופיו של שיר...
בכל אופן, מה שאני התכוונתי היה לתאר תחושה של חיפוש חום אמיתי ועומק רגשי אצל אדם שהוא מאוד מתוק אבל גם מאוד ילדותי וחסר עומק. את התוצאה דימיתי לקפיצת ראש לבריכה רדודה. (אולי דימוי מעט חזק ודרמטי מידי, יהיו שיגידו).
ממש לרגע לא חשבתי לכיוון של ילד פגוע-מוחין אחרי תאונה בבריכה!
אבל עדיין, זה שיר, וכל אחד יכול לפרשו כטוב בעיניו!
תגובות